Icon

WILDLIFE AUSTRALIA - PORT DOUGLAS

I den Øko-godkendte dyrepark Wildlife Habitat, der ligger lige udenfor den skønne ferieby Port Douglas, kan du som frivillig få en oplevelse bag kulisserne, som en del af det faste team.  

Her har man, foruden en naturpark for turister, også en dyreklinik. Mange dyr ankommer hvert år til Wildlife Care Centre, de fleste indleveret af lokale borgere og virksomheder, der har fundet dyret skadet eller efterladt.

Over to tredjedele er fugle, der, efter at de har modtaget den nødvendige pleje, ofte kan blive genudsat i deres naturlige miljø. Det er en skøn følelse at være med til at sætte et dyr tilbage til naturen, der ellers ikke ville have overlevet. Andre dyr kan være f.eks. wallabies, kænguruer, flagermus og reptiler.

Kan det ikke lade sig gøre at få dyret tilbage til naturen, vil man forsøge at finde et sted til en pensionisttilværelse i en dyrepark, som Wildlife Habitat, hvis man vurderer at den kan få et godt liv. 

Dyrepasserne på stedet hjælper også lokalbefolkningen med at flytte slanger og andre dyr fra deres huse og haver til mere egnede placeringer.

Her finder man også nogle meget truede dyr, som den store og imponerende strudseagtige fugl Cassowary, og den sjældne Lumholtz trækænguru, som man har haft held til at avle i dyreparken. Og selvfølgelig kan du møde skønne kænguruer og nuttede koalaer.

KORT FORTALT

Pris fra: 18.400,-
Alder: 18+
Kvalifikationer: Passion for arbejdet med dyr og natur
Oplagt for dyrepassere
Varighed: Fra 4 uger
Ankomst: Året rundt
Løn: Nej - frivilligt
Max deltagere: 18
Bør bookes:  mindst 4-6 uger før ønsket afrejse
*** TILMELD DIG HER ***
Linda

Kontaktperson: Maria

 
 • 74 42 11 88

Alott Greener

GENEREL INFORMATION 

Hvor i Australien

Du vil være bosat i Port Douglas i det nordøstlige Australien under hele dit ophold på et hyggeligt vandrehjem midt i byen.  Du har en overnatning i Cairns før projektstart og to overnatninger efter projektet er slut.

Startdatoer 2020
Januar: 14. + 28.
Februar: 11. + 25.
Marts: 10. + 24.
April: 7. + 21.
Maj: 5. + 19.
Juni: 2. + 16. + 30.
Juli: 14. + 28.
August: 11. + 25.
September: 8. + 22.
Oktober: 6. + 20.
November: 3. + 17.
December: 1. + 15. + 29.


Varighed

4-8 uger.

Ankomst/Afrejse

Du skal ankomme til Cairns Lufthavn en mandag, hvor programmet starter om tirsdagen. Du bliver hentet fra lufthavnen og kørt til det vandrehjem du skal bo på den første nat. Indkvartering fra mandag til tirsdag er inkluderet i prisen.
Om tirsdagen bliver du hentet og kørt til Port Douglas, hvor du vil få en introduktion omkring dit ophold, og en ny indkvartering.  
Når du er færdig med dit ophold kan du vælge at flyve fra Cairns og hjem igen, men mange vælger at blive et par uger ekstra og flyve hjem fra Sydney. Så finder man selv vejen til Sydney og ser Australiens vest kyst. Kontakt os og hør nærmere omkring hjemrejsen. 

Alder

18-30 år. Det kan ind i mellem lade sig gøre at deltage hvis man er mere end 30 år, så forhør os gerne hvis du er mere "voksen".

Ansøgningsfrist

Mindst 4-6 uger før ønsket afrejse

OBS: Programmet er meget populært og kan i visse perioder være fuldt booket lang tid i forvejen, så kontakt os gerne før du sender din tilmelding, så vi kan tjekke om, der er plads. Er alle pladserne optaget i den perdioe, hvor du ønsker at deltage, så har vi adgang til pladser i andre dyreparker gennem samme organisation. Se mere her

Arbejdsopgaverne 

Du vil indgå som en del af teamet i parken og tager del i alle de praktiske opgaver som f.eks. klargøring af foder, fodring, vedligeholde områder, indhegninger og bure, rengøring osv.

Men du vil også få lov at snuse til en dyrepasser på den daglige runde, assistere i pasning af de syge, tilskadekomne eller forældreløse dyr, hvis det er aktuelt. Du deltager i den daglige pleje af dyrene samt sørger for at modtage turister og skolebørn, som er interesserede i at vide noget om dyrene på stedet, miljøet og hvordan vi bevarer naturen bedst muligt.

Parken har mange gæster, og her hjælper du også til. Hvis du har talent for det, og er god til engelsk, kan du hjælpe med at vise parkens gæster dyr og fugle på stedet. Jo længere du er på stedet, jo flere forskellige opgaver vil du blive involveret i.

Da mange opgaver er af praktisk art og kan være fysisk anstrengende, skal du være indstillet på at tage fat, ikke være for fin til rengøring og i øvrigt have et godt helbred. Du får en unik mulighed for at få indblik i en dyrepark bag kulisserne.

Parken, der har modtaget flere priser, er hvert år besøgt at tusindvis af turister, skolebørn og andre interesserede, så der er nok at lave, og det er her du kommer ind i billedet!

Opgaver som frivillig kan for eksempel være

 • Tilberedelse af mad og rengøring i food prep
 • Fodring
 • Generel pasning af dyrene
 • Rengøring og vedligeholdelse af indhegninger og stier
 • Samle og fordele blade til Koalaerne 
 • Assistere med indsamling af data 
 • Holde skilte og udstillinger opdateret 
 • Indsamling og identifikation af planter 
 • Overvåge helbred og opførsel hos dyrene 
 • Tage sig af syge, tilskadekomne og forældreløse dyr 
 • Løbende vedligehold af parken 
 • Assistere parkens gæster
 • Øvrige forefaldende opgaver

Hilsen fra Mille - En almindelig arbejdsdag

 

 

Jeg har haft en helt igennem vidunderlig tur!! Med så mange highlights at det er svært at vælge hvad der var bedst 😃 
Men min tid med jer i Port Douglas er helt sikkert noget af det bedste jeg nogen siden har gjordt for mig selv!!! 😍
Så mange tak for al hjælpen og den gode støtte jeg har fået ved at rejse med jer!

 

Arbejdstid

Danske Mikkel elsker reptiler!

Her finder du et eksempel på hvordan din dag kan forme sig på programmet, naturligvis med forbehold for ændringer, da man ikke kan forudse hvad dyr og natur pludseligt kan byde ind med. 

Dagens arbejde starter kl. 7.00. Du bliver hentet på vandrehjemmet i Port Douglas og kørt til projektet kort derfra. Ved ankomsten om morgenen, vil du hilse på en af de faste dyrepassere. Dyrepasseren vil tildele dig opgaver og hjælpe dig med udførslen, hvis nødvendigt.

Du vil arbeje tæt sammen med dyrepasserne i alle de forefaldende opgaver, og hvis du efter noget tid har fået indsigt og viser stort engegement kan du muligvis få mere ansvarsfulde opgaver. 

Du har 2 pauser i løbet af dagen. 20 minutter om morgenen og en halv time til middag. Morgenmad og frokost får du på projektet de dage, hvor du arbejder.

Aftensmad er ikke inkluderet i programprisen, og du står selv for alle måltider, de dage du har fri. Der findes indkøbsmuligheder i gå afstand fra vandrerhjemmet, hvor du kan købe mad, som du kan tilberede i fælleskøkkenet på vandrerhjemmet.

Din arbejdsdag slutter midt på eftermiddagen. Du følger en arbejdsplan, der udleveres ved ankomsten.
 

Fritid

Du har 2 ugentlige fridage og det er helt op til dig, hvad du vil bruge dem til.

Mulighederne som turist i området er mangfoldige. The Great Barrier Reef er nemt tilgængelig med mulighed for at dykke, snorkle, tage ophold på live-aboard dykbåde, sejlture, fiskeri og ø-hopping.

Svøm i det azurblå vand i Coral Sea, i krystalklare vandløb i Mossman Gorge efter en lang hike i den smukke natur eller slap af på det gyldne sand på Four Mile Beach.

Alternativt kan du også besøge nogle af de gode restauranter og barer på hovedgaden i Port Douglas.

Udforsk det tropiske Australien gennem Daintree regnskoven med vandre- og safariture. Bliv inspireret af naturen og dyrelivet på en 4WD tour til Mossman Gorge og Daintree National Park med krokodille- og fugleture på floden Daintree River. 

Tag en weekendtur til Cairns og besøg Rainforestation, Butterfly park eller the Dome, hvor vi også har frivillige. 

Du behøver ikke at kede dig! 

..den ER levende..

Hvem er du  

 • Du elsker at være udendørs,
 • Du har en passion for dyr og er ok med at bilve beskidt
 • Du er fysisk fit, fleksibel og socialt anlagt 
 • Du tager ikke ting så nøje, går ikke op i petitesser 
 • Du er ikke allergisk overfor nogen dyr 
 • Du er pålidelig og ansvarsbevidst
 • Du har en frisk stivkrampevaccination

Hvad får jeg ud af det

 • Du vil lære om Australsk kultur og wildlife
 • Du vil blive bedre til engelsk 
 • Du vil få et stort indblik i livet ”behind the scenes” i en dyrepark 
 • Du kommer til at lære naturen at kende 
 • Du lærer nye mennesker at kende - nogen for livet
 • Du opholder dig i et tropiske ferieparadis i det nordlige Australien

 

Hjertet smelter for de små pus <3

Visum

Hvis din samlede rejse er på max. 90 dage i Australien, så kan du rejse ind som turist. Vi søger dette visum for dig. Vil du rejse rundt og opholde dig i Australien i mere end 90 dage, så skal du have et Working Holiday visum, dette hjælper vi dig med.

Vælger du at rejse ind på et Working Holiday visum, er der krav, der skal opfyldes, såsom at du skal være god for 5000 AUD ved indrejsen. Dette kan bevises i form af et konto udskrift eller et brev fra din bank. Vi hjælper med visumansøgningen.

OBS: Er du bosiddende på Grønland eller har opholdt dig her i mere end 3 måneder indenfor de sidste 5 år er der skærpet kontrol fra de Australske myndigheder grundet risiko for Tuberkolose. Du skal derfor påregne at skulle til en TB undersøgelse, hvis du ansøger om et working Holiday visum, og denne må kun udføres af en bestemt læge bosiddende i København . Der må derfor påregnes udgifter til en tur mellem Grønland og Danmark samt selve undersøgelsen, der koster ca 2.950 kr.

Support

Du vil gennem hele dit ophold på projektet have mulighed for at få gode råd og støtte fra den person, der er ansvarlig for de frivillige, og selvfølgelig så vidt muligt også fra resten af medarbejderne på stedet.


 
 
Til dyrepasserne på Habitat: Jeg laver ikke fis, når jeg siger, at I har gjort disse 6 uger til de bedste i mit liv! Det har været en fornøjelse at arbejde sammen med jer alle, og jeg kan love for, vil jeg kommer tilbage. I'll be back!
 

Klima & bæredygtighed

Vores partner i Australien opfordrer til en bred vifte af miljøvenlige gøremål f.eks.

 • Promoverer og beskytter den Australske regnskov
 • Er en Eco-Tourism Australia accredited attraction
 • Høster strøm fra egne solpaneler
 • Formidler viden om naturen og miljøet til lokalsamfundet
 • Genanvender så meget affald som overhoved muligt
 • Er indvolverede i følgende fonde Zoo Aquarium Association, Tree Roo Rescue, the Devil Ark Program og medlememr af Citizens’ of the Great Barrier Reef. 

PRISER

Priser 2020
4 uger: 18.400 kr.
6 uger: 23.900 kr.
8 uger: 28.900 kr.

INKLUDERET I PRISEN

 • ALOTT Inclusive
 • Turistvisum (op til tre måneder) 
 • Frivilligt arbejde i dyrepark i det valgte antal uger 
 • Råd og vejledning før og under rejsen 
 • Uforpligtende tilbud på flybilletter (læs mere her)
 • Afhentning i lufthavn og transport til indkvartering i Cairns 
 • Overnatning på vandrerhjem i Cairns første nat 
 • Transport fra Cairns til Port Douglas tirsdag 
 • Daglig transport mellem indkvartering og Willife Habitat 
 • Indkvartering på vandrerhjem i flersengsværelse
 • Morgenmad og frokost i parken på arbejdsdage 
 • Orientering ved ankomst 
 • 3 uniform T-shirts og 1 uniform cap (til låns)  
 • Transport tilbage til Cairns efter programmet
 • 2 nætter på vandrerhjem i Cairns lørdag til mandag ved projektafslutning
 • ALOTT kompenserer CO2 udslippet fra din flyrejse 
 • Certifikat udstedt af Wet Tropics Nature Park 

IKKE INKLUDERET I PRISEN

 • Aftensmad og al kost på fridage 
 • Flybilletter
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

*** TILMELD DIG HER ***


Depositum:
Et depositum vil blive opkrævet for, at vi kan arbejde videre med din ansøgning. Depositummet er en del af den samlede pris for dit valgte program, og bliver fratrukket den samlede programpris. Depositummet er ikke en ekstra udgift, men dit første afdrag på programmet. 

Du bedes betale dit depositum, når din kontaktperson hos ALOTT bekræfter, at din ønskede startdato er på plads. Depositummet refunderes ikke.

Depositum for Wildlife Australien Port Douglas udgør 3.500 kr. og indebetales lettest via vores online betaling. 


Annulleringsregler

 • Depositum som er indbetalt ved tilmeldingen refunderes ikke
 • For alle ændringer/annulleringer opkræves desuden et administrationsgebyr på 375 kr. 
 • Annullering mindre end 60 dage før afrejse fra Danmark - programmets fulde beløb. 

Kan med fordel kombineres med