Alott på besøg i regnskoven

Regnskoven
ALOTT har igen været på besøg på et af vores projekter. Denne gang så vi projektet Jaguar og Skildpadder i Costa Rica.

Det kræver en ganske særlig tilladelse at få lov til at arbejde indenfor nationalparkens grænser i regnskoven Tortuguero, også selvom det er med forskning, men vores samarbejdspartner i Costa Rica har deres base netop dér – midt i den meget smukke og meget store beskyttede regnskov! 

Eneste adgang til basen er med båd gennem de lange brede floder omkranset af tæt bevoksning, og et kor at papegøjeskræb og brøleabebrøl. Man kan ikke andet end at blive fascineret af dette sted; og uanset om man er til forskning og dataindsamling eller ej, så bliver man grebet af stedet, og det arbejde, der gøres her.

Her har man som dansker mulighed for at blive en del af frivillig teamet på basen Jalova, hvor man sammen med andre frivillige fra hele verden arbejder tæt sammen med biologer på de meget spændende projekter.

Se mere om programmet her


Var med på research!

“Aftenen inden jeg kom på besøg havde en Jaguar dræbt en skildpadde. Skildpadderne her er store og udgør en stor fødeklde for jaguarerne. Der er mere mad end en enkelt Jaguar kan spise på en gang, så man ved at den kommer tilbage og spiser af skildpadden de følgende nætter ligesom andre jaguarer kan finde på at tage for sig af retterne, hvilket også er meget udsædvanligt.

Så opgaven denne dag var at finde den døde skildpadde og sætte et kamera op, så man kunne filme jaguaren, når den, og evt. andre jaguarer, kom tilbage for at spise.

Med gummistøvler og langærmede trøjer i 35 graders varme (for at sikre mod slangebid) gik vi så på skildpaddejagt – og vi fandt den!” ALOTTs udsendte, Joan  

“Stedet skal simpelthen ses.. hvis du altså vil se paradis med dine egne øjne!”