Icon

Mød en deltager - Kina

Mange af vore deltagere på Teach & Travel china programmet sender hilsner og billeder hjem om deres oplevelser som underviser i Kina; nogle laver sågar blog eller hjemmeside, så familie, venner og alle os andre kan følge med.

Her er et lille udpluk af tilbagemeldinger fra nogle af vore deltagere. Det er god og spændende læsning - især hvis du overvejer om det er noget for dig.


Signe

Hilsen fra Signe i Kina:


 Jeg vidste, at jeg ville rejse i mit sabbatår, og efter tre års kinesisk på gymnasiet havde jeg faktisk kigget på at tage på sprogskole i Kina. Så fandt jeg ALOTTs hjemmeside og TTC programmet, og det lød bare som om, det var lavet specifikt til mig. 

Læs om Signes rejse her

CECILIE

Hilsen fra Cecilie i Kina:


Jeg håber det går godt derhjemme. Jeg nyder hvert sekund i Kina, her er fantastisk! Jeg kom i tanke om, at jeg aldrig fik fortalt, at jeg skriver en blog: cecilieskott.tumblr.com og hvis nogle kommende deltagere ønsker at tale med en der er af sted, er du velkommen til at give dem min mail eller min Skype: cecilieteller. Bedste hilsner, Cecilie Skøtt, TTC"

Uddrag fre Cecilies blog: "1,1 er 100% den bedste klasse jeg har. De er altid stille, har en god udtalelse og de fleste af dem deltager aktivt i undervisningen. Dog er det svært at inddrage alle når der er 50 elever i hver klasse, men forsøger at huske hvem der har været oppe ved tavlen, så jeg får flest forskellige til at sige noget. I denne uge repeterer vi tal, farver og dyr, samt lærer kropsdele vha. blandt andet hoved, skulder, knæ og tå sangen...

MIA

Mia er I Kina som underviser og planlægger at tage et kung-fu kursus I en måned efter at hun er færdig med at undervise. Følg med på hendes blog her og se om tingene falder I hak, så hun kan afprøve kung-fu livsstilen.

Følg med i Mias blog her

 

LENA

Lena, til venstre på billedet, har været i Kina, først som deltager på TTC programmet og flere gange senere i forbindelse med det studie hun nu er i gang med. Læs om hendes sjove oplevelser på hendes blog her.

 De spontane øjeblikke ..
Hvor man pludselig får den ide, at man ikke kan overleve denne uge uden at tage til Yuan Yang og se risterrasser.
Og når man får sådan en ide, eller ens ven får sådan en ide, så er det bare om at gribe den og tage afsted med det samme, for det kan kun blive godt!

 

ANN

Ann har været med på den helt store udfordring i Kina, og har lavet en blog, som vi har fået lov at kigge med på. Følg hendes liv i Kina fra starten af sin oplevelse som engelskunderviser i Kina.

Anns blog denne vej

 

SARAH

Sarah tilmeldte sig 6 måneders ophold som engelskunderviser i Kina - det blev til yderligere 6 måneder og hun har planer om at komme igen. Se her hvad hun har oplevet på sin Kinarejse:

 Fest og farver - bogstaveligt talt! Beijing Colour Punch fandt sted lørdag den 15. juni i 2 Kolegas Garden (Liang Ma Qiao), og sikken en fest det var!  Det gør jeg igen næste år! :D :D..

Se Sarahs blog og gode billeder her

LENE

Lene holdt Halloween:


..Astrid ankom kl. 18.20 og vi skulle forbi Supermarkedet efter øl og til dumplingsstedet inden gæsterne ankom kl. 19 - men vi nåede det..
Samlede antal gæster var ca. 40 kinesiske og vestlændinge - alle vores kinesiske gæster havde noget med såsom frugt, kage, chips, øl, sodavand - virkelig en god tradition som sørgede for at vi havde tømmermændschips til dagen efter! ..

Læs mere på Lenes flotte og fyldige blog her

 

NANNA

 Denne weekend har vi så haft en tilfældig aften med en af Scott's kinesiske venner der er helt vild med at vise sin Laowai - (udlændingven) frem, fejret vores roommates fødselsdag, samt fejret halloween.

Fredag aften stod den på en lille bar tur for at møde Scott's ven der efter kort tid tog os på KTV for at synge lungerne ud, kinesere er dog meget agressive når det kommer til KTV hvilket resulterede i alle sangene værende på kinesisk. wuhuuu. (dog vil jeg sige at for hver gang jeg er på kTV og læser kinesiske sangtester kan jeg læse mere og mere og det må kaldes fremskridt)...

Se mere om Nannas oplevelse på hendes blog her

 

KLARA

 I dag havde vi undervisning for første gang. På en søndag! Jeg havde glædet mig rigtig meget, og blev bestemt ikke skuffet! Vi havde engelskundervisning og undervisning i, hvordan vi selv skal undervise, fra 8 til 14:15 (med to pauser ind imellem). Vores lærer hedder Robert. Han er fra Canada og er virkelig morsom og dygtig. Det var enormt lærerigt og sjovt at blive undervist af ham. Jeg er meget glad for, at han er en af vores engelsklærere! Derefter havde vi undervisning i mandarin, som er det, kineserne taler. Vi havde en kinesisk pige som lærer, som virker rigtig god. I dag startede vi med at udtale lydene og de forskellige diftonger...

 

KRISTINE

 Fra første time i klasse 104 vidste jeg, at hun var den bedste. 6 år og snakkede engelsk som hvertfald en 10-årig. Charmerende, legesyg og tildels damp, er hvad man kan kalde Amy!
Min yndlingsklasse er og bliver 104, og det har de været hele vejen, men Amy har klart vundet mit hjerte som yndlingselev!!

Kristines blog fra Kina - se her

  

CHRISTIAN

 Det kinesiske folkefærd er virkeligt hjælpsomme og vil gøre alt for ikke at skuffe dig. Hvis så det betyder, at de bliver nødt til at lyve, er det helt okay. Hvis du spørger om vej, peger de bare i en tilfældig retning. Derfor: Spørg en masse, indtil mindst tre peger i den samme retning.

Se flere spøjse betragtninger på Christians blog her

 

ANETTE

 Her i Kina kom vi i går ind i det nye år, også kaldt oksens år. Det kinesiske nytår er helt specielt og det var en kæmpe oplevelse - jeg har aldrig oplevet noget ligende!

- Anette

 

STEFFEN & MARTIN

 Vi er nu ankommet til vores skole i Hunan provinsen. Vi arbejder og bor på en kostskole, der ligger i provinsens hovedstad, Changsha. Selve byen har godt seks millioner indbyggere, så vores elever griner, når vi fortæller om Danmarks størrelse i dette forhold. Se mere på Steffen og Martins blog

 

STINE OG RASMUS

Stine og Rasmus er søskende og tog sammen til Kina. De skriver:


 Får man Ris til et kinesisk bryllup? -Svaret er nej, ingen ris, men til gengæld masser af lækker mad! Brylluppet i går var en af de helt store oplevelser vi har fået herovre, men lad os starte helt fra begyndelsen..
Læs mere her.

 

MATHIAS

 De kulturelle forskelle mellem Kina og Danmark er sædvanligvis ikke noget, jeg tænker så meget over længere, selvom de selvfølgelig konstant er tilstede - det er velsagtens grunden til, at jeg lidt glemmer dem. Engang imellem sker der dog ting, som vækker mig og husker mig på, at jeg er i et meget anderledes land på den anden side af Jorden.
Mathias var engelskunderviser i Kina, og sluttede sit ophold med nogle måneder på Kung Fu skole.  Mathias i Kina

 

TROELS

Troels har været i Kina; først 6 måneder som engelskunderviser, og derefter på kung-fu skole - hårdt! Han studerer kinsesik og har været i Kina igen; se hans rejsebreve på linket nedenfor.

Du er velkommen til at skrive til Troels på , hvis du har spørgsmål om hans oplevelser. Troels tilbyder også at besvare spørgsmål på sin telefon på nr. 22 34 63 39.  

 

KIM

 Det er saa min sidste faellesmail inden jeg rejser rundt I Kina og derefter hjem til DK igen. Jeg er faerdig paa skolen og foelelsen er helt ubeskrivelig. Jeg troede aldrig at det skulle blive saa svaert at sige farvel til nogle mennesker jeg kun har kendt I 4 maaneder, men skolen og laererne har virkelig faaet mig til at foele mig hjemme og jeg tror ikke at jeg kunne have faaet en bedre skole end den jeg er paa nu.

 

ELIN

 Nu har jeg snart været af sted i to måneder, og så vil nogle nok mene, at det er på tide, jeg fortæller, at jeg er i live...

 

DORTE

"Paa fredag er det juni. Selvom jeg hver dag prøver at holde fast og få timerne/dagene/ugerne til at strække sig længere og tiden til at saette sin rasende fart på stand-by, så lykkes det ikke. Snart kan det tælles på 2 hænder, hvor mange dage jeg endnu kan frustreres, grine, lege, synge, rette, nyde... hvor mange dage jeg endnu er lærer.."