Icon

Lion Centre Bulawayo

Hop om bord, når turen går til Zimbabwe, hvor projektet Lion Center Bulawayo ligger. Her opdrætter man løver i fangenskab, for at kunne sammensætte de løvegrupper, der har størst mulighed for at overleve og formere sig i det fri.  

Hovedformålet med projektet er, at opretholde løvebestanden i Afrika, og der kan DU være med til at hjælpe! Antallet af løver, er over de sidste 30 år faldet med 90 %! 

Din opgave er blandt andet at hjælpe til på projektet, hvor der findes mere end 100 løver. Læs om de 3 stadier løverne skal igennem her.

Du får mulighed for at være en del af et spændende og banebrydende løveprojekt, som har til formål at styrke bestanden af løver ved, gennem avl, at formere arten og udsætte den i naturen. Det er et langsigtet og meget ambisøst projekt, som du blandt andet kan følge på Animal Planet og andre naturkanaler. 

Vil du arbejde med elefanter og være med til at patruljere langs reservatets indhegning? 

Du får også mulighed for at sejle i kano i floden, som løber langs projektet. Du kan ride eller deltage i andre af projektets valgfri aktiviteter. Lion Center Bulawayo, også kaldet Antelope Park, er udnævnt som et af det sydlige Afrikas mest spændende rejsemål.

Er du frisk på mere? Så læs bare videre!

KORT FORTALT

Pris fra: 15.600,-
Alder: 18+
Kvalifikationer: Passion for arbejdet med dyr og natur
Varighed: Fra 2 uger
Ankomst: Året rundt
Løn: Nej - frivilligt
Max deltagere: 1-50 fordelt på flere projekter
Bør bookes: Gerne 5 mdr inden afrejse
*** TILMELD DIG HER ***
Linda

Kontaktperson: Maria

 
 • 74 42 11 88

Alott Greener

GENEREL INFORMATION

Hvor i Zimbabwe

10 km fra Gweru i hjertet af Zimbabwe. De fleste flyber til Bulawayo som ligger ca to timers kørsel fra Gweru. 

Har du lidt svært ved at forestille dig, hvad et ophold i Afrika alt indebærer, så læs mere her.

Alder

Minimum 18 år

Varighed

2 til 8 uger.

Startdatoer 2019
Januar: 7. + 14. + 28.
Februar: 11. + 25.
Marts: 11. + 25.
April: 8. + 22.
Maj: 6. + 20.
Juni: 3. + 17.
Juli: 1. + 15. + 29.
August: 12. + 26.
September: 9. + 23.
Oktober: 7. + 21.
November: 4. + 18.
December: 2. + 16. + 30. 

 

📷 Har du en fotograf i maven? 📷

På Lion Center Bulawayo har de et foto-kursus, hvor
du anført af professionelle fotografer, kan lære at tage
billeder i de mest fantastiske afrikanske omgivelser. 
🦁 🐘 🌴

 

Ansøgningsfrist

Da der er stor rift om pladserne anbefaler vi, at du er i rigtig god tid med din tilmelding, gerne omkring 5 måneder før ønsket afrejse eller mere. Har du ikke så lang tid, er du velkommen til at kontakte os alligevel, så undersøger vi om der skulle være plads. 

Visum

Når du ankommer til Zimbabwe, skal du have et business visa (BV). Det koster 50 USD, som du skal have med i kontanter. 

Visummet er gyldigt 4 uger. Hvis du skal være i Zimbabwe i 5 uger, kan det forlænges med en uge. Det hjælper vores partner med i landet. Der kan forekomme udgift for transport. 

Skal du være i Zimbabwe i mere end 5 uger, skal du have et TEP visum som koster 500 USD + 100USD for et røntgenbillede. Du vil modtage yderligere information når du er tilmeldt.  

Hvem er du

 • Du har en passion for løver og andre afrikanske dyr
 • Du er minumum 18 år
 • Du går ikke op i små petitesser, og du tager tingene som de kommer
 • Du er åben, har en god humor, og er villig til at tage fat
 • Du vil gerne hjælpe til, hvor der er brug for det
 • Du er klar til at blive beskidt

Hvad får du ud af det

 • Du får dit livs oplevelse
 • Du møder folk fra hele verden
 • Dine engelskkundskaber bliver forbedret - sproget på projektet er engelsk
 • Du hjælper til med at bevare løvebestanden i Afrika
 • Du får større erfaring i at rejse 
 • Du lærer om arbejdsforholdene i udlandet
 • Forståelse af andre kulturer 
 • Personlig udvikling

Arbejdstider

Du arbejder cirka 7 timer om dagen, og har en fridag i ugen 

Arbejdsopgaver

Som frivillig på Lion Center vil du blive involveret i alle aspekter af den daglige drift af projektet. Herunder rengøring og vedligehold, klargøring af maden, fodring samt deltage i generelle aktiviteter og pleje af andre dyr på reservatet.

De få beskyttede vildtområder, der er tilbage i Zimbabwe, er utroligt vigtige, og skal bevares for enhver pris. Så du vil også blive involveret i vedligeholdelse i naturen. 

En del af dine arbejdsopgaver kan være at finde fælder og fjerne disse, samt undersøge hegnet for huller og reparere dem. Dette kaldes ‘Boundary Patrols’ og udføres til fods på projektets område. Selvfølgelig sammen med en guide.

Gå ture med løverne

Tilbring tid på at arbejde hands on med løverne i naturen hver dag, og gør dem bekendt med deres naturlige miljø. De har brug for at tilpasse sig til det, lære af det, forstå det, iagttage det samt føle og lugte naturen.

Siden man er begyndt på at træne løveungerne i at færdes i bushen, er de blevet mere opmærksomme på deres naturlige omgivelser, ligesom vi har set en væsentligt forbedret evne til at indfange bytte.

De lidt ældre unger kan man, måske, se fange et lille bytte, imens de er med på gåturene. Disse evner forbedres næsten fra gang til gang når ungerne, sammen med de frivillige, opholder sig i bushen. Denne observation er essentiel, for at vi kommer til at lykkedes i genudsættelsen af løver i deres naturlige omgivelser.

Du kan læse mere om det spændende projekt, der er ved at gå ind i sin næste fase med den kendte Ngamo Pride her

Uover gåturene vil du også deltage i fodring/klargøring af kød samt rengøring af de indhegninger, som løverne bor i om natten. Af og til vil der være dyrlægetilsyn for at sikre dyrenes helbred.

Bliv en del af vores professionelle team af guides og frivillige. Du vil få en indgående forståelse af løvearten, og du vil hjælpe med at indsamle vigtig information, som vil gøre det nemmere at lykkes med udsættelsen af løverne.

OBS!! Det er ikke sikkert, at der altid er løveunger på projektet, der skal gås ture med. 

Forberede foder

Løver æder kød (noget som nogle frivillige overraskes over, når de bliver bedt om at klargøre løvernes mad, så vær beredt).

Det er ikke et særligt behageligt job, når man f.eks. skal hakke et foster ud af en død ko. Men det er en nødvendighed og alle frivillige, selv vegetarerne, kommer til at tilberede foder. 

Indhegninger

Du kan blive bedt om at hjælpe med at bygge indhegninger og male dem.  

Det er vigtigt, at alle indhegninger holdes rene, så du må forberede dig på, at du mange gange kommer til at skovle lort og knoglerester fulde af fluer ud af indhegningerne, foretage forskellige forefaldende reparationer og vedligehold. 

Orientering

Ved ankomsten til Lion Center Bulawayo, vil følgende orientering finde sted:

 • Du vil modtage en manual, der indeholder oplysninger, som vil hjælpe med din integrering i projektet. Vi vil også give dig yderligere tips til din deltagelse i projektet
 • Introduktion til alle projektets medarbejdere
 • Oplysninger over dine arbejdsopgaver og arbejdsområder - herunder floder, interne veje og spor, og nogle af de dyrearter, der findes på stedet
 • Introduktion til løverne 
 • Orientering om, hvordan man udfylder data formularer, og indtaster data i edb-systemer
 • Yderligere oplysninger om løve opdrætsprogrammet samt det ultimative mål med frigivelse af løver i naturen

Indsamle data

En af projektets opgaver, er at indsamle data om løverne, så vi bedre forstår deres adfærd. Når vi går ture med løverne i deres naturlige miljø, er der rig mulighed for at indsamle disse data. Derved kan vi på sigt træffe de bedste beslutninger for løverne og deres fremtidige liv i den vilde natur.

Vores forsker indsamler og behandler data, og de frivillige vil muligvis blive inddraget i disse ogaver. Der indsamles forskellige typer data, og dine opgaver i den forbindelse vil variere alt efter, hvad der fokuseres på. Det kan være observationer af jagtevner, dyrenes kendetegn, størrelse af fodaftryk og længde af manke.

Hvis du bliver bedt om at hjælpe med dataindsamling, vil du blive lært op i de forskellige processer, så vi sikrer kvaliteten af dit arbejde - uanset om du har erfaring fra tidligere eller ej.

Passe elefanter

Du får også mulighed for at tilbringe tid med vores forældreløse afrikanske elefanter og deres trænere. Elefanterne på Lion Center Bulawayo blev reddet fra døden under tørken, som ramte Zimbabwes sydøstlige del i 1991 og 1992.

Elefanterne spiller en vigtig rolle i projektets aktiviteter. Du bliver muligvis spurgt, om du vil deltage i arbejdet med elefanterne. De opholder sig i naturen hver dag, somme tider fulgt af turister. Du kan komme med på disse ture, og hjælpe med diverse opgaver omrking elefanterne. 

Hjælpe på børnehjem

Projektet er i høj grad involveret i socialt arbejde med et børnehjem, klinikker og skoler i Gweru.

Det er helt frivilligt, om du vil deltage i dette, men skulle du ønske at deltage, bliver din hjælp meget værdsat.

Du kunne måske besøge hjemmet én gang ugentligt, f.eks. lørdag formiddag, og blive nogle timer? Så kan du tilbringe tid sammen med børnene, hjælpe dem med lektier, lære dem nye lege og måske hjælpe med at male eller renovere børnehjemmet, hvis der er råd til dette.

Andre opgaver

Der sker hele tiden noget på løvecenteret, og det kan være svært at opremse alle opgaver, men du kan også blive bedt at hugge brænde, undervise, samle data om løverne, træne hestene, deltage i brandslukning ved bush fires samt assistere i udviklingen af og assistance ved løveprogrammet.

Transport til og fra lufthavnen

Deltagerne arrangerer selv flybillet til Bulawayo eller Harare, hvor du vil blive afhentet. Logi udover før og efter projekt er ikke dækket. Hvis du tilbringer nogen dage i Afrika før projektstart er det for egen regning.

Transport til og fra lufthavenen:

Fly til Harare - Søndag
Ankomst: Du skal ankomme til Harare lufthavn før kl. 14:00 om søndagen for at få din transport til programmet.
Afrejse: Dit fly hjem skal være efter kl. 13:30 om søndagen, hvor dit projekt slutter. 

Fly til Bulawayo - Mandag
Ankomst: Du skal ankomme til Bulawayo lufthavn før kl. 12:15 om mandagen for at få din transport til programmet.
Afrejse: Dit fly hjem skal være efter kl. 12:50 om mandagen, hvor dit projekt slutter. 

Indkvartering og kost

Du bor i komfortabelt dobbelt- eller 4 mandsværelse i et stråtækket hus. Indkvartering ligger i hovedlejren, som også huser frivillige fra andre af stedets projekter, så der kan være op til 50 frivillige i alt. Der er pool og internet adgang. Internettet kan ind i mellem være svækket fordi det ligger ude på landet. Internet er ikke inkluderet i prisen.

Som frivillig deler du bad og toilet med de andre. Dit værelse bliver gjort rent dagligt af husholdningspersonalet, og du vil have fri adgang til vaskeriet.

Alle dine måltider vil blive serveret på hovedlejren. Somme tider får du en pakket morgenmad ved en længere tur ude.

 

Support

Gennem hele dit forløb vil du have support fra projektets frivillige koordinator. 

Eksempel på en dag på projektet

En dag kunne f.eks. se sådan her ud. Men husk, at når du har med dyr og natur at gøre, kan tingene ikke sættes helt i skema. Så det er vigtig at du er åben og fleksibel. 

0600-0630

  Gør klar til dagens opgaver og få info om dagens aktiviteter
0630-0800   Din guide er klar med gæster, så I sammen kan gå tur i bushen med løverne. 
 
0830-0930   Morgenmad
 
0930-1300  

Der er forskellige arbejdsopgaver: Indhegningerne skal rengøres, der skal undersøges for snarrer, gåes ture i bushen, vedligeholdes indhegninger, gåes med løveungerne, kontrol af indhegningen omkring lodgen, skæres kød ud osv.

1300-1400  

Frokost

1400-1530  

Opgaver såsom at sørge for vand, lave mad til elefanterne og hestene, at reparere hvad der skal repareres, observere løverne eller få en personlig time i lokalsproget af en af de ansatte.

1600-1730   
Tag din flaske vand og solcreme og gå tur med løverne, flyt elefanterne til et nyt sted, så de har frisk jord, eller besøg verdens første stadie 2 udsættelsesområde.
1815  
Briefing over dagen der gik. Og den kommende dags aktiviteter drøftes sammen med din koordinator.

 
Aften             

Alle frivillige samles til aftensmad kl. 1900 rundt om et bål og under stjernerne. Nogle aftener vil man tage de større løveunger ud om aftenen, så man kan observerer dem, og se hvordan de fanger deres bytte. En meget vigtig del i deres træning på at blive udsat.

Du skal muligvis arbejde flere timer udover det ovenfor anførte, og tidspunkterne kan rykke sig. Det kan være tidlig morgen eller sen aften alt efter behovet på projektet. Der er mange forskellige aktiviteter på projektet, som du kan blive involveret i, imens du arbejder som frivillig. Noget vi tror og håber, du vil nyde. Nogle aktiviteter er sjove og andre er mindre sjove, men alle er de nødvendige! 

PRISER

Priser 2018
2 uger: 15.600 kr.
3 uger: 18.400 kr.
4 uger: 21.200 kr.
5 uger: 24.400 kr.
6 uger: 27.200 kr.
7 uger: 29.900 kr.
8 uger: 32.800 kr.

 

Midler fra de frivillige bidrager til driften af projektet. Forskning i dyr er kostbart, men takket være programafgiften, som de frivillige betaler, kan projekterne drives som konserveringsprojekter på fuld tid. Som frivillig bidrager du også med din arbejdskraft til vedligehold og generelt til lokalsamfundet og lokale børn og skoler får også glæde af bidragene. 

(Kontakt os, hvis du også ønsker, at vi skal booke flybillet for dig. Vi anbefaler at dette bestilles efter, at du har modtaget bekræftelse på din plads på projektet.)

Er du frisk på mere? Så læs bare videre!

PROGRAMMET INKLUDERER

 • Forberedelse hjemmefra med rådgivning om diverse praktiske ting, så du er bedst muligt forberedt på din oplevelse
 • Uforpligtende tilbud på flybilletter (læs mere her)
 • Afhentning i lufthavnen og transport tilbage til lufthavnen
 • Indkvartering i hytter/barakker
 • Kost under hele projektet
 • Lokal kontaktperson der hjælper, hvis der skulle opstå problemer
 • Donation til projektet
 • Oplæring til opgaverne af folk med god erfaring med afrikanske dyr. I nogle tilfælde kan du følge uddannede Wildlife rangers, trackers, miljø- og naturvejledere eller erfarne avlere
 • Certifikat for deltagelse efter hjemkomsten


PROGRAMMET INKLUDERER IKKE

 • Flybillet
 • Forsikring
 • Vaccinationer
 • Internet
 • Transport mellem de to projekter, hvis du vælger dette (cirka 50USD)
 • Visumgebyr ved indrejse (30-45 USD)

*** TILMELD DIG HER ***

Depositum
Et depositum vil blive opkrævet for, at vi kan arbejde videre med din ansøgning. Depositummet er en del af den samlede pris for dit valgte program, og bliver fratrukket den samlede programpris. Depositummet er ikke en ekstra udgift, men dit første afdrag på programmet. 

Du bedes betale dit depositum, når din kontaktperson hos ALOTT bekræfter, at din ønskede startdato er på plads. Depositummet refunderes ikke.

Depositummet for Lion Center Bulawayo udgør 2000 kr. og indbetales lettest via vores online betaling.

Annulleringsregler

 • Annullering 60 dage før afrejse fra Danmark - 50% af programmets pris
 • Annullering 30 dage før afrejse fra Danmark - programmets fulde pris
 • Depositum som er indbetalt ved tilmeldingen refunderes ikke
 • For alle ændringer/annulleringer opkræves desuden et administrationsgebyr på 375 kr.

Kan med fordel kombineres med