Icon

Namibia - Wildlife Rescue

Hvad siger du til at sørge for, at der ikke sker den nyankomne lille zebra noget? Eller at passe en nyfødt bavianunge med sutteflaske, tryghed og en ble om natten?

Grundtanken på dette projekt er, at vilde dyr hører til i den vilde natur, og alle bestræbelser fokuserer på genoptræning af det skadede dyr. Men desværre er ikke alle de dyr, der kommer til projektet, i stand til at blive sat tilbage i naturen.

De dyr, der ikke kan genudsættes - for det meste på grund af menneskelig påvirkning - forbliver på stedet. De skal fodres, aktiveres, passes, rengøres osv. Det er her DU kommer ind i billedet.

Du kommer tæt på de største rovdyr såsom løver og geparder, du går ture med bavianungerne samt fodrer, aktiverer og passer de mange andre dyr.

Her kommer frivillige i alle aldre og fra hele verden, og alle tager del i de forskellige daglige opgaver.

Ud over arbejdet med de afrikanske dyr, har du mulighed for at hjælpe med hestene eller give en hånd på den lille skole for Bushmen børnene. Lad os også gerne vide, hvis du har særlige kvalifikationer, som f.eks. IT eller håndværker, da der ofte er brug en hånd med sådanne opgaver. 

KORT FORTALT

Pris fra: fra 12.500 kr.
Alder: 18+
Kvalifikationer: Passion for arbejdet med dyr.
Varighed: Fra 2 uger
Ankomst: Året rundt
Løn: Nej - frivilligt
Deltagere: ca. 70
Bør bookes: Gerne 3 mdr inden afrejse
*** TILMELD DIG HER ***
Linda

Kontaktperson: Maria

 
 • 74 42 11 88

Alott Greener

Farmen, der er base for projektet, ligger på et 3.200 hektar stort naturreservat nær Windhoek og udgør en sikker havn for forældreløse og tilskadekomne afrikanske dyr, der løbende bliver indleveret på stedet. 

Her er mange forskellige dyr og en konstant udskiftning, så der er mange forskellige opgaver, der skal laves hver dag. Du får den tilfredsstillende oplevelse både af at være en del af noget seriøs konservering, og samtidig have mulighed for at arbejde helt tæt med dyrene på dette meget hands-on projekt - det bedste af to verdener.  

Stedet er under konstant udvikling og arbejder lige nu på at udvide med et område for større dyr. De frivillige vil også blive involveret i opbygningen af dette sted, og du skal forberede dig på, at der kan være hårdt fysisk arbejde. 

Marlice van Vuuren, en af Namibias mest velkendte miljøforkæmpere, og hendes mand Dr. Rudie van Vuuren, startede programmet med støtte fra gamle venner N/A'an ku SÉ Foundation i 2006. Projektet er berømt blandt miljøforkæmpere over hele verden, har modtaget globale udmærkelser og modtager endda løbende støtte fra berømtheder som Brad Pitt og Angelina Jolie.

Formålet med projektet er at beskytte og bevare den skrøbelige natur for dyrene i Namibia, men der arbejdes også på at give det unikke indfødte folk San Bushmen, som regnes for at være det ældste folk i verden, bedre levevilkår. 

Vi klarer alt det praktiske og besværlige og du får en oplevelse for livet, så hvorfor ikke bare gøre det?

GENEREL INFORMATION

Marlice - ejer af stedet og stor bavianfan

Hvor i Namibia 
45 kilometer øst for hovedstaden Windhoek på et stort naturreservat.

Har du lidt svært ved at forestille dig, hvad et ophold i Afrika alt indebærer, så læs mere her.

Startdatoer
Hver mandag og torsdag året rundt. Du vil blive afhentet i lufthavnen og kørt direkte til programmet. Dagen efter vil du få en introduktion til projektet. 

OBS: Midt juni til midt august er der fuldt booket! Men hvis det er nogle datoer de ønsker indenfor disse datoer, skal de gerne sige til, for så kan vi undersøge om der er plads. 

Har du specielle ønsker om en anden ankomstdato, så kontakt os – der kan sommetider arrangeres særlig afhentning for et ekstra gebyr. Vær dog opmærksom på, at det er sjovere at ankomme sammen med andre nye frivillige, så vi anbefaler, at du ankommer enten mandag eller torsdag.  

Varighed
2-12 uger.
Programmet anbefaler 4 uger eller mere.

Antal frivillige
Der er op til 70 frivillige på farmen. Hvor mange der er, varierer en del afhængigt af sæsonen/årstid. Det er ikke ualmindeligt, at der er op til 70-80 deltagere i højsæsonen. Der kommer løbende deltagere fra de andre projekter gennem stedet her, så der er fuld gang i den i perioder. Foretrækker du færre frivillige, så er research stederne Neuras og Kanaan gode alternativer.  

Ansøgningsfrist
Du skal gerne booke ca. 3 måneder før ønsket afrejsedato. Dette er på grund af den store efterspørgsel, og på grund af den tid, det tager at få visum. Vi kan i visse perioder placere med kortere varsel – ring gerne og hør nærmere. 

Alder
Fra 18 år. Ingen øvre aldersgrænse, så længe du er fysisk sund og rask. 

Arbejdsopgaverne
I sagens natur er der mange forskellige arbejdsopgaver på et sted som dette. Der er opgaver specifikt omkring dyrene, men også fysiske opgaver, der indebærer vedligeholdelse og udvikling af farmen.

Opgaverne ændrer sig hele tiden afhængigt af, hvad der foregår på farmen, hvad der kommer ind af dyr, hvilke behov de har og hvilke projekter der arbejdes på. Vi kan f.eks. ikke garantere, at der er opgaver, hvor du skal sove med en bavianunge, men der er løbende bavianer, der skal gås med. Så det er vigtigt, at du er fleksibel.

Her er nogle eksempler på, hvad du kan komme til at lave, og da du indgår som en del af teamet på farmen, skal du være åben for andre typer opgaver også. 

 • Klargøring af foder og fodring af alle farmens dyr - food prep
 • Rengøring af indhegninger og bure
 • Lave aktiviteter med dyrene, gåture, leg osv.
 • Hjælpe med rydning af stier og veje, invasive planter m.m.
 • Opbygning af faciliteter på farmen og løbende reparationer
 • I nogle tilfælde skal man hjælpe med intens rehabilitering. Derfor kan du være udsat for at arbejde om natten
 • Patruljere og reparere indhegninger
 • Du kan være med til de forskellige opgaver i bushen

 

Arbejdstid 
At arbejde med dyr kræver fleksibilitet. Vi kan ikke sige, hvor mange timer, du kommer til at arbejde, men som udgangspunkt skal du forvente op til 8-10 timer om dagen. I weekenderne er der færre opgaver, men dyrene skal stadig fodres, så du må forvente at skulle hjælpe til morgen/formiddag.

Du skal også være klar til, i særlige tilfælde, at give et nap med f.eks. om natten, hvis der skulle opstå noget uventet, eller hvis det bliver din tur til at passe bavianungerne.

Highlights

 • Du får dit livs oplevelse
 • Du møder folk fra hele verden
 • Du forbedrer dine engelskkundskaber - sproget på projektet er engelsk
 • Du får større erfaring i at rejse
 • Du lærer om arbejdsforholdene i udlandet
 • Du får en forståelse for andre kulturer
 • Du udvikler dig personligt
 • Du får dit livs oplevelse!

Hvem er du?

 • Du interesserer dig for dyr og deres velfærd
 • Du har lyst til at lære nyt
 • Du er åben og tolerant
 • Du kan lide at tage fat og kan arbejde i teams
 • Du går ikke op i småting og er ok med at blive beskidt

Kost og logi
Du vil enten komme til at bo i et deleværelse, hvor I er op til 4 personer, eller i et stort telt med fast bund op til to personer. Der vil være dyner og puder til rådighed og fælles toilet og bad. Det varme vand bliver varmet op af solceller, så det er begrænset, hvor længe du kan stå under den varme bruser. Der er ikke strøm på værelserne og i teltene, men man kan få opladet sine ting i fællesarealet. Vær opmærksom på der ikke er WiFi på stedet.

Der vil være 3 måltider om dagen. Måltiderne tilberedes af personalet og spises i lappaen (fælles overdækket område). I weekenderne bliver der ofte grillet, der på sydafrikansk kaldet Braai. Der kan tages hensyn, hvis du er vegetar, vi skal bare have besked ved tilmelding, og du må forvente, at maden er mindre varieret. 

Du kan få dit tøj vasket i campen, så du behøver ikke pakke mere end højst nødvendigt.

Visum
For at deltage på dette program, skal du have et arbejdsvisum. Vi hjælper dig med at skaffe det korrekte visum, og det tager normalt op til 8 uger. I særlige tilfælde kan man komme af sted med kortere varsel – ring til os, hvis du ønsker dette.  

Fritid
Der er masser af muligheder for adspredelse og afslapning på farmen. Du kan gå på en nature walk gennem hele området, du kan tage en ridetur, spille fodbold, læse en bog eller du kan få en sundowner (drink), imens du kigger på den fantastiske solnedgang. Du kan også slikke solskin omkring den lille pool - husk solcreme! 

Hvis du vil lidt væk fra farmen, kan man booke sig ind på andre ture, som man skal betale et lille beløb for. Det kan være at komme ud til San folket, komme op til luksus lodgen til brunch eller tage en overnatning på lodgen – Her er WIFI. Der arrangeres også ture til Windhoek, hvis man vil shoppe lidt. 

Du har som oftest fri i weekenderne, men du kan blive bedt om at give en hånd med, hvor der er brug for det. Dyrene skal f.eks. fodres hver dag, mens arbejde i bushen ligger i hverdagene. 

Der arrangeres somme tider sjove fælles aktiviteter om lørdagen. 

 

Ankomst og Afrejse
Du skal ankomme mandag eller torsdag, hvor du vil blive afhentet i lufthavnen. Afrejse er ligeledes mandag eller torsdag i den uge, hvor du er færdig, og du vil blive kørt til lufthavnen. Hvis du ønsker afrejse på andre datoer - for eksempel hvis du kombinerer med andre af vores programmer, så kan dette arrangeres.   

Vaccinationer
Spørg altid din læge til råds om vaccinationer til landet. Fra projektet anbefaler man, at du får rabies og stivkrampe vaccinationer. Farmen ligger på et malariafrit område, ligesom de to forskningssteder Neuras og Kanaan, der er tilknyttet projektet, også gør. Hvis du skal rejse til andre steder i Namibia, anbefaler vi, at du medbringer malariapiller - tjek med din læge.  

Support 
Du vil have et 24 timers nødnummer, hvis der skulle ske noget på din rejse, der gør, at du har brug for at få hjælp. Der er desuden personale på farmen døgnet rundt, så du er i trygge hænder. 

Research projekter

Som frivillig på Wildlife Rescue Center har du muligheden for at kombinere projektet med en eller flere uger på deres forskningsprogrammer i Neuras eller Kanaan. Det betyder, at du på dit for eksempel fire ugers ophold, kan tage 3 uger på hovedprojektet og 1 uge på et af forskningsstederne.  På den måde får du den optimale oplevelse af Namibia. Det er en fantastisk oplevelse, og du lærer en masse.

På forskningsstederne vil du få mulighed for at observere rovdyr og andre dyr i området, og bidrage til at vigtige oplysninger vil blive indsamlet og indrapporteret. De oplysninger som indsamles her, anvendes til eventuel konfliktløsning mellem mennesker og dyr i Namibia.

 

Speciel veterinær fokus?

På farmen, hvor dette projekt befinder sig, tilbydes også kurser for de, der er specielt interesserede i behandling af dyr. Se her. 

VETERINÆRKURSUS
Dette kursus er specielt designet til studerende indenfor veterinærområdet f.eks. veterinærsygeplejerske, dyrepasser eller dyrlæge, som ønsker at få mere indsigt i en verden af veterinærarbejde på et vildtreservat.

Se mere her: Veterinærkursus

REHABILITERINGSKURSUS
Dette kursus er specielt designet til dig, som ønsker at få et større overblik og mere indsigt i dyrenes verden og deres adfærd. Kurset kan kombineres med de andre projekter på stedet.
Det er ikke et krav at du er i gang med en uddannelse eller er uddannet indenfor veterinærområdet. Hvis du bare gerne vil vide mere og ønsker at deltage på dette kursus, er du mere end velkommen.

Se mere her: Rehabiliteringskursus

Klima & bæredygtighed

Vores partner i Namibia opfordrer til en bred vifte af miljøvenlige gøremål f.eks.

 • Bevidst reduktion af deres CO2-fodaftryk
 • Solenergi er den vigtigste kilde til elektricitet til gården.
 • Solvarmeanlæg bruges til varmt vand i bruserne.
 • Bruser og toiletvand genanvendes efter rensning til at plante planterne.

Pris 2019

NORMAL PRIS

2 uger: 12.500 kr.
3 uger: 15.900 kr. 
4 uger: 19.400 kr. 
6 uger: 26.600 kr. 
8 uger: 32.100 kr. 
10 uger: 36.900 kr. 
12 uger: 41.800 kr.

 

Hvad er inkluderet i prisen på projektet?

 • ALOTT Inclusive
 • Forberedelse hjemmefra med rådgivning om diverse praktiske ting, så du er bedst muligt forberedt på din oplevelse.
 • Uforpligtende tilbud på flybilletter (læs mere her)
 • Visumgebyr til de namibiske myndigheder og hjælp til visumansøgning
 • Afhentning i lufthavnen ved ankomsten, samt transport til og fra projektet
 • Indkvartering på projektet
 • 3 daglige måltider under hele dit ophold og drikkevand
 • 1 uge i løbet af din periode på et af forskningsprojekterne Neuras eller Kanaan
 • Oplæring i opgaverne af folk med god erfaring i arbejdet med afrikanske dyr
 • 3 arbejds t-shirts (hvis du ønsker flere, skal du selv købe dem)
 • Certifikat for deltagelse efter hjemkomsten - kontakt os og lad os se dine billeder!

Ikke inkluderet

 • Flybillet samt lufthavnsskatter
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Vaccinationer 
 • Snacks og andre drikkevarer end vand

*** TILMELD DIG HER ***

Depositum
Et depositum vil blive opkrævet for, at vi kan arbejde videre med din ansøgning. Depositummet er en del af den samlede pris for dit valgte program og bliver fratrukket den samlede programpris. Depositummet er ikke en ekstra udgift, men dit første afdrag på programmet. 

Du bedes betale dit depositum, når din kontaktperson hos ALOTT bekræfter, at din ønskede startdato er på plads. Depositummet refunderes ikke. 

Depositum for Wildlife Rescue Namibia udgør 2000 kr. og indbetales lettest via vores online betaling. 


Annulleringsregler

 • Annullering 60 dage før afrejse fra Danmark - programmets fulde beløb
 • Depositum som er indbetalt ved tilmeldingen refunderes ikke
 • For alle ændringer/annulleringer opkræves desuden et administrationsgebyr på 375 kr. 

Kan med fordel kombineres med