Icon

Undervis i Laos

Laos er et af de mest traditionsrige lande i Asien, fyldt med kultur og historie!

At undervise munke i et af de mest historiske lande er utroligt givende, og en god måde, at opleve det rigtige Laos og de indfødte på.

Projektet er baseret i Luang Prabang, der er kendt for arkitektur og farver. Du vil have fri i weekenderne til at gå på opdagelse i dette fantastiske land.

I Laos er det muligt at få en bedre og gratis uddannelse i templerne, hvis man er munk. Dette resulterer i, at mange drenge bliver munke, for så kan de få sig en uddannelse.

Mange elever i Laos vil meget gerne lære engelsk, fordi det giver dem bedre muligheder for at få et godt job, og på den måde kan de forbedre deres økonomiske situation. Den stigende efterspørgsel og mangel på engelsklærere, har gjort klasserne overfyldte, og desværre resulteret i en lavere kvalitet i undervisningen.

Projektets mål er at forbedre kvaliteten af engelskundervisningen for munkene og andre børn fra lokalsamfundet, og derfor er der brug for dig.

Med mere end 700 elever er Wat Siphoutthabat den største skole for munke i Laos. Og der er kun 2 lærere, der kan engelsk!

KORT FORTALT

Pris fra: 12.000,-
Alder: 19-45
Kvalifikationer: Gode engelskkundskaber
Varighed: Fra 2 uger
Ankomst: Året rundt
Løn: Frivilligt arbejde
Max deltagere: -
Bør bookes: Gerne 3 mdr inden afrejse
*** TILMELD DIG HER ***
Linda

Kontaktperson: Camilla

 
 • 74 42 11 88

Det er en fordel at have erfaring med at undervise, men det er ikke et krav, da man hele tiden vil være sammen med en anden lærer. Vigtigst er din positive indstilling og dit gode engelskniveau.

Mød Katrine, der drog til Laos for at undervise unge munke i dette specielle land. 

GENEREL INFORMATION

Hvor i landet er det
Projektet ligger i Luang Prabang i det nordlige Laos.

Startdatoer 
Opholdet kan vare fra 2 til 12 uger, på disse datoer:

2018:
Jan.: 6. + 20.
Feb.: 3. + 17.
Mar.: 3. + 17. + 31.
Apr.: 14. + 28.
Maj: 12. + 26.
Jun.: 9. + 23.
Jul.: 7. + 21.
Aug.: 4. + 18.
Sep.: 1. + 15. + 29.
Okt.: 13. + 27.
Nov.: 10. + 24.
Dec.: 8. + 22.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ansøgningsfrist
Du skal regne med en behandlingstid på 6-8 uger, men hvis du gerne vil afsted før, så kontakt os gerne, og vi vil gøre hvad vi kan.

Alder
18 - 35 år.
Er du ældre, må du meget gerne kontakte os, så undersøger vi dine muligheder.

En typisk dag
Som frivillig vil du komme til at arbejde mandag til fredag. Du vil hjælpe til med de forskellige opgaver i klasseværelset. Du skal undervise i dagligdags engelsk. En typisk dag starter kl. 8, der er frokost ved en kl. 11.15 og undervisningen starter igen kl. 13.30 – 17.00.

En dag om ugen, sidder du sammen med de andre lærere og diskuterer hvordan undervisningen er gået, og om noget kan gøres bedre!

Sen eftermiddag/aften er du sammen med de andre frivillige på projektet. Her deler man sine oplevelser gennem dagen, og lærer fra hinanden.

 

Hvilken forskel gør dette projekt
Den nationale regering er meget afhængig af andre landes økonomiske støtte, og der er kun få kroner tilbage til at finansiere uddannelser.

Ud over åndelige og traditionelle overbevisninger, rejser mange unge mænd fra landlige områder ofte til byer som Luang Prabang for at søge mad, husly, uddannelse og arbejde, ved at slutte sig til templerne og blive novice munke. Dette program hjælper med til at øge elevernes adgang til uddannelse, hvilket igen kan påvirke deres fremtid i en god retning.

Engelsk er meget populært, og i en skole med 700 elever og kun 2 lærere, der taler engelsk, er de desperate efter hjælp. At kunne engelsk, betyder at have mulighed for en bedre uddannelse, og et bedre liv i fremtiden.    

Højdepunkterne inkluderer blant andet

 • Du oplever her den sjældne mulighed for at arbejde tæt sammen med de unge Munke og andre lokale studerende, både børn og unge voksne på forskellige uddannelsesinstitutioner i Luang Prabang
 • Læring om Laos’ kultur, historie, mad, religion og sprog
 • Besøge lokale seværdigheder 
 • Mulighed for at nyde en weekendophold på bredden af ​​Mekong-floden
 • God erfaring i at bruge det engelske sprog
 • Du møder frivillige fra hele verden

Afhentning i lufthavn
Du skal ankomme til Luang Prabangs lufthavn dagen inden projektet starter, så du er klar til næste morgen. Der vil stå en person og vente på dig i lufthavnen og køre dig til dit vandrehjem. Der vil ikke være booket et vandrehjem til dig, hverken før og efter dit ophold, så dette er noget du selv skal booke. Det koster cirka 20$ pr. nat.

Visum
Ved indrejse til Laos gives normalt et 30 dages turistvisum. Hvis dit ophold er på mere end de 30 dage, kan du forlænge dit visum op til to gange med yderligere 30 dage, så du i alt kommer op på 90 dage. Dette skal ske gennem immigrations kontoret i Luang Prabang, og din kontaktperson vil hjælpe dig med dette.

Dit liv på projektet

Danske Kathrine i arbejdstøjet

Du vil komme til at arbejde med børn i alle aldre med forskelligt niveau i engelsk. Denne udfordrende og meget givende rolle vil give dig et unikt indblik i den Laosiske kultur.

Du bor i Luang Prabang, hvor sydøstasiens arkitektur og franske koloniale palæer mødes, og skaber nogle smukke og unikke omgivelser. Indkvarteringen finder sted i et Guest House, hvor du får dit eget værelse med eget toilet og bad. 

Skolen ligger i et Buddhist tempel, og man tager hensyn til den lokale kultur og tro. Kvinder må for eksempel ikke tage fysisk kontakt til munkene, det inkluderer også at give dem ting direkte. Dette er pga. en ældgammel lov, og hvis en munk bryder denne lov kan han få store konsekvenser! Hvis man skal give en munk noget, skal man lægge det på et bord eller noget andet, og så tager munken det derfra.

Fra mandag til fredag arbejder du med at undervise i engelsk. Undervisningen foregår forskellige steder i byen. I weekenden har du fri, og her kan du slappe af eller gå på opdagelse i området. 

Hvis du skal på internettet er der internet cafeer, hvor du mod betaling kan bruge internettet.

Du får et ugentligt madbudget, så du kan gå ud og købe ind af den lokale mad, mens du udforsker dit nye hjem og kommer ud blandt de lokale. Der er en del muligheder for at købe mad på de lokale markeder.

Der er både mad vi kender og lokalt mad. Mad er ikke dyrt i Laos, så du kommer typisk til at spise ude hver dag. Du kan få et måltid for kun 2$ og opefter. På selve gæstehuset vil der blive serveret morgenmad, og frokost, hvis du er hjemme. 

PRIS

2018:
2 uger: 12.500 kr.
4 uger: 14.000 kr.
6 uger: 16.000 kr.
8 uger: 17.500 kr.
10 uger: 19.000 kr.
12 uger: 21.000 kr. 

PRISEN INKLUDERER

 • Hjælp, vejledning og forberedelse før afrejse
 • Afhentning i lufthavnen 
 • Orienteringsmøde efter ankomst 
 • Støtte fra et team med mange års erfaring 
 • Sikker og enkel indkvartering i et gæstehus i den antikke Luang Prabang
 • Alle måltider 
 • Al nødvendig udstyr og materialer 
 • 24 timers hjælp og støtte i landet
 • En unik mulighed for at arbejde tæt på unge munke i en tempelskole
 • Information om undervisningsmetoder og teknikker, sproget, kulturen og religionen
 • Muligheden for at komme helt tæt på Laos' kultur, historien, maden, religionen og sproget
 • En guidet tur i Luang Prabang, så du kan se forskellige vigtige steder i byen og de bedste restauranter, internetcaféer, banker osv.

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Flybillet
 • Forsikring
 • Visumomkostninger
 • Vaccinationer 
 • Drikkevarer udover hvad er bliver givet til måltidet
 • Indkvartering første og sidste nat (ca. 20$ pr. nat)

*** TILMELD DIG HER ***

Depositum
Et depositum vil blive opkrævet for, at vi kan arbejde videre med din ansøgning. Depositummet er en del af den samlede pris for dit valgte program, og bliver fratrukket den samlede programpris. Depositummet er ikke en ekstra udgift, men dit første afdrag på programmet.

Du bedes betale dit depositum, når din kontaktperson hos ALOTT bekræfter, at din ønskede startdato er på plads. Depositummet refunderes ikke.

Depositum: 2.000 kr.

Annulleringsregler

 • Annullering efter tilmelding, bortfalder depositummet + 10% af programmets pris
 • Annullering 65 dage eller mindre før ankomst, bortfalder depositummet + 50% af programmets pris - dog de faktiske udgifter
 • Annullering efter ankomst - ingen refusion
 • For alle ændringer/annulleringer opkræves desuden et administrationsgebyr på 375 kr

Kan med fordel kombineres med