Icon

JAPAN XPLORER - dag for dag

Dag 1: Tokyo, Japan

Tokyo blander det traditionelle og det ultramoderne - neon skyskrabere i Shibuya og anime butikker til templer omringet af smukke kirsebærblomster. Alt er 10x vildere i Japan end noget som helst vi kender fra vesten. Sushi, karaoke, templer, arkitektur og caféer her, er som noget du aldrig har set før. Glæd dig, glæd dig rigtig meget! Bonusinfo: Tokyo er hjemsted for 39 katte cafeer – hvis du er lige så tosset som os, synes du det er ret sejt.

Dag 2: Tokyo

Rul ud af sengen ninja-style og begynd dagen med et besøg ved et af Tokyos ældste seværdigheder, Sensoji templet. Dans under de gigantiske røde lanterner og gå langs den nærliggende 500 år gamle Nakamise gade, hvor boderne sælger traditionel mochi og geta. Snig dig ind i den massive menneskemængde i Shibuya, hvor verdens mest kendte vejkryds hver dag på imponerende vis forceres af tusindvis af folk (ja det er det fra Fast & Furious). Prøv både high-speed sushi og traditionelle japanske crepes. Husk også at tage en selfie med en af byens mange Harajuku piger eller drenge inden dagen slutter.

Dag 3: Tokyo

Hit the ground running på din sidste dag i Tokyo. Smut over til Odaiba, den menneskeskabte ø i Tokyo Bay eller tjek Akihabara, hvor butikker vil være et hit for alle anime fans og gamere. Besøg Tsukiji fiskemarkedet og opdag betydningen af frisk sushi. For dit historie-fix og besøg Tokyo Edo Museum.

Dag 4: Tokyo til Takayama

Denne morgen starter på et bullet train (der kører med 320 kilometer i timen). Derefter går turen videre med et lidt mere roligt tog over de betagende japanske alper. Prøv en perfekt pakket bento boks til frokost for maksimal instagrammable cuteness. Natten tilbringes på en ryokan - en traditionel japansk kro.

Day 5: Takayama

Start din morgen på riverside markedet før et besøg i Takayama Jinya - den sidste tilbageværende regeringsbygning fra Samurai og Shogun tiden. Skyld det hele ned med en tur på sake bryggeri før eftermiddagens besøg i Hida No Sato folkets landsby.

Dag 6: Takayama til Kyoto

I kaster anker i Kyoto de kommende tre dage. First up; korridorerne ved Fushimi Inari Taisha. Kyoto er modsat Tokyo meget mere traditionel og huser blandt andet hele 2000 templer. Det er også her den primære produktion af kimonoer finder sted – perfekt sted at shoppe efter et nyt outfit. Om eftermiddagen udforsker i Gion distriktet, hvor i kan spotte og tage billeder med geishaer. Herefter kan i se et show og nyde en traditionel te-ceremoni i Gion teateret.

Dag 7: Kyoto

Find din indre zen i Kinkakuji Golden Pavillion og Ryoan-ji parken, alt sammen før frokost. Om eftermiddagen skal du afsted til Nijo Castle for at få dit samurai fix.

Dag 8: Kyoto

En fridag til sjov og ballade. Kom ud fra byen og besøg den fascinerende Arashiyama bambus skov, eller tag en dagstur til Nara, hvor du uden tvivl vil møde en af de mange rådyr i byens gader. ´Klæd dig ud som en Geisha eller tag til japansk ølsmagning.

Dag 9: Kyoto til Hiroshima

Først stop i Hiroshima: Freds Muséet, for at vise respekt for ofrene for atombombningen. 
Herefter tager I færgen til Miyajima, en smuk ø med templer i massevis, hvor tamme venlige rådyr går frit rundt i gaderne. Afslut din ø-tur med at se solnedgangen bag den flydende torii portal. 

Dag 10: Hiroshima til Koyasan

Tag afsted til Mount Koya, en af verdens helligste bjerge (der huser intet mindre end 117 templer) og hovedkvarteret for de Japanske Buddhister. Bo i et lokalt gæstehus og deltag i et traditionelt buddhistisk måltid. 

Dag 11: Koyasan til Osaka

Dagen starter med en buddhistisk gudstjeneste og herefter går turen imod foodie-hovedstaden Osaka om eftermiddagen – tænk elegante og strømlinede skylines, der mest af alt minder om noget fra et videospil. Nyd oshizushi og den fineste sake. Spis aftensmad er i det sprudlende Dotonbori distrikt.

Dag 12: Osaka

Efter morgenmad er det farvel til Osaka, og vores team hjælper dig med at finde videre på din tur!
Kampai til the Land of the Rising Sun.