Christina: Stedet skal ses og høres

Christina har været i Namibia og sendt os billeder og beskrivelser af sine oplevelser. Se nedenfor hvad hun skriver og se hendes dejlige billeder.

Christina i Namibia!

Christina har været i Namibia og sendt os billeder og beskrivelser af sine oplevelser. Se nedenfor hvad hun skriver og se hendes dejlige billeder.

Hun skriver: “Jeg vil med disse billeder og tekst, takke jer for, at det var muligt at opleve mit livs eventyr. Det er noget der virkelig har åbnet mine øjne, og beræftet mig i, at jeg skal arbejde med dyr!”

Mange tak til Christina fordi du vil dele billeder og oplevelser med os!

Hvis du vil se hendes billeder, så scroll længere ned på siden og klik på et billede for at starte et diasshow. God fornøjelse!

Wildlife Center skal ses og opleves! 

Historie:
Wildlife Center ligger i Namibia, 300 km fra Windhoek i Namibia. Familien der ejer stedet, har haft deres farm i 28 år, og startede ud med en blind Vervet Monkey, som familien fik så megen medlidenhed med, at de tog den til sig. Fra den dag af, solgte de alt hvad de ejede for at bygge et sted, til dyr som enten er et problem for farmere, er blevet mishandlet eller på anden måde har lidt overlast.

Man kan aldrig helt sige hvilke dyr de har i den periode hvor man skal besøge Wildlife Centre og om de har dyrebørn på daværende tidspunkt. Men jeg er overbevist om at oplevelsen altid vil være unik.

Da min veninde og jeg besøgte farmen var der følgende dyr: Løver: fuldvoksne, 3 kuld unger, på hhv. 1 år, ½ år og 2 måneder plus en anden lille løve unge.

Desuden har de en masse geparder både på reservater og inde i de mindre indhegninger på selve farmen. Der var bavianer, vervet monkeys, katte, hunde, Bateared foxes. Skildpadder, krokodiller, meercats, desmerdyr, ænder, gæs, kalkuner, høns, giraffer, heste, zebra, køer, geder, grise, mus og rotter, 2 struds og 2 æsler.

Udover det rendte der meget forskelligt vildt rundt i ”the life line” som det kaldes, hvor dyrene forhåbentlig engang kan få lov til at blive sluppet fri igen.

Det er i hvert fald drømmen for alle dyrene på Wildlife Centre – at de engang bliver frie igen og kan klare sig selv. Dette er dog et langstrakt projekt, da det kræver utrolig meget vildt for at f.eks. geparder og løver kan overleve på egen hånd.

Dagene på farmen går med forskellige opgaver hver dag. Man er delt op i 4 grupper, og ud fra dem bliver man delt ud på de forskellige opgaver. Disse opgaver kan være: gåture med de forskellige dyr i bushen, farmwork, foodprep (som er klargøring af mad til dyrene og fodring hele dagen).

Derudover skulle vi også lave bål 3 gange om dagen for at få varmt vand til vandet i opvasken og til brusebadet. 

De frivillige som er på stedet bor i deres egen lille landsby, med brusere, toiletter, køkken, udendørs spisepladser og bålplads. Man bor i 4 mands hytter med lys fra solceller. Der er kun elektricitet på selve farmen hvor man kan få ladet sin telefon, sit kamera også op. Der er desuden ingen grund til at købe en adapter, med mindre man skal rejse videre, for der er danske stik.

Min oplevelse af Wildlife Centre:
Mit ophold på Wildlife Centre fik mig til at åbne øjnene for mit liv hjemme i Danmark. Afrikanere har en hel anden mentalitet og lever utrolig meget i nuet sammenlignet med folk herhjemme. Det var en utrolig afslappende måned, hvor vi sov rigtig meget, fordi det var så mørkt og koldt om aftenen.
Om dagen var vi sammen med dyrene hele tiden, og når man er sammen med dyr skal man ikke lade som om, man skal bare være sig selv, for det er det eneste de kan mærke – hvis man er utryg bliver de også utrygge. Det var utrolig livsbekræftende at tilbringe så meget tid sammen med så fantastiske væsner.

Det vigtigste for ejerne på stedet er, som det første, selvfølgelig at dyrene skal trives, men dernæst også at os frivillige får vores egen personlige historie med dyrene. Derfor er det svært at skrive og fortælle om hvordan Wildlife Centre er, for alle har hver deres unikke fortælling med hjem. Men for mig var det en fantastisk rejse, noget jeg aldrig vil glemme. Eftermiddagene sammen med løverne, geparderne og aberne var unikke øjeblikke!

Jeg kan varmt anbefale et ophold på Wildlife Centre – hvis man er til varme, dyr og vilde grænseoverskridende oplevelser. Nogen dage er lange, andre er korte – men en ting er sikkert – ingen dage er ens, og som de siger dernede: Expect the unexpected!

Klik på billedet for at se næste. God fornøjelse.Sidder du og tænker: “Nu er det min tur!” – This way!