Icon

Seneste blogindlæg

VELKOMMEN TIL ALOTTs BLOG.
ALOTTs deltagere siger: Her kan du læse om oplevelser fra deltagere. Klogere på verden: Sjov info der ruster dig til at rejse ud i verden. Rodekassen: Fun fact du aldrig havde gættet. Tips & gode råd: Hvordan håndterer man kulturchok? Hvorfor skal man være frivillig? Og meget mere...
Har du ideer til indlæg eller har du selv lyst til at bidrage, hører vi meget gerne fra dig.

3 UGERS BALI kombi

Helene er den første deltager, der har været afsted på vores Bali Experience program, der har budt på masser af traditionel balinesisk kultur, undervisning af glade og ivrige skoleelever og riverrafting på Ayung floden…

”Mine tre uger på Bali har været fantastiske! Har nydt hvert et øjeblik.

Jeg blev hentet i lufthavnen og mødte allerede her tre andre søde deltagere fra programmet. Bliv ikke forskrækket over varmen, man vænner sig til det efter et par dage. Bare drik rigeligt vand og brug masser af solcreme!

Den første uge var introduktionsuge, hvor vi blev vist rundt i Ubud og te om Balinesisk kultur. Ugen indeholdt et madlavningskursus i traditionel Balinesisk mad, undervisning i sprog og kutyme og et besøg hos Tirta Empul Holy Water Tempel.

I anden uge underviste vi børn i engelsk. Om formiddagen planlagde vi undervisningen hjemme i afslappede omgivelser eller ved den nærtliggende pool. Efter frokosten blev vi kørt ud til vores skole, hvor vi underviste 3. klasses elever. Børnene var super søde, altid glade og ivrige efter at lære mere. Jeg underviste sammen med min værelseskammerat Chloe, der kommer fra England. Udover Chloe havde jeg seks andre værelseskammerater. Vi blev hurtigt tætte og jeg drømmer allerede nu om en tur verden rundt, så jeg kan besøge dem alle.

I den tredje og sidste uge var det adventure ugen. Vi vandrede op ad vulkanen Batur for at se den smukke solopgang kl. 4 om morgenen. Derudover vandrede vi i rismarkerne, fik en traditionel massage, var på cykeltur og river raftede på Ayung River. I vores fritid hyggede vi sammen på værelset eller tog sammen ned på en café i nærheden. Her spillede vi kort, snakkede og brugte deres Wifi. Torsdag inden vi sluttede var der farvel-middag, hvor vi alle var samlet og fik lækker mad.

I weekenderne var der intet på programmet, så vi arrangerede selv ture til Gili øerne og Kuta, hvilket kan anbefales! Jeg tilbragte både første og sidste weekend i Kuta. Vi brugte en dag i et vandland og en anden dag på stranden med afslapning. Flere fik også undervisning i at surfe, da der her var perfekte muligheder for det. Byen er stor og der er masser af butikker og hyggelige boder til at shoppe og om aftenen er også fede muligheder for at tage i byen. I anden weekend besøgte vi Gili Trawangan, som er en sød lille smuk ø uden en eneste bil. Her stod den på ren afslapning på stranden og hygge om aftenen.

Alt i alt var min tur fantastisk og jeg har fået nogle utrolige oplevelser. Bali 3 ugers kombi kan helt klart anbefales til alle der vil opleve en anden kultur, møde nye mennesker fra hele verdenen og have tre fede og sjove uger!”

Helene har samlet en liste med gode tips til dig der skal til Bali:

 1. Når du ankommer til lufthavnen: Spørg efter Green Lion.
 2. Man behøver ikke veksle valuta hjemmefra, der er hæveautomater.
 3. Visum skal betales i lufthavnen ved ankomst (dette kan gøres med dankort).
 4. Medbring din rene straffeattest, det er også en god idé at medbringe en kopi af sit pas og forsikring.
 5. Husk sovepose/tæppe, håndklæder, insektspray og myggenet.
 6. Man har en del fritid, så medbring gerne en bog eller to og nogle kort.
 7. Portionerne af mad er i vietnamesisk standard (det vil sige en del mindre end hvad vi som europæere er vant til), så det er en god idé at købe lidt ind i det lokale supermarked, hvor det heldigvis er virkeligt billigt!
 8. Der er ikke nødvendigvis aircondition på alle værelser, men man vænner sig hurtigt til varmen.
 9. Caféerne i byen er virkeligt hyggelige og der er god mad og gratis WIFI.
 10. Der ligger en pool ca. 15 minutter fra huset, det koster 15kr at bruge den.
 11. Når du underviser så husk du skal have dækket dine skuldre og knæ.
 12. Lad jeans blive hjemme, det er alligevel alt for varmt! På markedet kan man købe haremsbukser, som er meget mere behagelige.
 13. Der er vand i huset, så man behøves ikke bruge penge på det.
 14. Sko, sko, sko: husk sandaler man kan gå i hele dagen, klipklappere til stranden og vandrestøvler.

Hvis du kunne tænke dig at komme til Bali, kan du læse meget mere og tilmelde dig her. Eller er du mere til en anden type grupperejse, så få mere inspiration her.