CHRISTIAN-EMIL I PRAKTIK PÅ MAURITIUS

“Jeg nyder det her både på arbejdet og i fritiden.” Christian-Emil drømmer om en fremtid som ingeniør, indenfor innovation og produktudvikling. Så i hans sabbatår er han taget til Mauritius for at være i praktik og snuse til faget, inden han påbegynder uddannelsen hjemme i Danmark.

Det går rigtig godt her og jeg nyder varmen og det rare klima til fulde.

På arbejdet har jeg blandt andet været med til at bygge en båd og en fordamper silo til sukker. Derudover har jeg lært en masse om praktisk mekanisk ingeniørkundskab og bevæger mig i næste måned ind i project management. Lige nu arbejder jeg på at få et produktions flow op at køre der skal producere 5000 enheder af nogle metal riste.

Som man kan se på billederne er det meget gammeldags maskineri i forhold til hvad vi er vant til i Danmark, men det er jeg faktisk glad for da det giver mig mulighed for at prøve at arbejde på maskinerne med hænderne for at lære mekanikken. Derudover kommer jeg virkelig til at kunne se hvordan begrebet LEAN, som vi vil indføre, har en effekt på en arbejdsplads.

I min fritid er jeg en del af en utrolig aktiv international gruppe af andre praktikanter fra hele verden. Vi er lige nu fem personer fra Holland, tre personer fra Spanien, en enkelt fra Uganda og så mig. Vi bor i tre forskellige huse men meget tæt på hinanden.

Vi har blandt andet, som man kan se på billederne, været på vandretur og klatret ved vandfald, været ude og dykke (et dykkercertifikat på Mauritius koster kun 400 kr.), været til indisk bryllup, sejlet i kano, vandret med aber, været rigtig meget ved stranden og meget andet.

Jeg er lige flyttet for anden gang og har nu fået en rigtig lækker lejlighed sammen med en dreng fra Holland. Der har været lidt problemer med hvem der skulle bo hvor, og med nogle der tog hjem før tid, så jeg har måttet flytte to gange for at det hele kunne gå op, første gang var dog bare fra et værelse til et andet. Men nu håber vi det hele fungerer med de nuværende værelser og huse.

Vil du også i praktik på Mauritius, så læs mere her.