ALOTTS STORE TUR TIL AFRIKA

Afrika
Vi (Joan og Maria) drog afsted til Afrika i efteråret. Vi havde et stramt og meget spændende program, da vi på bare 8 dage i Afrika skulle se 3 forskellige destinationer. Zimbabwe, Zambia og Sydafrika.

Vi startede ud med at tage til Zimbabwe, hvor vi besøgte vores programmer i nærheden af Gweru. Her blev vi vist rundt på stedet, og fik en masse informationer omkring de 3 programmer vi har der, nemlig,Lion Center Bulawayo, Kids and Lions og Horses and Lions. Vi var ude på gamedrives, fik set den verdenskendte Ngamo pride, indkvarteringen, hestene, elefanterne, løverne og ikke mindst fik vi snakket med de to danskere vi havde på projektet – Kathrine og Cecilie.

Det er altid dejligt at møde deltagere, når man er ude at besøge stederne. 

Efter et par dage på programmet, drog vi videre til Victoria Falls, hvor vi også her besøgte vores løve program.

Vi var på mange game drives. Det er jo en helt fantastisk oplevelse at køre ude i bushen om natten for at finde dyr. Vi var med på hyæneforskning, men fandt desværre ingen hyæner. Vi så til gengæld meget andet godt! På et tidspunkt så vi nogle elefanter ved vores side, vi sad alle og beundrede dem. Da vi så kiggede foran bilen, stod der en kæmpe hanelefant og kiggede på os! Han var heldigvis ikke sur, så han gik hen til et træ og begyndte at spise – Hvor var det en fed oplevelse!
Vi fik også beundret en flodhest på land, som stod og græssede. Så var der nogen der så en leopard løbe forbi os… Det var ikke mig….

Dagen efter tog vi et smut til Zambia, for at besøge et nyt projekt. Projektet har til formål at give børn og sågar voksne en forståelse på at passe på vores natur. Det er et projekt hvor man underviser børn i miljø, og hvad man kan gøre med al det plastik, der er på gaderne. Børnene samler plastik-flasker ind, som de propper med andet plastik (skrald).

Disse fyldte flasker giver de til projektet, og får til gengæld en blyant eller andet de kan bruge i skolen som gevinst. Flaskerne bliver brugt som byggesten, dette kaldes – ECO BRICKS. Da vi var der, hjalp vi med at bygge en bænk i en lokal skolegård. Der er samarbejde med flere forskellige skoler. Stay tuned – Vi skal selvfølgelig have projektet, og vi arbejder på det lige nu 😊

Efter en formiddag i Zambia, skulle vi selvfølgelig lige besøge det store vandfald – Victoria Falls. Det er overvældende fantatsisk!

Efter 4 dage i Zimbabwe tog vi videre til Sydafrika, hvor vi skulle besøge endnu et projekt, der ligger op ad den verdenskendte Kruger National Park. Her har man fokus på Foto og konservering.  Ordet konservering betyder “bevaring” eller den proces, der fører til bevarelse, og målet er at arbejde med naturen for at bevare naturen og de elementer, der lever der.

Projekterne ønsker så lidt indblanding i naturens gang som muligt, og de fokuserer på at sikre, at dyrene lever i et naturligt og sikkert miljø. På dette projekt vil du lære om fotografering af dyr og natur, og disse billeder bruges til f.eks. forskning.

Se mere det spændende fotoprojekt her

Inden vi vendte snuden hjem, tog vi lige et smut forbi vores fantastiske Reptile Center. Her mødte vi ejeren Donald, og fik en hurtig rundtur. Jeg (Maria) har aldrig besøgt stedet, så det var en fed oplevelse at komme så tæt på de frygtede dyr, og faktisk lære om dem. Et virkelig godt projekt, hvor der er meget hands on med dyr og natur.

—-

Alt i alt var det virkelig en god tur vi havde, og har fået en masse viden omkring mange forskellige projekter. Vi ser altid frem til at besøge de steder, som vi allerede arbejder med, men også at besøge nye steder. Følg med på Instragram og Facebook, her kommer der opslag op omkring de forskellige projekter vi tilbyder.

Mange hilsner

Maria