Icon

Fakta om Botswana

Hovedstad: Gaborone

Befolkning: 2,2 mio. Tswana (eller Setswana) 79%, Kalanga 11%, basarwa-folket 3%, andre, herunder Kgalagadi og hvide 7%.

Areal: 581.730 km2 (Danmark 43.000) på størrelse med Frankrig. Med kun 2,2 mio indbyggere er det et af de tyndest befolkede lande i verden.

Valuta: Botswana Pula (BWP)

Sprog: Det officielle sprog i Botswana er engelsk, men størstedelen af befolkningen taler også lokalsproget Setswana.

Aktiviteter i Botswana
Modisa - Vær med til at redde den største art af den afrikanske løve i Bostwana, oplev den afrikanske bush indefra og mød andre internationale frvillige.
 

Mere om Bostwana
Seretse Khama Ian KHAMA har været præsident siden 1. april 2008. Præsidenten er både chef for staten og leder af regeringen

Botswana var tidligere et af de fattigste lande i verden. Landet har siden da forvandlet sig under ledelse af Botswanas Demokratiske Parti i en af ​​de hurtigst voksende økonomier i verden, og har opnået en høj grad af udvikling og demokrati.

Botswana fortsætter med at være et godt eksempel blandt sine naboer med et uracistsk, flerpartisystem, en demokratisk regering. I modsætning til mange andre afrikanske lande, findes her ytringsfrihed, foreningsfrihed, pressefrihed og religionsfrihed, samt lige rettigheder, der alle er sikret i henhold til forfatningen.