Icon

Lion Center Victoria Falls

Ta’ med til underskønne Victoria Falls, hvor du finder projektet Lion Center Victoria Falls. Her er målet, sammen med søsterprojektet i det sydlige Zimbabwe, at genudsætte løverne i deres naturlig miljø.

Hovedformålet med projektet er, at opretholde løvebestanden i Afrika, og der kan du være med til at hjælpe! Læs om de 3 stadier løverne skal igennem her!

I reservaterne i områet hvor du bor finder man "The Big 5", så man bliver fulgt rundt af en bevæbnet guide hvis I er til fods, da der er store, vilde dyr i området.

Du kommer til at bo helt tæt på naturen på projektets base. Her får du mulighed for at gå og arbejde med løver, tage løveungerne med ud i bushen, og vænne dem til livet derude. Du kommer til at arbejde med forskning i løvens adfærd, og du arbejder på verdens førende program, hvis endellig mål er at sikre løverne i den afrikanske natur. 

Tilbring tid på at arbejde hands-on med løverne hver dag, klargøre mad, fodre dem og gøre dem bekendt med deres naturlige miljø.

De har brug for at tilpasse sig, lære af det, forstå det, iagttage det samt føle og lugte naturen. Simpelthen at få udviklet deres instinkter.

KORT FORTALT

Pris fra: 15.200,-
Alder: 18+
Kvalifikationer: Passion for arbejdet med dyr og natur
Varighed: Fra 2 uger
Ankomst: Året rundt
Løn: Nej - frivilligt
Max deltagere: 1-30
Bør bookes: Gerne 5 mdr inden afrejse
*** TILMELD DIG HER ***
Linda

Kontaktperson: Maria

 
 • 74 42 11 88

Alott Greener

Som frivillig på dette projekt, kommer du også til at arbejde fysisk i naturen. Være med til at fjerne uønskede planter i Victoria Falls National Park, lige som du kommer til at hjælpe med undervisning på den lokale skole en gang i ugen.

Derudover er der mange valgfrie aktiviteter omkring vandfaldene, hvor du virkelig kan opleve adrenalin kick af de helt store.

Har du lyst til at lære løven at kende? Lære om dens adfærd og studere naturen? Spinge ud fra Victoria Falls? Så har vi programmet til dig!

GENEREL INFORMATION

Hvor i Zimbabwe

Victoria Falls – projektet ligger lige udenfor byen, og meget tæt på det utroligt flotte verdenskendte vandfald.

Har du lidt svært ved at forestille dig, hvad et ophold i Afrika alt indebærer, så læs mere her.

Alder

Fra 18 år. Der er ikke nogen begrænsninger på maksimum alder, men du skal være sund og rask.

Startdatoer 2019

Januar: 7. + 14. + 28.
Februar: 11. + 25.
Marts: 11. + 25.
April: 8. + 22.
Maj: 6. + 20.
Juni: 3. + 17.
Juli: 1. + 15. + 29.
August: 12. + 26.
September: 9. + 23.
Oktober: 7. + 21.
November: 4. + 18.
December: 2. + 16. + 30. 

Varighed

2-8 uger.

Visum

Når du ankommer til Zimbabwe, skal du have et business visa (BV). Det koster 50 USD, som du skal have med i kontanter. 

Visummet er gyldigt 4 uger. Skal du være i Zimbabwe i mere end 4 uger, skal du have et TEP visum som koster 500 USD + 100USD for et røntgenbillede. Du vil modtage yderligere information, når du er tilmeldt.  

Ansøgningsfrist

At søge tager ikke så lang tid, men fordi pladserne er hurtigt fyldte, så er det en god ide at søge minimum 5 måneder inden afrejse – ellers kontakt os, hvsi du ønsker at rejse med kortere varsel, så undersøger vi om der er plads.

Indkvartering og kost

Du vil blive indkvarteret i telt som du deler med andre frivillige. Teltet er med fast bund og en lille terrasse omkring.

Det liggerer midt inde i et vildt reservat, så du kommer helt tæt på naturen, og alt vildt kan komme tæt på. Det er en fantastsk måde at mærke naturen på. 

Der er bad og toilet, og du får 3 måltider om dagen. 

Der er et lækkert fællesområde på området, med en lille bar og udsigt ud over naturen. Her kan du nyde en koldt drink efter dagens arbejde og sluge naturen til dig. 

Du skal regne med et primitivt liv, men alt hvad du skal bruge, er der.  

Arbejdstid

Du arbejder cirka 7 timer om dagen.

Ankomst/Afrejse

Du arrangerer selv flybillet til Victoria Falls, hvor du vil blive afhentet. Logi før og efter projekt er ikke dækket. Hvis du tilbringer nogen dage i Afrika før eller efter projektstart, er det for egen regning. ALOTT kan hjælpe med at booke din flybillet. 

Orientering

Ved ankomsten til Victoria Falls-projektet, vil følgende orientering finde sted: 

 • Du vil modtage en manual, der indeholder oplysninger, som vil hjælpe med dig godt i gang på projektet.
 • Introduktion af alle projektets medarbejdere
 • Introduktion til løverne
 • Oplysninger om dine arbejdsopgaver og arbejdsområder - herunder floder, interne veje og spor, samt nogle af de dyrearter, der er på stedet
 • Orientering om, hvordan man udfylder data formularer og indtaster indsamlet data i edb-systemer
 • Yderligere oplysninger om løveopdræts-projektet samt programmets ultimative mål om frigivelse af løver i naturen

Hvem er du

 • Du har en kæmpe passion for løver, natur og dyr generelt
 • Du er minimum 18 år
 • Du går ikke op i små petitesser og tager tingene, som de kommer
 • Du er åben, har en god humor og er villig til at tage fat
 • Du er klar på en stor natur- og kulturoplevelse

Hvad får du ud af det

 • Du hjælper løvebestanden til at vokse i Afrika
 • Du møder folk fra hele verden
 • Du lærer om udfrodringer i naturen
 • Du får dit livs oplevelse
 • Dine engelskkundskaber bliver forbedret
 • Du får større erfaring i at rejse
 • Du lærer om arbejdsforholdene i udlandet
 • Du får forståelse for andre kulturer
 • Du oplever glæden ved at gøre noget godt
 • Personlig udvikling

ARBEJDSOPGAVERNE kan f.eks. være at...

Gå med løverne

Det er en vigtig del af løveungernes første levemåneder, at de hver dag tilbringer tid i bushen sammen med de voksne løver. Hvis en løveunge skal sættes ud i bushen, skal den kende naturen, og føle sig på hjemmebane her.

Ungen skal lære om bushen og bruge sine instinkter til hvordan den fanger et bytte. Den skal lære at observere, kende alle duftene og de andre dyr.

Siden man er begyndt på at træne løveungerne i at færdes i bushen, er de blevet mere og mere opmærksomme på deres naturlige omgivelser - Ligesom der er sket en væsentlig forbedring i evnen til at indfange bytte.

De lidt ældre unger kan man nu se fange et lille bytte, imens de er med på gåturene. Disse evner forbedres næsten fra gang til gang når ungerne, sammen med de frivillige, opholder sig i bushen. Denne observation er essentiel, for at det kommer til at lykkes at udsætte af løver i deres naturlige omgivelser.

Uover gåturene, vil du også deltage i fodring/klargøring af kød samt rengøring af de bure, som løverne bor i om natten. Af og til vil der være dyrlægetilsyn for at sikre dyrenes helbred.

Bemærk at løverne på projektet har forskellige aldre, så du kan ikke være sikker på at, der er små løveunger på stedet, når du er der. Løverne er typisk mellem 5 måneder og helt op 18 måneder. En løve på halvandet år er ikke længere en lille løve - den er stor!

OBS!! Vi kan ikke garantere at der altid er løveunger på projektet.

Indsamle af data

Du bliver en del af, vores professionelle team af guides og frivillige. Du får en indgående forståelse af løvearten, og vil hjælpe med at indsamle vigtig information. En af projektets opgaver, er at indsamle data om løverne, så vi bedre forstår deres adfærd.

Når vi går ture med løverne er der rig mulighed for at indsamle disse data, imens de færdes i deres naturlige miljø. Derved kan vi på sigt træffe de bedste beslutninger for løverne og deres fremtidige liv i den vilde natur.

Du vil assistere vores forsker i at indsamle og behandle data. Der indsamles forskellige typer data, og dine opgaver, i den forbindelse, vil variere alt efter, hvad der fokuseres på. Det kan være observationer af jagtevner, ungens kendetegn, fodaftryksstørrelse og længde af manke.

Du vil få forklaret og blive undervist i de forskellige processer, så man sikrer kvaliteten af dit arbejde, uanset om du har erfaring eller ej.

Arbejde i nationalparken

Dette projekt ligger smukt og med to fantastiske naturområder lige udenfor døren. Det kræver en stor indsats af nationalparken, så der skal gøres en masse arbejde. 

Som frivillig kommer du til at arbejde med forskningsteamet og rangers fra nationalparken på mange forskelligartede aktiviteter, som er helt afhængige af de behov, der er på stedet, når du er der. Her er nogle eksempler:

 • Hjælpe med etablering af nyt vandhul – dette afhænger af, om der er midler til rådighed. 
 • Ved Masuwe: Finde og fjerne snarer/fælder opsat af krybskyttere, for at fange de dyr, der holder til i reservatet. 
 • Oplyse de omkringliggende lokalsamfund om løven, for at undgå konflikter mellem løve og befolkning. Dette vil altid afhænge af behov, årstid og adgang til bushen. 
 • Victoria Falls Regnskov: Du vil som frivillig være med til at fjerne uønsket bevoksning.


*Bemærk: Forskning og dertil relaterede aktiviteter udføres i samarbejde med Nationalparkens kontaktpersoner.

Vi prøver så præcist som muligt at beskrive dine arbejdsopgaver, men det er vigtigt, at du er fleksibel og har forståelse for, at arbejdsopgaverne vil variere.

Undervise

Undervis på den lokal skole!

Som frivillig vil du blive en del af vores “conservation education” program. Du kommer med rundt til lokale skoler med det formål at fremme bevarelse af naturen gennem uddannelse.

Projektet blev oprindeligt startet som et WWF “We Care!” projekt, og blev så tilpasset Zimbabwe af “The Curriculum Unit of the Zimbabwe Ministry of Education, Sport and Culture”. Børnene undervises i den natur og det miljø, der omgiver dem, så de opnår bedre forståelse og lærer, at vi skal passe på naturen og de områder, hvor de vilde dyr lever i Zimbabwe.

Der undervises i klasseværelse, hvor børnene gruppevis drøfter temaer og fokuserer på et specifict emne. Men der er også aktiviteter, hvor der arangeres besøg til løveprojektet eller til Victoria Falls vandfaldene.

Eksempel på en dag på projektet

Hver dag er forskellig, da dyr ikke følger et skema. Så det er vigtigt, at du er åben og fleksibel. Her er et eksempel på en typisk dag - kun som retningslinie.

  Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag
Morgen Lion walk Patruljere området Undervisning Game Count Bush walk Gruppe aktiviteter Fri
Frokost Fodring Overvåge løveadfærd Oprydning i området Undervisning
Eftermiddag Fodring + rengøring Planlægge undervisning Lion walk Tur til Victoria Falls byen Fri
Aften Quiz / Movie Night Night Game Drive Hygge omkring bålet Fri

 

Highlights

• Gå sammen med løverne som en del af flokken - måske er du heldig at opleve den berusende fornemmelse det er, at se en løveunge jagte sit første bytte.

• Arbejd på verdens førende program for udsættelse af løver i det fri.

• Oplev den afrikanske bush på en helt særlig måde i dette private reservat. Du vil blive en aktiv del i bevarelse af Afrikas dyreliv

• Vær med når gruppen af conservation undervisere besøger lokale skoler og få en unik lokalkendskab. Se hvordan børn lærer at forstå vigtigheden af at passe på naturen, og dermed deres egen fremtid.

• Assister med mange forskellige praktiske opgaver og aktiviteter i forbindelse med pasning af de spændende løver.

• Dyk ned i den lokale kultur i Zimbabwe

• Benyt muligheden for nogle de valgfri ture, der kan tilkøbes og se mere af Zimbabwe og Botswanas unikke natur. Besøg f.eks. den enorme Hwange National Park. Hvad med at prøve at gå tur med et næsehorn i Matopos National Park eller besøge Lion Center Bulawayo

• Få nye venner for livet blandt de andre internationale frivillige på projektet.

Vil du med til Zimbabwe? Tilmeld dig her!

PRISER

Priser 2019
2 uger: 15.200 kr.
3 uger: 18.000 kr.
4 uger: 20.800 kr.
5 uger: 24.000 kr.
6 uger: 26.800 kr.
7 uger: 29.500 kr.
8 uger: 32.200 kr.


Midler fra de frivillige bidrager i høj grad til driften af projektet. Forskning i dyrekonservering er kostbart, men takket være programafgiften, som de frivillige betaler, kan projekterne drives som konserveringsprojekter på fuld tid! Som frivillig bidrager du også med din arbejdskraft til vedligehold og generelt til lokalsamfundet ved at projekterne kan opretholdes. 

(Kontakt os hvis du også ønsker at vi skal booke flybillet for dig. Vi anbefaler at dette bestilles efter at du har modtaget bekræftelse på din plads på projektet.)

Er du frisk på mere? Så læs bare videre!

PROGRAMMET INKLUDERER

 • ALOTT Inclusive
 • Forberedelse hjemmefra med rådgivning om diverse praktiske ting, så du er bedst muligt forberedt på din oplevelse
 • Uforpligtende tilbud på flybilletter (læs mere her)
 • Afhentning i lufthavnen og transport tilbage til lufthavnen
 • Indkvartering i hytter/barakker
 • Kost under hele projektet
 • Lokal kontaktperson som hjælper, hvis der skulle opstå problemer
 • Donation til projektet
 • Oplæring til opgaverne, af folk med god erfaring af afrikanske dyr. I nogle tilfælde kan du følge uddannede Wildlife rangers, trackers, miljø- og naturvejledere eller erfarne avlere
 • Certifikat for deltagelse efter hjemkomsten

PROGRAMMET INKLUDERER IKKE

 • Flybillet
 • Forsikring
 • Vaccinationer
 • Transport mellem de to projekter hvis du vælger dette (cirka 50USD)
 • Visumgebyr ved indrejse (30-45 USD)

*** TILMELD DIG HER ***


Depositum
Et depositum vil blive opkrævet for, at vi kan arbejde videre med din ansøgning. Depositummet er en del af den samlede pris for dit valgte program, og bliver fratrukket den samlede programpris. Depositummet er ikke en ekstra udgift, men dit første afdrag på programmet. 

Du bedes betale dit depositum, når din kontaktperson hos ALOTT bekræfter, at din ønskede startdato er på plads. Depositummet refunderes ikke. 

Depositum for Lion Center Victoria Falls udgør 2000 kr. og indbetales lettest via vores online betaling. 


Annulleringsregler

 • Annullering 60 dage før afrejse fra Danmark - 50% af programmets pris
 • Annullering 30 dage før afrejse fra Danmark - programmets fulde pris
 • Depositum som er indbetalt ved tilmeldingen refunderes ikke
 • For alle ændringer/annulleringer opkræves desuden et administrationsgebyr på 375 kr.  

Kan med fordel kombineres med