Camillas beretning fra Zimbabwe

Zimbabwe, en oplevelse for livet!

Afrejse

Min rejse startede i Copenhagen Airport, hvor jeg blev sendt alene afsted ud i den store verden, og allerede her starter eventyret, og du lærer at stå på egne ben. Jeg havde været meget nervøs for hele flyveturen på egne ben, men jeg klarede det, og der var stort set ingen problemer. Flok er venlige og gode til at hjælpe både i København, London og Johannesburg samt i Bulawayo. Jeg måtte dog slippe 50 dollers for at få lidt hjælp til bagage check in og med at finde min gate (man skal derfor være opmærksom på at takke nej til hjælp i Johannesburg, hvis man ikke ønsker at betale for det, hvilket de først siger efter) 😉 Trods dette, kom jeg dog sikkert til Bulawayo lufthavn, og flyveturene var uden problemer. Da jeg ankom til Bulawayo lufthavn, mødte jeg en norsk pige ved navn Linda, og vi fandt hurtigt sammen og hjalp hinanden med visa og diverse ting i lufthavnen. Vi blev modtaget af en mand fra Antelope Park, som stod med en seddel og var klar til at køre os til parken.

Ankomst til AP

Efter en lang køretur fra lufthavnen, ankom vi endelig til Antelope parken i den lille by Gweru, og allerede der var vi solgt. Stedet er fuldstændig fantastisk! Det er ikke noget luksus i forhold til hvor vi kommer fra, men omgivelserne er fantastiske og alle menneskerne er SÅ søde og høflige. Linda og jeg blev taget rigtig godt imod, og vi blev sat på samme værelse. Du deler værelse enten med en eller tre andre piger, alt afhængig af hvor mange frivillige der er der. Vi fik en kort rundvisning på selve campen, som er så idyllisk og hyggeligt! Og derefter mødte vi de andre frivillige. Da jeg var dernede var vi kun en lille flok frivillige på mellem 15-20 personer, hvilket gjorde det rigtig hyggeligt, da vi alle lærte hinanden at kende og var sammen stort set hele tiden. Der var folk fra hele verdenen, og man lærer hurtigt at begå sig på engelsk, da andet ikke er muligt. Da vi endelig var kommet i seng efter en lang dag, kunne vi om aftenen ligge og hører løverne brøle oppe ved Lion Breeding programmet, det var så fantastisk, og vi kunne næste ikke sove af bare spænding.

De første par dage..

..går primært med introductions, hvor du blandt andet lærer at indsamle data om løverne, og hvilke slanger der er farlige og hvordan du skal reagere i enhver situation. Alle introductions er meget vigtige og lærerige, så vi blev fra start godt informeret om alt. Efter dette tog vi op til BPG området, som er der hvor the main breeders befinder sig sammen med de løver der er blevet for store til lions walks og night encounters. Der er i alt omkring 100 løver i parken. Efter besøget hos BPG, fik vi endelig lov til at gå vores første lion walk! Vi gik med de 2 måneder gamle løveunger Dala og Dingani. Det var helt klart dagens højdepunkt, tænk at få lov og gå side om side med to løver. Det er en fantastisk oplevelse, som ikke kan beskrives!

Nye ting hver dag!

Arbejdet som frivillig i Antelope parken: Jeg var i alt i Antelope parken i 3 uger, og hver dag skete der noget nyt! Man bliver simpelthen så rig på oplevelser, og trods det at alle jobs ikke er lige sjove, keder du dig aldrig i AP! Der er så mange ting at opleve, både med dyr og mennesker.Hver dag var forskellige. Vi starter stort set altid dagen med at mødes 06.25, hvor man enten kunne få til opgave at gå på lion walk, gøre rent ved elefanterne eller lave data sammen med Megan hos de løver som lever i stage 2. Derefter er der et hav af opgaver der skal gøres, nogle sjovere end andre 😉 Du vil før eller senere opleve at få BPG på programmet, hvor der skal gøres rent i løve indhegningerne, og puha hvor de lugter! Men det gøres i fællesskab, og vi havde det alligevel sjovt hver gang. Derudover kan du også få til opgave at fikse indhegninger og platforme, gøre vandkar rent, tjekke hegn, skære kød ud og alle mulige andre ting. Der er mange opgaver der skal gøres i løbet af en dag hos AP, og du vil få en ny opgave hver dag sammen med de andre frivillige og ansatte. Der er ikke noget som kun de frivillige skal gøre, vi er altid i selsskab med nogle af de ansatte, som allesammen er vildt søde og sjove.

Cub Sitting!

En af mine yndlings ting på programmet, var specielt cubsitting hvor du får lov at sidde og lege med de helt små løveunger, hvilket er fuldstændig fantastisk! Derudover var vi også så heldige at få lov at komme med på en night encounter, hvor de slipper en af løverne ud i reservatet, så de kan lærer at fange sit eget bytte, hvilket vi fik lov at opleve. Antelope parken besidder også 4 elefanter, som jeg også var så heldig at få lov til at arbejde med, hvilket helt klart også var en af mine yndlings beskæftigelser udover Lion Walk og cubsitting. Arbejdet med elefanterne består enten af at træne og aktivere dem, eller ride en tur på dem i reservatet, hvilket er en kanon god oplevelse!

Overnight safari

Antelope parken består primært af arbejdet med løverne, men på campen ligger der også en hestestald, hvilket jeg også var meget betaget af. Stalden og AP samarbejder med deres aktiviteter, jeg fik derfor også mulighed for at få en masse hesteting på programmet indimellem, hvilket jeg var meget taknemlig over. Alle frivillige får obligatorisk en horseintroduction, hvor de kort lærer lidt om at ride og begå sig med heste, da nogle af aktiviterne kan foregå på hesteryg. Vi spillede fx hver uge polocrosse på hesteryg, hvilket er noget af det sjoveste jeg længe har prøvet! Derudover kunne man også tilmelde sig en overnight saferi på hesteryg, hvilket jeg selvfølgelig gjorde, sammen med de andre frivillige!

På hesteryg

Alt bagage til turen bliver pakket i en bil og kørt ud til der hvor vi skulle overnatte, og derefter red vi selv af sted på hesteryg. Overnight safarien er helt klart en af de mest fantastiske ting jeg nogensinde har prøvet. På vores tur fik vi lov til at jagte giraffer og zebraer i fuld galop, samt ride gennem vand og omkamp. Turen på vej hen til vores lejr, var så god og vi havde det alle sammen vildt godt. Da vi ankom til vores lejr havde nogle af de ansatte kokkereret en rigtig lækker tre retters menu til os alle sammen og der var sørget for både øl, vand og vin samt ciders. Det var virkelig lækkert og vi blev rigtig forkælet. Om aftenen samles vi rundt om bålet hvor vi sover i soveposer under åben himmel. Det er en oplevelse som ikke kan beskrives ordentligt, man er nød til selv at prøve det! Det var SÅ fantastisk!

Community

Mange af tingene i Antelope Parken er frivilligt, du kan derfor også frivilligt vælge om du hver lørdag vil med ind til børnehjemene, og om du en af dagene vil være med til arbejde på community delen. Hos AP kan du både arbejde som frivillig i stalden, på løveprogrammet og på community. Så hvis man har lyst, er der derfor muligt at tage med dem som arbejder på community en dag eller to. Det valgte jeg at gøre, og det var noget af en oplevelse. Jeg var med på et drop in center, hvor de har lavet dette center, hvor de børn der lever på gaden, kan komme og få mad en gang om dagen. Vi står og laver maden til dem, spiller og leger med dem. Når de have fået noget at spise, og vi havde vasket op, gik vi hen til skolen for at spille fodbold med dem. De er nogle dejlige børn, og de er imponerende at se hvor taknemlige og glade de er, trods det at de lever på gaden hver dag! Det var en stor oplevelse at være med på det drop in center den dag, og jeg følte virkelig jeg var med til at gøre en forskel for de her stakkels børn.

Støtter børnehjem

Antelope parken støtter de 2 børnehjem som ligger i den lille by Gweru, et som kun er for drenge og et stort et som både er for drenge og piger. Hver lørdag tager vi ind og besøger de små børn, køber mad til dem og leger med dem. Mange af os frivillige havde også købt legetøj til dem, hvilket de var så glade for. Det er fantastisk at se hvor taknemlige og glade de børn er, og det er en fornøjelse at være hos dem.

Helt igennem fuldstændig fantastisk!

Mit ophold i Antelope har været helt igennem fuldstændig fantastisk! Jeg har intet at klage over og alt var udover alle forventninger. Jeg følte mig tryg under hele opholdet, og der er ingen tvivl om at man er i gode hænder hele tiden. Alle menneskerne dernede er simpelthen så rare og omsorgsfulde, samt fyldt med livsglæde. Det er er fantastisk miljø at arbejde i, og jeg er dem alle taknemlig for at gøre min tur til en oplevelse for livet! Det er forhåbentligt ikke sidste gang jeg kommer derned, da det helt sikkert er et sted jeg rigtig gerne vil hen igen. Jeg kan varmt anbefale alle at tage på denne rejse for livet til Antelope parken i Zimbabwe.

Stort tak

Jeg vil gerne sige stort tak til Maria fra ALOTT, som var så hurtig og effektiv til at få mig af sted på mit livs oplevelse. Behandlingen fra ALOTT har været fantastisk, og det er formentlig ikke sidste gang jeg rejser med dem! Jeg kan derfor starte med at forsikre jer om, at i vil få alt den hjælp i behøver fra ALOTT. Mange hilsner Camilla H. Linding

Camilla i Zimbabwe – klik på billede for større udgave