Icon

Seneste blogindlæg

VELKOMMEN TIL ALOTTs BLOG.
ALOTTs deltagere siger: Her kan du læse om oplevelser fra deltagere. Klogere på verden: Sjov info der ruster dig til at rejse ud i verden. Rodekassen: Fun fact du aldrig havde gættet. Tips & gode råd: Hvordan håndterer man kulturchok? Hvorfor skal man være frivillig? Og meget mere...
Har du ideer til indlæg eller har du selv lyst til at bidrage, hører vi meget gerne fra dig.

Få en stærkere kvote 2 ansøgning

Måske kom du ikke ind på drømmestudiet i første hug? Der er heldigvis noget du kan gøre for at styrke dine muligheder til næste år.

Kvote 2 er for personer, der vurderes på andet end deres karaktergennemsnit fra en gymnasial uddannelse, når de gerne vil ind på for eksempel et universitet.

 • Ved at lave frivilligt arbejde i udlandet, kan du tjene points op, som kan styrke din kvote 2 ansøgning. Nogle uddannelser har som en del af udvælgelseskriterierne i kvote 2 benævnt, at et udlandsophold tæller positivt i vurderingen af en ansøger.
   
 • Praktik i udlandet, arbejde med undervisning af børn og frivilligt arbejde, kan også give dig muligheden for at afprøve et job, få foden indenfor i en branche og styrke din passion.
   
 • Et ophold med frivilligt arbejde i udlandet, vil også altid se blæret ud på dit CV og styrke dine konkurrencefordele i din fremtidige jobjagt. Derudover bliver dit engelsk også godt trænet og du vil møde mennesker fra hele verden med samme interesser som dig selv, og derved opbygge et internationalt netværk.

Bemærk, at der kan være forskel på kravene til udlandsopholdene. Nogle uddannelser skriver, at opholdet skal vare et vist stykke tid, før det tæller i en kvote 2 ansøgning.

Andre uddannelser stiller krav til at man skal arbejde under sit ophold i udlandet, før det tæller. Det er derfor vigtigt, at du undersøger uddannelsernes kvote 2-kriterier, inden du rejser - hvis et af formålene med din rejse er at øge dine chancer for optagelse i kvote 2.

 

Sådan tjener du bla. point til en kvote 2 ansøgning

 1. Dit udlandsophold skal vare minimum 3 sammenhængende måneder, for at give points.
 2. Kriterierne varrierer fra uddannelse til uddannelse. For at finde disse krav, kan du læse mere på UddannelsesGuiden eller kontantakte studiet direkte.
 3. Overvej om der er noget bestemt arbejde du gerne vil lave, nogle bestemte oplevelser du gerne vil have eller om der er et land du er mere interesseret i end andre.
 4. Kontakt ALOTT på 74 42 11 88 eller info@alott.dk.

Antallet af ansøgere, der optages via Kvote-2 er stigende, og rejse- og livserfaring er godt at have med i rygsækken, når man går i gang med sit studie. Se mere om antallet af kvote 2 ansøgere på Uddannelses- og forskningsministeriets hjemmeside

 

Kvote 2 eksperter anbefaler ALOTTs muligheder til at styrke din profil til kvote 2. Læs mere her


 

Citat fra tidligere uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen siger om kvoite 2:

"...Da man indførte kvote 2-systemet, skete det jo netop fordi, at mange unge bliver ramt af hård modvind, men sagtens kan blive fremragende ingeniører, biologer eller psykologer. Og jeg har mødt dé unge i stribevis som tidligere uddannelses- og forskningsminister. 

Og har vi ikke i forvejen rigeligt fokus på karakterer? Jeg troede ellers, vi var nået frem til, at topkarakterer i sig selv risikerer kun at sige noget om, hvorvidt man er god til at gengive viden uden at begå fejl? Og at vi i højere grad har bug for unge – og ældre – der tør at forsøge noget, tør at fejle, tænke vildt, tænke videre."