EMMA PÅ CAIRNS COMBO I AUSTRALIEN + RANCH I NEW ZEALAND

Emma kombinerede 4 uger på Cairns Combo i Australien, med 12 uger på Ranch i New Zealand. Læs hendes fortælling om turen herunder.

Australien Wildlife (4 uger)

Jeg arbejdede i Cairns i 3 forskellige dyreparker. Mange af de jobs jeg havde var blandt andet at gøre rent inde ved dyrene, skærer frugt og vedligeholde parkerne. Jeg fik da også muligheden for at holde og fodre nogle af dyrene en gang imellem. I Cairns Zoom and Wildlife Dome hjalp jeg også til i de daglige shows en gang imellem, hvor jeg var med til at holde dyrene, hvor så at dem der er arbejdede der, fortalte om dem. Det var helt vildt sjovt og meget lærerigt at prøve. Jeg boede på værelse med to andre danskere, vi tog på forskellige ture, vi tog ud til revet en dag og kørte en tur rundt i Queensland-området. Jeg arbejdede heller ikke hver dag, hvilket jeg synes var godt. For så fik man også tid til at komme ud at se noget. 

Jeg boede på hostlet YHA, som lå helt perfekt i forhold til det hele. Det lå lige ved siden af det store shoppingcenter, hvor vi også skulle tage bussen om morgenen. Det lå kun nogle minutter fra lagoonen, hvor man kan komme ned og slappe af og så ligger det også tæt på de forskellige natklubber, hvis det var det man lige havde lyst til en aften. 

Det var også lidt sjovt at opleve, at de i Cairns går i byen hver aften og at de nogle gange går i byen allerede mellem klokken syv og otte, hvor vi herhjemme ville gå i byen klokken tolv. 

BEDSTE OPLEVELSER: Helt klart at komme til at fodre og holde nogle af dyrene, det var også en kæmpe oplevelse at komme til at fodre den store saltvandskrokodille på 5 meter. En anden kæmpe oplevelse var også at komme ud at snorkle i Great barrier reef, at se det i virkeligheden var lidt vildt. 

Det har været en kæmpe oplevelse, man lære en helt del om de forskellige dyr, som man måske ikke lige vidste. Dem der arbejder de forskellige steder er vildt søde og og rigtig gode til at tage imod én. Man føler sig hurtig velkommen og som en del af teamet. 

NOGLE FORSLAG TIL ANDRE REJSENDE: Det er et vildt godt program, du får lov til at se og holde nogle dyr, som du ikke har prøvet eller set før. Du kommer måske til at prøve nogle grænser af, det gjorde jeg i hvertfald. Det kan dog være meget rengøring og vedligeholdelse af parken, men det bliver dog også belønnet i sidst ende. Og så ligger Cairns også vildt godt med regnskoven kun nogle få km væk, og Great barrier reef lige ud for kysten. 😊

New Zealand Ranch Homestay (12 uger) 

Jeg skulle arbejde på en Dairyfarm lidt udenfor Hamilton. Her skulle jeg hjælpe med at fodre kalvene om morgenen og om eftermiddagen. I løbet af dagen hjalp jeg så også til i huset, hvor jeg gjorde rent og legede med børnene, hvis de ikke var i skole. Jeg fik også lov til at prøve at være med til at malke køerne om eftermiddagen sammen med nogle af arbejderne på gården. Det var virkelig sjovt at prøve. 

Familien var helt fantastisk, de var gode til at tage imod mig og få mig til at føle mig hjemme. De var også søde til at låne mig deres bil, så jeg kunne komme ud at se noget af New Zealand. Jeg kunne også bare spørge dem om jeg måtte få eftermiddagen fri, og så kunne jeg godt det. De var virkelig søde og mget imødekommende og også gode til at stille spørgsmål. De tog mig også tit med på ture og tog mig med, når de skulle være sammen med familien. Det synes jeg, var rigtig dejligt. 

BEDSTE OPLEVELSER: Det var helt klart at være en del af livet på farmen. Jeg begyndte hurtigt at komme ind i en rytme og til sidst var jeg helt glad om morgenen når jeg skulle op og fodre kalvene, for jeg begyndte virkelig at kunne lide det. Og så elskede jeg også bare at komme ud at se noget. Jeg tog nemlig rundt og så nogle forskellige byer på Nordøen og prøvede nogle forskellige ting såsom riverrafting, ridning, surfing, black water rafting og meget andet og så elskede jeg bare at køre rundt og se New Zealand, for det er virkelig et flot land. 

HVAD FIK JEG UD AF DENNE OPLEVELSE: Jeg lærte hvordan det var at bo på en rigtig farm. Det var meget nyt for mig og slet ikke som jeg havde forventet. Jeg prøvede dog ikke at have for mange forventninger før jeg tog afsted. Men jeg kom hurtigt ind i det og jeg begyndte at elske det. Jeg lærte også mig selv bedre at kende og prøvede en masse grænser af. 

Jeg har også lært en helt ny kultur at kende og det har virkelig gjort et indtryk på mig og så fik jeg selvfølgelig forbedret mit engelsk, hvilket også var en bonus. 

NOGLE FORSLAG TIL REJSENDE: Det er et rigtig godt program, man får lov til at komme helt tæt på dyrene og man lærer en hel ny kultur at kende. Men det kan dog godt være lidt grænseoverskridende i starten, hvor man møder familien for første gang. Jeg syntes at det var lidt mærkeligt og lidt akavet i starten, men man skal bare lige bryde isen og så skal man også huske at snakke med dem og stille dem spørgsmål om blandt andet deres familie eller gården. For de vil gerne snakke, men man skal også bare huske at snakke med dem. 

Og hvis man har lyst til at prøve noget eller se noget, så skal man bare spørge!