Icon

Frivilligt arbejde i udlandet

Dyr, mennesker og natur

Frivilligt arbejde i udlandet er en oplagt mulighed, hvis du vil ud og opleve eventyr - alt imens, at du opnår vigtig livserfaring.

ALOTT tilbyder frivilligt arbejde forskellige steder i verden. Her vil du tilbringe tiden med vores top professionelle samarbejdspartnere.

Du kunne fx bruge noget af dit sabbatår i Zanzibar, hvor du arbejder med lokalsamfundet og naturen. Du kunne arbejde med børn i Cape Town, eller arbejde i en ryokan i Japan.

Det er næsten kun din fantasi, der sætter grænsen. Læs med her og bliv klogere på, hvilke muligheder der er:
 

AFRIKA - Kruger to Coast

Kruger to Coast - Sydafrika, Swaziland og Mozambique på 4 uger

COSTA RICA - Frivilligt arbejde

Vær en del af Costa Rica - Mennesker, dyr, kultur, natur

SYDAFRIKA - Sport i Cape Town

Teach sports - Cape Town 
Idrætsundervisning for børn

SYDAFRIKA - Fotokursus

Wildlife fotokursus & conservation
Fotokursus i bushen ved Kruger NP

ZIMBABWE - Kids & Lions

Kids & Lions 
Socialt abejde. Og løver i weekenden

ZANZIBAR - Bliv en del af Zanzibar

Bliv en del af Zanzibar 
Natur, miljø, wildlife, strand..

Sri Lanka - Undervis

Ta' med os til Sri Lanka!
Undervis kvinder, børn og munke

 

ZAMBIA - Plastic Recycling

Zambia - Plastic Recycling
Genanvend plastik med et smil!

Hvorfor være frivillig i udlandet?

Du får oplevelser ud over det sædvanlige, og du får livserfaring – noget som du kan have i rygsækken resten af livet. I din fritid kan du udforske landet og se steder, som kun de lokale kender. Du kan desuden deltage i turistaktiviteter, som vi kan booke ind i din rejse.

Din rejse er dog ikke en ren badeferie. Du kan forvente, at du kommer til at skulle arbejde alle hverdage, som havde du et ”rigtigt” arbejde. Men på den måde kommer til at opleve landet på en helt anden måde end du ville som turist – og så gør du en forskel.

Gør en forskel

Der er mange projekter i udlandet, hvor indehaverne tager imod din hjælp med kyshånd. Når vi taler om frivilligt arbejde i udlandet, er det ofte et arbejde, der på den ene eller anden måde består i at hjælpe andre, mennesker eller dyr, og det er en skøn følelse at opleve, at man gør en forskel.

Man må ikke forvente, at man alene kan redde verden, men for dem, du møder på projektet, gør det en forskel, at du er der. Og at være med til at berige et barns hverdag eller sætte et rehabiliteret dyr tilbage i naturen, betyder også noget for dig!

Hvor længe skal jeg være væk?

Hvor længe du skal være frivillig, varierer fra projekt til projekt. I ALOTT har vi for de fleste projekter et minimum på 2 uger, men du har også mulighed for at arbejde som frivillig i længere tid – det vil du aftale med din kontaktperson hos os.

Dét lærer du som frivillig

 • Du lærer dig selv bedre at kende
 • Du bliver bedre til at tilpasse dig
 • Du dygtiggør dig inden for et fremmedsprog
 • Du får dit livs oplevelse, som du aldrig vil glemme
 • Du udvikler dine personlige kompetencer
 • Du får nye venner fra hele verden
 • Du får en dybere indsigt i andre kulturer, der er markant anderledes end den danske
 • Du får et andet perspektiv på dit eget liv og kultur
 • Du får vigtig livserfaring, som du kan komme på dit CV

Læs her et blogindlæg om, hvad du kan forvente af at være frivillig i udlandet


Voksen?

Er du ikke længere sådan HELT ung eller værdsætter du bare at kunne lukke din dør om aftenen, så kan du klikke over på vores søsterside GoWander, hvor vi har samlet alle de af vores programmer, hvor der mulighed for at opgradere din indkvartering.

    


 

Jobmuligheder efter at have arbejdet frivilligt i udlandet

Mange er bange for, at de ”spilder” tiden ved at tage et frivilligt arbejde i udlandet. De tror, at det ”bare” er en oplevelsesferie, hvor man samtidig gør en indsats for at hjælpe lokalsamfundet. De er ikke klar over, at arbejdsgivere er meget begejstrede for ansøgere, der har arbejdet i udlandet.
 

Hår på brystet

Det skyldes formentlig, at du får en særlig livserfaring, som du ellers ikke havde fået. Det viser initiativ, gåpåmod, samfundsbevidsthed og at du ikke er bange for at skulle omstille dig. Alle sammen ting, som arbejdsgivere ser som positive ting ved en ansøger.

Kort sagt, så giver det hår på brystet at arbejde i udlandet som frivillig. Det ved en arbejdsgiver godt, så det er noget, der virkelig tæller på dit CV.
 

Eksamen og certificeringer

I nogle tilfælde får du et certifikat for at anerkende dit arbejde fra dit projektsted, som du kan tage med til familie, venner, bekendte og arbejdsgivere som bevis for din indsats. Under alle omstændigheder kan du altid få en bekræftelse på dit ophold fra ALOTT. 

 

Frivillig i udlandet med Alott

 

Hvem egner sig til frivilligt arbejde i udlandet?

I princippet kan alle arbejde frivilligt i udlandet. På de fleste projekter skal du være mindst 18 år, men der er sjældent en maksimumalder. Som en del af din rejse hos ALOTT bliver du lært op i de ting, som du skal kunne, når du kommer ned til projektet.

Du vil højst sandsynligt møde mentale og fysiske udfordringer, når du arbejder som frivillig i et fremmet land med en fremmet kultur. Det kræver derfor en anelse hårdførhed at arbejde som frivillig i udlandet.
 

Hårdførhed

Der er flere aspekter, der kræver en vis hårdførhed som frivillig i udlandet. Hvis du eksempelvis arbejder med hårdt sårede dyr, er det en del af jobbet, at de måske ikke overlever.

Du skal være forberedt på, at forholdene mange steder er simple - og at hverdagen ikke er så struktureret, som du kender den i Danmark. Et råd er at tage tingene med et smil, når de ikke går, som du forventer.
 

JA-hatten

Som du nok kan regne ud, skal du være forberedt på lidt af hvert, og det forventes, at du pakker både jahatten og en god portion selvstændighed med i din rygsæk. 

Noget af det vigtigste er, at du er åben og klar på at give en hånd med. Når dét så er slået fast, lover vi, at du vil få dit livs oplevelse.

 

Frivilligt arbejde i Afrika

 

Frivilligt arbejde i udlandet med ALOTT

Når du melder dig til et frivilligt projekt i udlandet via ALOTT, kan du være sikker på, at vi er med dig hele vejen. Før afrejsen hjælper vi dig med at arrangere alle de nødvendige administrative ting, der skal være styr på. Vi hjælper dig blandt andet med:

 • Visum
 • Flybillet
 • Forsikring
 • Indkvartering
 • Afhentning i lufthavnen
 • 24 timers lokalt nødnummer
 • Tilmelding ved vores samarbejdspartner osv.

Har du spørgsmål undervejs – uanset om det er før, under eller efter rejsen, så er vi der for dig. Du kan derfor føle dig helt tryg.

Frivilligt arbejde i udlandet er én af de sikreste måder at rejse på. Du bliver hentet i lufthavnen og på nogle projekter vil du komme til at bo hos en lokal værtsfamilie eller på projektets område. Du vil desuden ikke være Palle alene i verden på et helt fremmed sted – der vil, lant de fleste steder, være andre frivillige fra hele verden, som du kan dele dine glæder med.

Til forældre: Læs dette blogindlæg hvis I er nervøse for at sende jeres barn afsted.

 

Frivillig arbejde i udlandet Alott

 

Hvad koster det at arbejde som frivillig i udlandet?

Det er desværre ikke gratis at arbejde som frivillig i udlandet. De mennesker som har startet projekterne, har brug for penge til at drive dem - og samtidig selv at kunne leve.

Disse mennesker er afhængige af frivillige til at hjælpe med at dække de udgifter, som projekterne kræver. Deres måde at sige tak for dit bidrag på er ved at ved at lade dig blive en del af det fantastiske arbejde, som de laver.

At arbejde som frivillig i udlandet er faktisk billigere end eksempelvis at rejse som backpacker. Det skyldes, at du de fleste steder ikke skal bruge penge på transport, mad, overnatninger og andre aktiviteter. I bund og grund betaler du altså for din egen kost og logi, så du ikke bliver en byrde for de folk, som står for projektet.

ALOTT har forskellige priser, som afhænger af, hvilket frivilligt arbejde i udlandet, du er interesseret i. Hvis du vil se, hvor meget det koster, så klik ind på de projekter, du måtte være interesserede i. Her kan du også finde detaljerede beskrivelser af antal frivillige, hvor langt før i tid du bør booke, etc.

Læs her et blogindlæg om hvorfor man skal betale for at være frivillig. 

Ring til os på 74 42 11 88 eller send en mail til   med dine spørgsmål.