Icon

Game Capture – En speciel oplevelse i bushen!

Dette projekt er en enestående mulighed for dig, der gerne vil være aktivt involveret i game capture i Sydafrika i dit sabbatår. Det er en vild oplevelse og du får fingrene helt ned i arbejdet med at fange afrikanske dyr.

Du vil arbejde hands-on med forskellig wildlife, mange slags vilde dyr, der skal indfanges. Hjælpe dem direkte i naturen, hvor der er brug for hjælp, og holde øje med dyrene under transporten. I de fleste tilfælde vil du også være med til at sætte dem fri i naturen igen!

Game Capture har ikke rigtig et ord på dansk, men begrebet dækker over det at indfange, håndtere og flytte vilde dyr. Måske dyrene skal tjekkes, gives medicin, øremærkes, vaccineres, have taget blodprøver eller noget andet. 

Game Capture er en af grundende til, at afrikansk dyreliv har overlevet mange udfordringer, såsom tørke, krig, indavl og fri bevægelighed i indhegnede områder.

I dag er det svært for dyr og natur at eksistere uden menneskers påvirkning. Selvom dyrene er vilde, lever de ikke 100% frit. De lever i reservater og national parker, der ofte er indhegnede.

Game Capture er nødvendig for at bevare en god balance i naturen og i reservaterne, samt at opretholde en sund bestand af de forskellige dyrearter. Man indfanger derfor dyrene, som så bliver solgt på auktioner, og får på den måde dyrene spredt ud på de forskellige reservater.

Her vil du få mulighed for at opleve forskellige typer af indfangning, og få et indblik i hverdagen for en speciliceret dyrlæge og fangst team. 

KORT FORTALT

Pris fra: 23.300,-
Alder: 18+
Kvalifikationer: min. 2. års elev på Veterinærstudiet
Varighed: 3 uger
Ankomst:  
Løn: Nej - frivilligt
Deltagere: 1-7
Bør bookes: Gerne 5-6 mdr inden afrejse
*** TILMELD DIG HER ***
Linda

Kontaktperson: Maria

 
 • 74 42 11 88

Intens oplevelse

Koordinator på programmet er den højtkvalificerede og meget erfarne Dennis. Han har en bachelor i Botanik og Zoologi, han er uddannet field guide med speciale i farlige dyr, og så har han 20 års erfaring i Conservation management i Afrika. 

Programmet kører over 3 uger, og der kan kun være 7 personer på hvert hold. Det er en meget intens oplevelse, og du vil se Animal Planet og Nat Geo med helt andre øjne efter at have været med her! 

GENEREL INFORMATION

Hvor i Sydafrika?

Basen for programmet ligger i kystbyen Chintsa i ved the Wild Coast i Sydafrika.

Har du lidt svært ved at forestille dig, hvad et ophold i Afrika alt indebærer, så læs mere her.

Startdatoer

20 april til 7 maj.
11 maj til 3 juni.
8 juni til 2 juli – fyldt!
6 juli til 30 juli – fyldt!

31 august til 24 september.

Varighed
3 uger.

Ansøgningsfrist

Gerne 5-6 måneder inden afrejse. Har du kortere frist, så kontakt os og vi vil høre, om der skulle være plads til dig. Programmet oplever en voksende interesse, så vent ikke til sidste øjeblik, hvis du gerne vil med.

Alder

Fra 18 år. Der er ingen øvdre alersgrænse, men det er vigtigt at du er sund og rask.  

Hvor mange deltagere er der plads til?

Der er plads til 7 frivillige af gangen.

Arbejdsopgaverne

Vi kan ikke på forhånd vide, hvilke opgaver du får, da det er dyr og natur, man arbejder med, og vi kan ikke forudse, hvad der er brug for hjælp til.

Du vil komme til at arbejde i et team, hvor der blandt andet er dyrlæger og rangers i en periode, hvor der er game captures, og du kan forvente at du, i løbet af de 3 uger, vil arbejde ude i bushen i mindst 10 dage, somme tider mere. De andre dage vil der være læring om Game Capture, og de opgaver der er involveret i det.

På programmet vil deltagerne lære om de forskellige former for game capture. Så du vil på dette program få en bred forståelse i håndtering af hele processen.   

Det forventes at du som frivillig, hvor det er nødvendigt, arbejder mange timer om dagen, nogle gange til sent ud på aftenen/natten. Det er vigtigt at du er åben og fleksibel både mht arbejdsopgaver og -timer. Du har fri i weekenden.

Du vil mest sandsynligt komme til at være med til forskellige typer af indfangning. Vi kan dog ikke sikre, at du er med til dem alle, da opgaver og fangstmetoder ændrer sig fra opgave til opgave. 

Disse er almindelige fangstmetoder: 

- Gardin fangst
- Net fangst
- Dart gevær
- Passiv fangst
- Fangst med bure
- Helikopter fangst

Emner til diskussion

Her på stedet diskuterer man gerne emnerne der vedrører naturen, indfangning, dyrevelfærd og informerer og oplyser så godt man kan. Man kan virkeligt lære noget her. Se bare disse spændende emner:

- Jagt som regulering, debatten mellem Trofæjagt og conservation
- Kontrol af dyrebestand, debatten mellem aflivning og flytning
- Etikken omkring indfangning
- Etikken omkring anvendt bedøvelsesmiddel
- Identifikation af arter
- For og imod bedøvelsesudstyr og diverse fangstmetoder 

Dette lægges der vægt på

- Dyrevelfærd
- Sikkerhed for deltagere og ansatte
- Oplæring/uddannelse af deltagere
- Lokalsamfundets behov
- At give gode minder for deltagerne

Hvem er du

 • Hvem er duDu har en passion for dyr
 • Du er minimum 18 år
 • Du går ikke op i små petitesser, og tager tingene som de kommer
 • Du er åben, har en god humor
 • Du vil gerne hjælpe til, hvor der er brug for det

Highlights

 • Du får dit livs oplevelse
 • Du lærer om dyr og veterinærarbejde
 • Du møder folk fra hele verden
 • Dine engelskkundskaber bliver forbedret - sproget på programmet er engelsk
 • Du får større erfaring i at rejse  
 • Du lærer om arbejdsforholdene i udlandet
 • Du vil få forståelse omkring økosystemet
 • Forståelse af andre kulturer  
 • Personlig udvikling

Fritid

Aftener og weekendet er din egen tid til at lave hvad du har lyst til. Chintsa har flere restauranter og pubs. Du kan også arragere en tur til det kendte Addo elefant reservat, tage ud og bungy jumpe, tage et Wild Coast trip, Quad bikes eller en tur på hesteryg. Alle disse ting kan du arrangere når du er på stedet. 

Visum

Du modtager et 3 måneders turistvisum i lufthavnen.

Kost og Logi

Du bliver placeret sammen med de andre frivillige i programmets ”frivilligt hus”. Det ligger kun få minutter fra stranden. Måltiderne er simple. Morgenmaden er cornflakes og frugt, en sandwich til frokost, og varm mad til aftensmad. Du vil selv stå for at forberede morgenmad og frokost, men aftensmaden bliver tilberedt for dig.

Da det er et veterinærprogram, kan du være udsat for at skulle overnatte væk fra basen. Det kan være i form af telte, hytter og gårdhuse.  

Internet

Da det er Afrika, du kommer til, må du være tålmodig med internet. Der er WIFI på projektet, men det er ikke altid, at det virker 100%.

Vaccinationer

Programmet har ingen krav om vaccinationer. Men vi anbefaler Hepatitis A+B og en opdateret stivkrampe. Det er et malariafrit område, så malariapiller behøver du ikke have med, medmindre du skal rejse rundt i landet efter dit ophold. For eventuelle andre vaccinationer, søg råd ved egen læge.

Ankomst og afrejse

Du skal ankomme til East London om fredagen. Gerne inden kl. 13.00. Du bliver hentet i lufthavnen og kørt til din indkvartering. 
Når du skal hjem igen, skal du afrejse fredag efter kl. 17.00. Vi hjælper dig gerne med at finde flybilletter.

Support

Du vil have et 24/7 nødnummer. Dette får du i den håndbog, der bliver sendt til dig, når du har booket din rejse.

Fritid

Aftener og weekender er din egen tid til at lave hvad du har lyst til. Chintsa har flere restauranter og pubs. Du kan også arragere en tur til det kendte Addo elefant reservat, tage ud og bungy jumpe, tage et Wild Coast trip, Quad bikes eller en tur på hesteryg. Alle disse ting kan du arrangere når du er på stedet. 

PRIS 2018

3 uger:  23.300 kr.

INKLUDERET I PRISEN

 • Afhentning i lufthavn
 • 3 måltider om dagen
 • Logi
 • Alt transport vedrørende projektet
 • 24 timers nødnummer

HVAD ER IKKE INKLUDERET

 • Flybillet
 • Vaccinationer
 • Diverse forsikringer

Depositum

Et depositum vil blive opkrævet for, at vi kan arbejde videre med din ansøgning. Depositummet er en del af den samlede pris for dit valgte program, og bliver fratrukket den samlede programpris. Depositummet er ikke en ekstra udgift, men dit første afdrag på programmet.
Du bedes betale dit depositum, når din kontaktperson hos ALOTT bekræfter, at din ønskede startdato er på plads. Depositummet refunderes ikke.

Depositum for dette program udgør 3.000 kr. og indbetales lettest via vores online betaling. 

Annulleringsregler

 • Annullering 60 dage før afrejse fra Danmark – 50% af programmets pris
 • Annullering 30 dage før afrejse fra Danmark – programmets fulde pris
 • Depositum, som er indbetalt ved tilmeldingen, refunderes ikke
 • For alle ændringer/annulleringer opkræves desuden et administrationsgebyr på 375 kr

Kan med fordel kombineres med