Icon

Afrika - Kruger to Coast


DET BEDSTE AF ALLE VERDENER

Vil du opleve en god blanding af alt det bedste Afrika har at byde på, og samtidig have muligheden for at hjælpe de lokale igennem frivilligt arbejde? 

På denne fantastiske og anderledes rejse, skal du være sammen med en gruppe af unge mennesker i 4 uger, og opleve hele tre forskellige lande i det sydlige Afrika.

I skal bo i lækre hytter, opleve camping og safari i den fantastiske Kruger Nationalpark, hvor du vil få mulighed for at spotte The Big Five samt arbejde frivilligt i Swaziland med børn. 

Rejsen afsluttes med ferie på Mozambiques tropiske strande, hvor du kan dykke med hvalhajer, delfiner, manta rays og mange andre havdyr, samt tage et dykkercertifikat, hvis du har lyst.

En skøn mulighed for dig, der gerne vil rejse sammen med andre unge, nyde den tryghed det giver, samt opleve 3 forskellige afrikanske lande, og have det hele i én pakke! Så pak tasken og kom afsted med os på eventyr...

KORT FORTALT

Pris fra: 19.000,-
Alder: 18-35
Kvalifikationer: -
Varighed: 4 uger
Ankomst: Året rundt
Løn: Nej - frivilligt
Antal deltagere: 6-20
Bør bookes: Gerne 4 mdr inden afrejse
*** TILMELD DIG HER ***
Linda

Kontaktperson: Maria

 
 • 74 42 11 88

GENEREL INFORMATION

Hvor i Afrika?

Turen starter med en uges safari camp i Kruger Nationalpark, forsætter med 2 ugers frivilligt arbejde i Swaziland og afsluttes med en uges dyk og afslapning i Mozambique.

Se her ► Rejsen dag for dag!

Har du lidt svært ved at forestille dig, hvad et ophold i Afrika alt indebærer, så læs mere her.

Ønsker du at arbejde mere som frivillig? 

På de normale 2 uger som frivillig kommer du til at arbejde på forskellige skoler typisk med at aktivere de forskellige grupper med sport. Grunden er, at hvis du arbejder for meget med de samme børn, så knytter de sig til dig, og når du så rejser igen, bliver det for hårdt for børnene.

Men hvis du ønsker at komme tættere på, og arbejde med dem i længere tid, har du mulighed for at forlænge dit ophold i Swaziland. Kontakt os og hør hvad dine muligheder er.

 

Startdatoer

Den første mandag hver måned, undtagen december, hvor der er lukket.

Term 1
Skolerne åbner d. 23 januar 2018
Skolerne lukker ned for ferie d. 20 april 2018
Term 2 
Skolerne åbner d. 8 maj 2018
Skolerne lukker ned for ferie d. 10 august 2018
Term 3
Skolerne åbner d. 11 september 2018
Skolerne lukker ned for ferie d. 07 december 2018

Ansøgningsfrist 

Gerne 4 måneder før ønsket afrejse.

Er der ikke 4 måneder til at du vil afsted, må du gerne kontakte os, så vi kan lave en forespørgsel, og se om der stadig er plads.

Alder

18 år - 35 år

Varighed

Fra 4 uger – Hvis du ønsker at forlænge din tur kan du også det. Der er mulighed for forlængelse i Swaziland med frivilligt arbejde. Eller i Mozambique på marine programmet. Kontakt os og hør mere.

Hvem er du?

 • Du ønsker en samlet pakke, hvor du kan opleve noget af det bedste fra det sydlige Afrika
 • Du ønsker at rejse med den tryghed en gruppe giver
 • Du skal være fysisk sund og rask
 • Du er klar til at rulle ærmerne op, og tage fat, hvor der er brug for det
 • Du er åben, og positiv og har god humor
 • Du er nogenlunde god til engelsk

Hvad får du ud af det?

 • Du kombinerer en fantastisk rejse med muligheden for at give tilbage til samfundet
 • Du får dit livs oplevelse
 • Du oplever bushen i Sydafrika, havet i Mozambique og det lille kongerige Swaziland
 • Du møder frivillige fra hele verden
 • Dine engelskkundskaber bliver brugt
 • Du får større erfaring i at rejse 
 • Du får forståelse af andre kulturer 
 • Personlig udvikling
 • Du vil være mere end bare en turist
 • Du vil opbygge venskaber til folk fra forskellige lande
 • Frivilligt arbejde ser godt ud på dit CV
 • Du hjælper til med at opbygge og bevare det afrikanske samfund og natur

De 3 destinationer:

Kruger Nationalpark

Kruger er nok Afrikas mest kendte nationalpark. Med sine imponerende 20.000 km2 (det er næsten på størrelse med Jylland) indeholder den mange forskellige former for vildt, og er du heldig, så er der mulighed for at se Big 5: løver, leoparder, elefanter, næsehorn og bøfler. 

Nyd turen til Kruger, og hvem ved måske du spotter en sky leopard. 

Swaziland

Swaziland er et af Afrikas sidste monarkier, og er rigt på kultur. Her bor nogle af de flinkeste mennesker i Afrika. Der er meget fattigt, og bygningerne er af nedre kvalitet. De har en konge som har femten koner. Udover kongen er der cirka 380 høvdinger. Disse fungerer lidt som borgmestre. 

Landskabet er utrolig flot, med masser af bjerge. 

Arbejdet som frivillig
Rejsen varer i alt 4 uger. De to midterste uger består af frivilligt arbejde med børn. Du vil være en fungerende assistent ved diverse aktiviteter, f.eks. sport, hvor man leger, spiller spil og sørger for at børnene har det sjovt og bliver rørt. Somme tider kan du også blive bedt om at hjælpe med diverse vedligeholdelses aktiviteter, som renovering af klasseværelserne. 

Der er to former for frivilligt arbejde. Om dagen kører i rundt til forskellige NCP’er, hvor om eftermiddagen hjælper man til i en ”Homework club”. 

NCP: Det fungerer som en skole. Forkortelse af Neighborhood Care Point. Der er 6 af dem I det hele og de rummer omkring 65 børn. Børnene er mellem 3 og 6 år. 
Homework Club: De børn der ikke klarer sig så godt i skolen, skal have lidt ekstra hjælp. Her kommer I ind som frivillig og hjælper dem med lektier. 

En typisk dag med frivilligt arbejde

Se ovenfor på videoen 'A day in the life..', hvor danske Bjarke fortæller hvordan en dag kan se ud på projektet.

7.00 Stå op, hoppe ind under den varme bruser og få en god omgang morgenmad og pakke en madpakke

8.00 Begiv dig ud til dit arbejde og gør dig klar til at begynde dagens arbejde

8.30 Arbejde

13.00 Tid til at spise den medbragte frokost. Arbejder I tæt på din indkvartering, er der også mulighed for at tage tilbage til hytten for at spise frokosten.

14.00 Mere arbejde

16.30 Fyraften. Du kan nu tage tilbage til hytten, og hygge med de andre deltagere - måske hoppe i poolen.

18.30 Aftensmaden er klar og derefter står aftenen til fri benyttelse.

Hvis du ønsker at bruge flere uger på at være frivillig i Swaziland, er dette en mulighed. Her vil dit arbejde bestå i undervisning a børn eller byggearbejde. 

Mulighed for tilkøb: Zip lining, ridning, white water rafting, adventure caving, Swazi Cultural Tour, quad biking, visit craft markets og vandreture.

Mozambique

Med sin imponerende kystlinje, er Mozambique kendt for sit rige marineliv og det er meget normalt at se både delfiner, hvalhajer, havskildpadder og pukkelhvaler.

Nyd denne uge med ren afslapning – Eller du kan vælge at blive i Mozambique nogle uger og joine Marine programmet. Læs mere om programmet her, og kontakt os endelig for mere information. 
Mulighed for tilkøb: scuba dykning og hav-safaris, kajakture, hesteridning på stranden, yoga og surfing.

Hvad skal du medbringe?

En sovepose, en pandelampe og hvis du helst vil medbringe dit eget snorkeludstyr, så må du gerne det. Der vil dog også være mulighed for at låne udstyr.

Vaccinationer

Det anbefales at du har Hepatitis A + B, samt Malaria vaccinerne. Det er vigtigt du kontakter din læge og sikrer dig, at du har alle vaccinationer for at kunne rejse frit i Swaziland, Mozambique og Sydafrika.

Visum 

Vores samarbejdspartner vil hjælpe med visummet til Swaziland, der kan fås gratis ved ankomst i lufthavnen. Under ugerne med frivilligt arbejde, vil i få hjælp til at søge visummet til Mozambique. Prisen for dette vil være 800 South African Rand, der svarer til omkring 400 danske kroner.

Ankomst/afrejse

Programmet starter den første mandag hver måned (undtagen december), hvor du ankommer til Johannesburg lufthavn senest 14.00., hvor du bliver mødt. På din hjemrejsedag, også en mandag, bliver du kørt fra Swaziland til Johannesburg lufthavn. Her skal du med flyet hjem efter 15.30.

Kost og logi

Kruger: Når du er på safari i Kruger bor du i telte. Du kommer til at dele et telt sammen med en anden. Der er madrasser og puder, men du skal medbringe din egen sovepose. 
Tæt på teltpladsen er der toiletter, bad samt et sted til at oplade din telefon. Der er 3 måltider om dagen, hvor du selv skal hjælpe til med at tilberede maden.  

Swaziland: Du vil bo i en lodge med dejlige faciliteter som pool, varmt vand, fællesområder, internet og køkken. Du bor på værelser med 4-8 personer i hvert værelse.
Der vil være senge, dyner og puder, men hvis du planlægger at komme små ture rundt i Swaziland, er det en god ide at have sin egen sovepose med. 
Der er 3 måltider om dagen, hvor du selv skal hjælpe til med at tilberede maden.  

Mozambique: Du kommer til at bo lige ned til stranden! Omring dig ligger der små butikker. Markeder og restauranter. Der er en stemning af ungdomsliv, hvilket er perfekt til strandkulturen i Tofu. Der er tit live musik på barerne omkring. Perfekt sted for backpackere. 
Der er 3 måltider om dagen, hvor du selv skal hjælpe til med at tilberede maden.  

Ting du bør vide

 • Hvis du vil arbejde tættere sammen med børnene har du mulighed for at forlænge dit ophold efter Mozambique turen. I kommer tilbage til Swaziland, og her kan du arbejde som frivillig på én Primary School. Kontakt os og hør nærmere. 
 • Du har også mulighed for at joine marine programmet i Mozambique efter ugen med gruppen i Mozambique. Læs mere om programmet her, og kontakt os for evt. mere information. 
 • Når du er i Swaziland, skal du respektere kulturen. Kvinderne går med lange nederdele. Du kan købe dem i landet til billige penge. 

Support 

Du vil være i konstant kontakt med andre unge mennesker, samt guider og vores samarbejdspartners personale, da I alle bor sammen på basen i Swaziland.

Når I er på ture eller ude at arbejde frivilligt, vil det altid være sammen med de andre frivillige. Denne form for rejse er en af de mest trygge (og sjoveste), da man får lov at dele sine oplevelser med andre ligesindede.

Vores samarbejdspartner kalder det for en ”temporary adoption”, da man virkelig bliver en del af deres familie. For en sikkerhed skyld, får du desuden udleveret et 24 timers nødnummer. Og du kan altid tage kontakt til personalet eller ALOTT herhjemme i Danmark, hvis du skulle få brug for det.
 

PRIS 2018

Kruger to Coast: 19.000kr

INKLUDERET I PRISEN 

 • Hjælp til dokumentation, visum ansøgning, forsikring, booking osv.
 • 24 timers nødnummer
 • 'Temporary Adoption’ af den skønne African Family
 • Introduktionsmøde
 • Guidet tur i Swaziland
 • Kost og logi: Sikre, rene og behagelige hytter at bo i, samt 3 gode måltider dagligt
 • Afhentning i Johannesburg lufthavnen af samarbejdspartneren
 • Transport retur til Johannesburg lufthavn på sidste dag
 • Transport tur/retur Kruger og Mozambique
 • Masser af sociale aktiviteter

HVAD ER IKKE INKLUDERET

 • Fly og lufthavnsskatter 
 • Vaccinationer
 • Rejseforsikring
 • Visum (omkring 400kr)
 • Offentlig transport – Hvis f.eks. skolen du arbejder på, er længere væk en gåafstand

*** TILMELD DIG HER ***
 

Depositum
Et depositum vil blive opkrævet for, at vi kan arbejde videre med din ansøgning. Depositummet er en del af den samlede pris for dit valgte program, og bliver fratrukket den samlede programpris. Depositummet er ikke en ekstra udgift, men dit første afdrag på programmet.

Du bedes betale dit depositum, når din kontaktperson hos ALOTT bekræfter, at din ønskede startdato er på plads. Depositummet refunderes ikke.

Depositum for Kruger to Coast udgør 5.000 kr. og indbetales lettest via vores online betaling.

Annulleringsregler

 • Annullering 60 dage før afrejse fra Danmark – 70% af programmets pris
 • 30 dage før afrejse fra Danmark – programmets fulde pris
 • Depositum som er indbetalt ved tilmeldingen refunderes ikke.
 • For alle ændringer/annulleringer opkræves desuden et administrationsgebyr på 375 kr.

Kan med fordel kombineres med