Icon

Tag med til USPOLEREDE GUYANA!

Kaieteur-vandfaldet


Hos ALOTT er vi mere end begejstrede for at kunne tilbyde en helt fantastisk og uberørt destination: GUYANA.

Når vi nævner Guyana for folk vi taler med, siger de fleste "Hvad? Hvor? - aldrig hørt om det"!

Du kan læse mere om selve landet nederst på siden, men der, hvor din hjælp som frivillig kommer ind i billedet, er der, hvor de lokale indianere har brug for hjælp.

De indfødte Amerindians har ikke længere mulighed for at sælge kvæg, der hidtil har været deres vigtigste indtægtskilde, så der skal tænkes nyt, hvis de skal bevare deres levevis.

Nogle af de projekter, der er sat i værk, handler om at skabe noget økoturisme, der i pagt med naturen, giver de lokale en indtægt og dermed en chance for at overleve.

Guyana har kun mellem 1000 og 2000 turister hvert år - det er IKKE meget! Og mange af disse er forskere eller eventyrere.

Landet er kendt for den fantastiske Amazonas jungle - en af de mest vilde og uspolerede områder i verden. Det er et af de få steder, hvor dyreliv og mennesker bor sammen i junglen, uden at blive forstyrret af omverdenen.

Vi arbejder på mere omfattende information om vores helt unikke muligheder i dette oversete land, men kan du ikke vente er du velkommen til at ringe til Maria på 74 42 11 88.

Læs mere om Guyana længere nede på siden.


Landeinfo

Befolkning: 750.000 indbyggere

Areal: 214.970 km2 (Danmark: 43.000)

Valuta
: Guyana dollar (GYD)

Sprog
: Guyana er det eneste land i Syd Amerika, hvor der tales engelsk!

Rejs med ALOTT til Guyana, hvis

- ... du vil opleve verdens største regnskov, med dets mange dyr, søer og en fascinerende kultur.
- ... du på en og samme rejse vil opleve landet, kulturen og de indfødte.
- ... du vil på eventyr og er ikke bange for kryb, store dyr og hårde trekking dage i junglen
- ... du er frisk på at leve som en cowboy sammen med de rigtige Vaqueros!
- ... du er en dreng eller pige med ben i næsen, og ikke bange for at tage ved!

 

Internationale frivillige og amerindians

PROJEKTER i landet

Guyana er IKKE for tøsedrenge!

Det er hårdt arbejde – og man overskrider mange af sine grænser, når man lever i en jungle, men her får du til gengæld en fuldstændig unik mulighed for at arbejde med de indfødte indianere - amerindians - der kæmper for at overleve.

En af måderne, de kan overleve på, er ved at tilbyde økoturisme; steder der tager i mod turister i pagt med naturen, i stedet for at de skal drive skovfældning, minedrift eller andet der ødelægger deres levesteder.

Projekter der tilbydes i Guyana

Frivillig med Amerindians i Amazonas Junglen 
(frivilligt socialt arbejde)
Bo i regnskoven, sammen med de lokale Amerindians, og hjælp dem med at bevare deres levestil og kultur. Vær med til at undervise børn og voksne i engelsk, dyrk sport med børnene, hjælp til med vedligeholdelse og andre opgaver sammen med de lokale.   

Frivillig på en ranch i Guyana 
(ranch program)
Lev livet som en rigtig cowboy på hesteryg! Det er et hårdt liv på Savannen, så du skal være stærk af sind. Hjælp de indfødte med at få gang i økoturismen, så de på den måde kan få en indtægt, og bibeholde deres levestil og kultur.

Skildpadder i Guyana
(wildlife arbejde med dyr)
Hvis du er på udkig efter hands-on oplevelser med de store havskildpadder, så er det også Guyana du skal til! Arbejd tæt sammen med de indfødte i Guyana, og hjælp dem med at overvåge, rede og beskytte en af verdens mest vigtige avle steder for skildpadderne.

Hold øje med kæmpeoddere, krokodiller og søkøer

 

ADVENTURE TURE

Når du er i landet, har du mulighed for, at deltage i vores spændende adventure ture. Her lidt om turene: 

  • Jungle Survival: 11 dage i Amazonas junglen. Denne tur er for dig, der virkelig vil se hvad det vil sige at være på overlevelsestur i junglen. Kan du overleve i junglen udstyret kun med en kniv? Lær hvordan af en professionel jægersoldat.
  • Jungle Safari: 11 dage i junglen, med lidt mere bekvemmelighed end kun en kniv.. 
  • 4x4 Ekstrem kørsel: 11 dage offroad! Tag med på denne fede tur, hvis du elsker livet i bilen og naturen. Lær hvordan man kører offroad i ekstremt terræn! 
  • Safari på hesteryg: 10 dages tur på hesteryg på savannen i Guyana. Rejs tilbage i tiden, og lev som cowboy i 10 dage. Sov under åben himmel, og nyd den skønne natur!

Kontakt os for mere info, hvis det har vagt din interesse.


 

Mere info om Guyana

Kilde: Albatros Travel

Guyana ligger i det nordlige Sydamerika og afgrænses af Venezuela, Brasilien og Surinam. Kysten vender ud mod Atlanterhavet. Landet kan inddeles i tre naturregioner: kystsletten, det indre højland og de flade områder med savanne og regnskov mod syd og vest. Langs næsten hele kysten vokser mangroveskov, og det indre højland er spækket med fladtoppede, eroderede bjerge, hvorfra der strømmer talrige floder med flere store vandfald ned mod kysten.

Guyanas højeste punkt er Mount Roraima på 2810 meter. Størstedelen af Guyanas natur står jomfruelig, som den har gjort i tusinder af år. Måske derfor er dyrelivet rigt, og mere end 8000 forskellige plantearter, hvoraf halvdelen ikke findes andre steder i verden, trives storartet i de guyanske landskaber. En lille del er landbrugsland med ris- og sukkerdyrkning, og hovedstaden Georgetown er landets eneste større by. Der findes meget få regulære veje, og kun 700 km af disse er asfaltveje.

Befolkning og religion i Guyana

Fortiden som Britisk Guyana har sat sit spor på de kun 750.000 indbyggere i landet. Guyana er det eneste engelsktalende land i Sydamerika og er i modsætning til de fleste andre lande på kontinentet ikke katolsk. Landets kristne befolkning tilhører i stedet den anglikanske kirke, og derudover er der hinduer og sunnimuslimer.

Kulturelt har landet mere til fælles med de caribiske lande end med de øvrige sydamerikanske lande. Med en historie med skiftende kolonimagter og importeret arbejdskraft er Guyanas befolkning meget blandet. Omkring halvdelen er indere, en tredjedel er afrikanere, 7% er indianere, og resten er af blandet herkomst. Den oprindelige befolkning, indianerne, er fortrængt til landets indre af de indvandrede folk, der slog sig ned ved kysten.

Her er ikke mange asfalterede veje - kun ca. 700 km i hele landet!

Guyanas historie

Guyanas lange kolonihistorie begyndte, da Columbus gik i land her i 1498. 100 år herefter ankom englænderen Sir Walter Ralegh og udforskede Guyanas indre. Først i 1616 begyndte en egentlig kolonisering, da hollænderne ankom med slaver fra Afrika, som blev sat til at arbejde i de store sukkerrørsplantager langs floderne. Sidst i 1700-tallet overtog Storbritannien kolonien og døbte den Britisk Guiana.

Landets store indiske befolkning blev indført af briterne, da slaveriet blev ophævet, og dette blev starten på de etniske spændinger, der består den dag i dag. Uafhængigheden fra Storbritannien indtraf i 1966, men overgangen til selvstændig republik har ikke været ensbetydende med ro og orden.

Der er stadig stærke brydninger mellem den indiske og den afrikanske befolkning, og landets politiske partier og dermed præsidenten er tilknyttet enten denne ene eller den anden befolkningsgruppe. Derfor kan man næsten helt sikkert regne med protester, hver gang en ny præsident vælges.

Naturseværdigheder i Guyana

Er man ude efter en ferie i den uberørte naturs tegn, er Guyana det rette sted.

I det vestlige højland finder man Kaieteur-vandfaldet, hvis majestætiske kraft giver berømtheder som Niagara, Victoria og Iguazu hård konkurrence. En mindre syndflod af vand falder 250 meter brat ned fra skovklædte klippeskrænter. Vandfaldets bredde varierer med årstiden, og det er allersmukkest lige efter en regnfuld periode, hvor vandmasserne bruser ekstra kraftigt.

Rejser man til Guyanas sydvestlige hjørne, skal man ikke lade sig snyde af de Afrika-lignende landskaber, når man kommer til Rupununi-savannen. Det er et stort græssteppeområde fyldt med termitbo, skovklædte bakker og spredte landsbyer. De uendelige stepper gennemskæres af små strømme med krokodiller, pilrokker og verdens største åkande, Victoria-åkanden, hvis blade kan blive op til 3 meter i diameter.

Efter disse nærmest afrikanske landskaber kan man passende slå et smut forbi Iwokrama-regnskoven midt i landet. Stedet er en slags levende laboratorium i regnskovsbevarelse og passes af indfødte indianere. I Iwokrama lever et enormt antal fiske- og flagermusearter sammen med jaguarer, krokodiller, myreslugere, flodskildpadder og verdens største ferskvandsfisk arapaimaen, der kan blive op til 5 meter lang. Gennem en lang strækning i reservatet er der bygget en gangbro 30 meter oppe i trækronerne, så man kan se den frodige regnskov fra fugleperspektiv.

Undervis engelsk, matematik eller IT til de indfødte Amerindians