10 TING DU TROEDE DU VIDSTE OMKRING FRIVILLIGT ARBEJDE I UDLANDET

Det er tid til at planlægge dit udenlandske eventyr, men du er ikke helt typen, der bare booker et hotel og kun ser de kendte seværdigheder. Du er på et budget og er usikker på, om du skal rejse alene eller med nogle andre. Du søger derfor på Google og finder den her frivillige rejseting…

Hvis du stadig vil se seværdighederne, men også vil fordybe dig selv i en fremmed kultur, og gøre noget positivt for dig selv – så er frivilligt arbejde garanteret noget for dig. Læs med og find ud af de mest almindelige misforståelser folk har, når det kommer til frivilligt arbejde. 

1. Det er farligt! 

Frivilligt arbejde er en af de sikreste/nemmeste måder at rejse på. Du bliver hentet i lufthavnen og bor hos lokale. Du vil desuden være sammen med andre frivillige fra hele verden. 

2. Du skal være kvalificeret for at rejse

Stort set alle kan arbejde som frivillig. På de fleste frivillige programmer kræver det kun, at du har den rigtige attitude. På de fleste projekter skal du være mindst 18 år, men der er ingen maksimum alder. Hvis du har nogle bestemte færdigheder/talenter, der kan bruges på det projekt, du overvejer, er det jo bare fantastisk! Ellers vil du blive trænet i de ting, du skal kunne, når du kommer derned. Nogle steder vil de måske gerne have en ansøgning, hvori du forklarer, hvad din motivation er for at komme på projektet. Du kan de fleste steder rejse med en ven, men de fleste rejser alene – FEDT! Nye venner! 

3. Det er gratis at være frivillig

Desværre – hvis du rejser som frivillig, skal du selv dække de omkostninger, du har. De fantastiske programmer og de mennesker, der har startet dem har brug for penge til at køre projekter og samtidig selv at kunne leve. De er afhængige af frivillige til at hjælpe med at dække de udgifter, projekterne har. Deres måde at sige tak for dit bidrag på er ved at ved at lade dig blive en del af det fantastiske arbejde, de laver – og det er ikke fordi, det ligefrem er dårlige opgaver, du får. Du vil lære en helt masse om noget, du er passioneret omkring uden tvivl! 

4. Det er dyrt at være frivillig

Well, det er stadig billigere end at rejse som backpaper. Tænk på alle de penge du bruger på at komme rundt med taxa’er, busser, subways osv. alle de penge du bruger på mad, overnatninger og aktiviteter. De fleste steder er mad, overnatning og transfer inkluderet, når du er på projektet, så det er meget begrænset hvad du mere skal bruge på at leve.

5. Der er ikke andre på min alder at være sammen med

Uanset, om du tænker, at du er for ung eller gammel – så er du sammen med ligesindede mennesker fra hele verden! Og du er garanteret ikke den yngste eller ældste, og hvis du er – så own it! Hav det sjovt med at lære, hvorfor de andre mennesker har besluttet sig for at være frivillige ude i verden. 

6. Levevilkårene vil være hårde

Placeringen kan være rimelig nice faktisk! Det afhænger dog selvfølgelig af, hvor du rejser hen. Du kan komme til at bo i alt fra luksus permanente telte til køjesenge til hotellignende værelser, hvor du bliver serviceret hver dag (Nej, vi lyver ikke). Det varierer alt sammen af, hvor du rejser hen. 

7. Maden vil være ulækker

Igen – det vil variere. Du kan forvente at I skiftes til at forberede måltider hver aften eller få det serveret af en kok. Uanset hvad, vil du få mad, og du vil opleve det lokale køkken. Absolut ikke ulækkert!

8. Du vil ikke få mulighed for at se landet, lave noget som helt turistet eller lære noget om kulturen eftersom du vil arbejde hele tiden

Forkert! Dette er lige præcis måden, hvorpå du kan leve som en lokal og opleve ting, turister slet ikke får lov til. Du vil have fritid, som du kan bruge på at udforske, og du vil få vist de bedste steder, som kun de lokale kender samt lave andre turist aktiviteter. De forstår godt, at du er kommet langvejsfra, og de vil meget gerne vise dig deres land!

9. Det vil ikke hjælpe mig med min karriere

Igen forkert! Du kan blive involveret i projekter, der kan hjælpe dig med at beslutte, om det er noget, du vil lave resten af dit liv. Arbejdsgivere vil også meget hellere ansætte folk, der har været ude i verden. I nogle tilfælde får du måske et certifikat for at anerkende dit arbejde, eller du skal måske til en eksamen, hvis du har taget et kursus. Og så får du hår på brystet – og det elsker arbejdsgiverne!

10. Alle frivillige programmer er legitime

Det er desværre langt fra alle projekter, der er legitime. Med nutidens teknologi er det nemt at dele information eller overbevise dig om noget, der ikke er sandt. Det er vigtigt, at du laver research på de frivillige projekter, inden du tilmelder dig. Sørg for at have nogen, der faktisk sørger for at hente dig, når du ankommer! Sørg desuden også for at du arbejder med et ansvarligt program, som er etisk korrekt, når det kommer til wildlife og støtter/ samarbejder med lokalsamfundet. 

Stadig forvirret? Bare sørg for at lave din research og snak med folk, der ved, hvad det drejer sig om, f.eks. ALOTT inden du beslutter dig for at lave frivilligt arbejde. Det kunne gå hen og blive den bedste beslutning i dit liv!