Icon

Bliv en del af Zanzibar

Kunne du tænke dig at være en del af lokalsamfundet på Zanzibar? Hjælpe til med beskyttelse af dyr og natur? Og er du, lige som os, en af dem, der syntes det er på høje tid at gøre noget ved den allesteds nærværende plastik-forurening - NU? 

Så se med her… 

Vores partner på Zanzibar har sammensat en lang række af forskellige opgaver, så dit ophold bliver både afvekslende og gør nytte! Og så ligger indkvarteringen i to forskellige områder af smukke og eksotiske Zanzibar. 

Jozani området – Den store brede Jozani skov er Zanzibars bedste område for økoturisme og en masse naturoplevelser som mountainbike, kano og kajak. Jozani skoven er den eneste National Park på Zanzibar, og det er en 50kvm beskyttet tropisk regnskov! 

Nungwi området – Nungwi har de flotteste strande og er et af Zanzibars største turist hotspots. Der er mange restauranter, barer og hoteller. 

Det er et fantastisk projekt for dig, som gerne vil hjælpe til med bekæmpelse af plastik. Du kan selvfølgelig ikke redde verden ved kun at hjælpe til på Zanzibar, men det er en start, og hellere at der bliver gjort lidt end ingenting. 

Du kommer også ud til lokalbefolkningen, hvor du informerer om problemet, og hjælper i lokalsamfundet på flere forskellige måder.

KORT FORTALT

Pris fra: 7.700,-
Alder: 18+
Kvalifikationer: Passion for arbejdet med dyr og natur
Varighed: Fra 2 uger
Ankomst: Året rundt
Løn: Nej - frivilligt
Max deltagere: 1-50
Bør bookes: Gerne 5 mdr inden afrejse
*** TILMELD DIG HER ***
Linda

Kontaktperson: Maria

 
 • 74 42 11 88

Alott Greener

Måske du har en lærer i maven, så kan du hjælpe til på skolen. Måske er du tømmer eller bare har hænderne skruet rigtig på, så kan du hjælpe med at bygge noget. Eller måske er du bare energisk og ivrig efter at hjælpe, hvor du kan. Eller..
Der er nok at se til, så vi kan sagtens finde et sted til dig - se mulighederne længere nede. 

GENEREL INFORMATION

Hvor på Zanzibar? 

Indkvarteringen ligger i hhv. Nungwi Beach og Jozani Forest Camp. Du vil have mulighed for at være både på stranden og i regnskoven. Hver onsdag er der en gratis shuttle, der kan transportere dig mellem de to steder. 

Startdatoer 

Hver onsdag året rundt. 

Varighed

Mellem 14 og 90 dage (begrænset af visummets gyldighed)

Kost og logi

Projekterne ligger hovedsageligt i to forskellige områder på Zanzibar, og der er derfor også to forskellige indkvarteringer. Hvor du kommer til at bo afhænger af, hvilket program du vælger. Under hver beskrivelse af programmet kan du se hvilket område, du skal bo i. 

Kost og logi er ikke inkluderet i selve programprisen, da prisen afhænger af hvilket projekt, du ønsker at deltage i.  

På indkvarteringen prøver man så vidt muligt at placere drenge og piger i hver sine værelser, men det er ikke altid muligt, så forbered dig på, at du skal dele værelse med det andet køn, oftest i højsæsonen. 

Indkvartering Forest Camp
Det er her du bor, hvis du deltager på et af projekterne i Jozani området i den sydlige del af Zanzibar. Alle programmer i området er indenfor en radius af 3 km. Det er muligt at låne en mountainbike for at komme rundt, men ellers spadserer man bare. 

Der kan være 18 personer i campen, som fordeles i 3 safari telte. Det er MEGET basic og meget miljøvenligt. Vandet bliver varmet op af solenergi, og strøm kommer også fra solenergi. Toiletterne er miljøvenlige, og det meste af campen er lavet af lokale materialer. 

Sikkerhed – Der er en sikkerhedsvagt på stedet døgnet rundt, og du vil have mulighed for at få dine værdigenstande låst inde. 

Du får 3 måltider om dagen. Der kan tages hensyn til vegetarer, men det er vigtigt, at du giver besked om særlige kosthensyn ved tilmelding. Der er et køleskab du kan benytte, hvis du selv køber snacks ind. Der findes en vaskemaskine på stedet, som du må benytte til tøjvask. 

 

Indkvartering Nungwi Turtle Bungalow
Hvis du vælger programmer som ligger ved det mere nordlige Nungwi, kommer du til at bo på Turtle Bungalow. Det ligger lige ved siden af ”Marine Turtle Sanctuary”, hvor aktiviteterne her i området foregår. 

Du kan her vælge mellem, enkeltværelse, dobbeltværelse og 4-personers værelse. Priserne kan du se nederst på siden. Der er plads til i alt 32 personer i denne indkvartering. 

Du får 3 måltider om dagen. Der kan tages hensyn til vegetarer, men det er vigtigt at du giver besked om særlige kosthensyn ved tilmelding. Modsat Forest camp er der ikke et køleskab til rådighed for de frivillige, men der er tre butikker i nærheden, hvor du kan købe kolde drikke. Hvis du skal have vasket dit tøj, er der møntvaskeri i nærheden.

Arbejdstid

Projekterne og opgaverne er meget forskellige, og det er derfor meget forskelligt, hvad dine arbejdstider bliver. Opgaver og arbejdstid afhænger af, hvilket projekt du er på, og hvad der aktuelt er gang i. Men typisk skal du regne med at arbejde 8 timer om dagen, 5 dage om ugen. På de fleste projekter har du fri i weekenden. 

Hvem er du?

 • Du er en person, som gerne vil gøre noget godt for miljøet
 • Du går ikke op i små petitesser og kan leve simpelt
 • Du har et åbent sind 
 • Du er fleksibel i forhold til, hvilke opgaver du kommer til at lave
 • Du har humor og kan lide at være social 
 • Vil gerne hjælpe til hvor der er brug for det
 • Hvis du har en uddannelse, som kunne være hjælpsom, så lad os endelig vide det, for måske er der brug for netop dine kvalifikationer. 

Highlights

 • Her kan du hjælpe til med bekæmpelse af plastikforurening 
 • Du kommer til at gøre en forskel for havskildpadder og marinelivet
 • Du hjælper de lokale med at bevare naturen 
 • Du hjælper et lokalsamfund med forskellige gøremål
 • Du oplever både natur og mennesker på smukke Zanzibar

Værd at vide

Det er et meget fleksibelt program. Du behøver ikke at melde dig til på de forskellige programmer hjemmefra, men det er selvfølgelig en fordel at vælge et startsted. 

Her er primitivt, så du skal have det okay med at bo tæt på naturen og bo meget simplet. 

Hver onsdag er der en gratis shuttle fra begge placeringer, så her kan du skifte projekt, hvis du ønsker det og såfremt der er plads.

Visum 

Du skal på din ankomst til Zanzibar ansøge om et business visa. Det koster 250 USD. Når du så er i landet, skal du have et Working Visa, som yderligere koster 200 USD. Vores partner i landet hjælper med dette. Du får yderligere informationer på mail efter tilmelding. 

Ankomst og Afrejse 

Ankomst og afrejse er om onsdagen. Du skal ankomme mellem klokken 05 og 22. Afrejse er bedst om eftermiddagen. Du skal ankomme og afrejse fra Zanzibar international Airport. 

Support

Når du er tilmeldt, får du en håndbog med detaljer om programmet. Her finder du blandt andet et 24 timers nødnummer, du kan bruge, hvis du har brug for hjælp i landet. 

Ansøgningsfrist

Gerne 3 måneder inden planlagt afrejse. Hvis der er kortere end 3 måneder til din ønskede afrejsedato, så kontakt os og hør nærmere. Det kan ofte lade sig gøre at komme af sted med kortere varsel.

Alder

Fra 18 år. Så længe du er ved godt helbred og åben for udfordringer og ’simple living’, så er der ingen øvre aldersgrænse. 


PROJEKTERNE

Herunder kan du se, hvilke projekter der tilbydes. Du vælger selv, hvilke du kunne tænke dig at deltage i, og du har mulighed for at skifte undervejs, hvis der er plads. 

Genbrug af plastik 

Plastikforurening er blevet et kæmpe problem i hele verden. Også på Zanzibar! Meningen med dette projekt er at omdanne det plastik, man finder på stranden og i naturen til noget brugbart. Det kan være isolering til huse, fremstilling af møbler, bruge det til husholdning, til at spire frø i eller til dekorationer. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Du kommer ud i lokalsamfundet, hvor du hjælper med at formidle om problemet, og hjælper med tips til, hvordan man skal bevare naturen og undgå mere forurening. 

Dine opgaver på dette projekt kan være:

 • Hjælp til med at formidle emnet til lokalsamfundet.
 • Være med til at bygge og rydde op – Brug fantasien! Måske får du en helt fantastisk ide til, hvad man kan kreere. Initiativ og kreativitet er meget velkommen. 
 • Undervis børn i, hvad de kan bruge al det plastik til, og hvad de kan bygge ud af det.

Placering: Nungwi

Conservation: Marine og havskildpadder

Der er to forskellige projekter, der hjælper skildpadder på Zanzibar på to forskellige placeringer.
 
 1. Nungwi – Her på projektet hjælper man skadede skildpadder. De bliver passet og plejet, og flere gange årligt er der ”Turtle Release Day”. Når man har disse dage, så er der fest i landsbyen. Projektet avler også skildpadder, og æggene bliver opbevaret et sikkert sted. Når de klækkes, forbliver de på stedet, indtil de er store nok til at kunne klare sig i havet.

  Dine opgaver på stedet er at gøre rent, samle mad ind til skildpadderne, vise turister rundt og hjælpe til med at passe dem. 
   
 2. Jozani – Stedet her bliver drevet af lokale farmere. De har skildpadderne i store bassiner, så turister kan komme og se dem. Pengene gennem turismen bliver brugt til at hjælpe farmerne med deres tab af afgrøder på grund af de røde Colobus Aber. På denne måde får alle noget ud af det. Farmerne slår ikke aberne ihjel, de kan opretholde en indtægt og hjælper samtidig skildpadderne. Dine opgaver her er at hjælpe til på stedet med praktiske opgaver, f.eks. vise turister rundt, gøre rent, fodre dyrene og andre forefaldende opgaver. 

Conservation: Den røde Colobus Abe

Der er en konflikt imellem menneskerne og aberne. Aberne bliver slået ihjel af farmerne, da de stjæler deres afgrøder. Derfor falder antallet af Colobus aberne. På dette projekt hjælper du med at bygge ”fugleskræmsler” ud af genbrugsplastik/materialer, som farmerne kan sætte op og skræmme aberne væk. Man planter også forskellige frugtbuske/træer, som sættes ud i skoven, så aberne har mad der. 

Placering: Jozani

Conservation: Krybdyr

Zala Park er et lille reptil center i Muungoni Village med flere forskellige krybdyr. Projektet blev startet af Mr. Mohammed, som er en lokal biologilærer. I Zanzibar bliver mange dyr dræbt på grund af overtro. De lokale skoler og klasser bliver inviteret til centeret for at lære om dyrene. Stedet besøges også af turister. En af dine opgaver bliver at vise turisterne rundt. andre opgaver kunne være rengøring, madlavning og diverse forefaldende arbejde.  

Placering: Jozani

Miljø formidling til børn

Skoleklasser bliver inviteret til Forest Camp (som er navnet på stedet, hvor de frivillige i Jozani området bor), hvor de vil give en hjælpende hånd med miljø og genbrugsaktiviteterne. Det er en god måde at formidle om problemet. 
Sommetider bliver man også kaldt ud til skolerne, hvor man får lov til at være ”biologilærer” for en dag. Dine opgaver her er at hjælpe med at undervise børnene i de forskellige aktiviteter, der bliver lavet for natur og miljø.

Placering: Jozani og Nungwi

Økoturisme

Muungoni Community Tourism arbejder med at tilbyde forskellige naturoplevelser for turister i netop dette område. Det kan f.eks. være vandreture eller kano- og kajakture. 100% af profitten herfra går til skolerne og lokale samfundsprojekter (Muungoni er navnet på landsbyen). 
Som frivillig på dette projekt skal du hjælpe til med bookinger, ligesom du hjælper med diverse vedligeholdelse f.eks. stier og hytter. Du kan også hjælpe med at undervise de ansatte i engelsk og i at give god service. 

Placering: Jozani

Muungoni børnehave og folkeskole

Børnehaven og de 2 skoler løber kun rundt på grund af de penge Muungoni Community Tourism får ind via diverse aktiviteter for turister samt enkelte donationer. Børnene er i alderen fra 4 til 10 år. I lavsæsonen af turister kan lærerne somme tider ikke få løn, så lærerne forlader byen og finder job andre steder. Det er her du kommer ind som frivillig. Du kan lære børnene det bedste fra din verden. Biologi, samfundsfag, matematik og engelsk. Selvfølgelig er der også tid til leg og lærerige fysiske aktiviteter.  

Placering: Jozani

Samfundshjælp

Alle frivillige får lov til at hjælpe til i lokalområdet. Det kan være alt fra havearbejde, hjælpe til med at bygge skoler, renovere lokaler, deltage i planlægningen af en festival eller andre aktiviteter. Her vil man typisk være i fire dage i løbet af en måned, og det er ikke muligt at vide, hvilke opgaver der er aktuelle, når du er der. 

Placering: Jozani

Undervis børn i svømning

Selvom Zanzibar er omringet af vand, kan langt de fleste børn ikke svømme, og hvert år drukner mange børn. Er du en god svømmer, kan du som frivillig lære børn at svømme, og dermed være med til at formidske antallet af drukneulykker. Du får selvfølgelig sikkerhedsinstrukser inden. 

Placering: Jozani

ALOTT friendlier

På programmer med dette mærke, er der ekstra fokus på miljøvenlighed - og du bliver involveret.

Det betyder at du i løbet af dit ophold bliver involveret i nogle aktiviteter, der hjælper miljøet. På 'Bliv en del af Zanzibar' er disse:

 • Formidling omkring miljø til lokalsamfundet
 • Promovering af øko-turisme
 • Konservationsarbejde med krybdyr, aber og skildpadder
 • Indsamling og genanvendelse af plastik

Læs mere om ALOTT's tiltag for at gøre det grønnere at rejse ud i verden her.


PRIS 2019

Prisen sammensættes af programudgiften, som afhænger af hvor lang tid du ønsker at deltage, og så kost og logi, der afhænger af hvilken indkvartering du ønsker. 

Programpris
0 - 31 dage:   7.700 kr. for perioden
32 - 60 dage:   9.900 kr. for perioden 
61 - 90 dage:   11.200 kr. for perioden


Kost og logi
Nungwi
4 personers værelse     150 kr. pr. nat 
Dobbeltværelse     188 kr. pr. nat
Enkeltværelse     300 kr. pr. nat

Jozani
6 personers safari telt    150 kr. pr. nat 


Eksempel: 4 ugers program i Nungwu i 4 personers værelse

28 nætter x 150 kr. pr. nat = 4.200
Programpris = 7.700 kr. 
Pris for fire uger = 11.900 kr.

INKLUDERET I PRISEN 

 • Hjælp til at få Work Permit i landet
 • Uforpligtende tilbud på flybilletter (læs mere her)
 • Afhentning i lufthavnen 
 • Kørsel tilbage til lufthavnen 
 • Support 24/7 i landet
 • Orientation 
 • Lokalt SIM kort 
 • Tilbud på forskellige ture i området
   

HVAD ER IKKE INKLUDERET 

 • Flybilletter
 • Rejseforsikring og afbestillingsforsikring 
 • Udgifter til visum cirka 3.000 kr. 
 • Vaccinationer 

Depositum

Et depositum på 2000 kr. vil blive opkrævet for, at vi kan arbejde videre med din ansøgning. 

Depositummet er en del af den samlede pris for dit valgte program og bliver fratrukket den samlede programpris. Depositummet er ikke en ekstra udgift, men dit første afdrag på programmet. 
Du bedes betale dit depositum, når din kontaktperson hos ALOTT bekræfter, at din ønskede startdato er på plads. Depositummet refunderes ikke. 

Depositum for programmet udgør 2.000 kr. og kan indbetales lettest via vores online betaling.

Annulleringsregler

 • Annullering 60 dage før afrejse fra Danmark – 50% af programmets pris tilbagebetales
 • Annullering 30 dage før afrejse fra Danmark – programmets fulde pris forbliver betalt
 • Depositum som er indbetalt ved tilmeldingen refunderes ikke. 

For alle ændringer/annulleringer opkræves desuden et administrationsgebyr på 375 kr.

Kan med fordel kombineres med