Ansøgningsproces Praktik

 1. Du kontakter ALOTT på enten mail (linda@alott.dk ) eller telefon (74 42 11 88), hvor du vil blive sat i kontakt med Linda, som er den ansvarlige for alle praktikprogrammerne. Hun vil være din faste kontaktperson gennem hele ansøgningen.
 2. På mail vil du modtage en række spørgsmål, som vi bruger til at lave en forespørgsel på dine praktikønsker ved vores samarbejdspartner i det land, du gerne vil til.
 3. Forespørgslen sendes til vores samarbejdspartner, der vender tilbage med respons på, hvorvidt de mener de vil være i stand til at opfylde dine ønsker. Snakken med ALOTT og forespørgslen er naturligvis helt uforpligtende.
 4. Du laver en officiel tilmelding og indbetaler depositum (3.500 kr.), samt 1. del af programprisen – i alt 7.000 kr. For online praktik betaler du 4.000 i depositum og 8 uger før start, forfalder de resterende 4000 kr af den samlede pris på 8.000 kr. Herefter sender du en engelsk version af dit CV og en praktikansøgning til ALOTT (Vi guider dig med både ansøgning og CV). Nu er du officielt tilmeldt og processen går for alvor i gang.
 5. Vores samarbejdspartner opsøger virksomheder med din ansøgning og leder efter en praktikplads til dig – denne del af processen er typisk, den der tager længst tid.
 6. Når en virksomhed er interesseret, vil du blive inviteret til et Skype interview med dem.
  – Der laves et større forarbejde for at finde ud af hvem du er, og hvilken virksomhed du vil passe ind i, men skulle du ikke føle at virksomheden matcher dine ønsker, er det selvfølgelig i orden at sige nej tak med en rimelig begrundelse, og der ledes efter et alternativ. Du vil ikke have mulighed for at gå tilbage til det oprindelige tilbud. Vi anbefaler at acceptere praktikplaceringen, hvis du er tilfreds med den første virksomhed. 
 7. Hvis du og virksomheden begge bliver enige om et match, laves der en kontrakt.
 8. Når kontrakten er på plads, hjælper ALOTT dig med tilbud på rejseforsikring, flybilletter og et sted at bo i landet, samt afhentning i lufthavnen ved ankomst og visum. Er det en online praktik, modtager du tips og gode råd til at sætte din hjemmearbejdsplads op. 
 9. 8 uger inden afrejse indbetales den resterende programpris.
 10. ALOTT sørger selvfølgelig for at tingene er på plads, og at du er velforberedt inden du starter.
 11. Efter du er hjemvendt, vil vi rigtig gerne høre din feedback, og hvis du ønsker det, sender vi dig også gerne et rejsecertifikat. Er du online praktikant, så modtager du et certifikat efter fuldendt praktik. 

Overstående er den normale praktikprocedure, den kan dog variere i special situationer eller tilpasses efter ønske. ALOTT vil være til rådighed både før, under og efter din praktik, til at guide dig, hjælpe og besvare spørgsmål.

Skulle vi imod forventning ikke kunne finde en placering eller du er tvunget til at springe fra af anden grund, vil vores annullerings-regler træde i kraft. Disse kan du læse under hver enkelt destination.