FOTOPROJEKT – OG VINDEREN ER… SALLY DALSGAARD SVENSTRUP

“Da jeg var lille, var jeg yderst fascineret af Troels Kløvedals store og nysgerrige næse. Jeg husker følgende af hans ord: “Den, der intet oplever på sin tur til købmanden efter en liter mælk, vil heller intet opleve på sin rejse om jorden.” – Jeg holder meget af at købe mælk!”

Sådan starter Sallys fantastiske ansøgning, som blæste os helt omkuld. Sally blev den heldige vinder af 14 dage til vores løveprojekt i Zimbabwe, da hun forstår at se og fange livets finurligheder og virker evigt positiv og optimistisk.  Hendes billeder og fulde ansøgning kan ses herunder. Endnu engang TUSIND TAK til alle der har sendt en ansøgning til vores fotoprojekt! Vi modtog virkeligt mange fantastiske, flotte, professionelle og unikke ansøgninger, som vi er utroligt taknemmelige for og det var bestemt på ingen måde nemt kun at udvælge én vinder.Glæd jer til at følge Sally, når hun næste år rejser afsted til Afrika.


Min Nysgerrige Næse og Jeg

Kære ALOTT.
Da jeg var lille, var jeg yderst fascineret af Troels Kløvedals store og nysgerrige næse. Jeg husker følgende af hans ord: “Den, der intet oplever på sin tur til købmanden efter en liter mælk, vil heller intet opleve på sin rejse om jorden.” Jeg holder meget af at købe mælk – og netop derfor, forestiller jeg mig, at jeg vil få mindst lige så meget ud af et oplevelsesrigt, kreativt og udviklende ophold med jer på løveprojektet i Zimbabwe – Lion Center Bulawayo.
Lidt om mig
Trods jeg til hver en tid ville bytte liv med den kære Kløvedal, er jeg nu også ganske tilfreds med min egen tilværelse: Jeg hedder Sally, er 20 år gammel, har hjemsted i Nordjylland – og herudover er jeg et eventyrlysten væsen! Jeg har altid gået af ukendte veje, der har ført til uforglemmelige oplevelser. Når det er sagt, er der intet, der til fulde er UFORGLEMMELIGT – og netop derfor har jeg altid elsket at dokumentere mine små eventyr – både gennem min kameralinse såvel som gennem min blyant. Det kæreste, jeg ejer, er mine rejsedagbøger og mine tusinde fotos – og det vil derfor være en kæmpe ære, hvis jeg fik lov til at dele dem med jer og jeres følgere.

Da jeg i sommers blev rød student, forlod jeg mit kollegieværelse og rejste til Berlin, hvor jeg har boet indtil nu. Julen over tilbringer jeg hos mine forældre på landet. Trods mine storbyoplevelser har været fantastiske, er og bliver jeg dog et naturmenneske. Hele min barndom er jeg vokset op med natur helt op til ørene. Jeg er taget på mine egne overlevelsesturer og vendt hjem med grønne groende knæ til en mor, der stod klar med Vanish-vaskemiddel.

Som person er jeg eftertænksom, storsmilende og nysgerrig. Jeg er meget kreativ af sjæl og har hele mit liv; malet og tegnet, spillet musik og teater, taget billeder, skrevet historier og digte, dyrket og undervist børn i gymnastik, dans og ridning. Jeg drømmer om en fremtid, hvor jeg kan gøre en forskel, fordi jeg elsker at hjælpe og inspirerer andre mennesker. Det lyder nok som en forvasket selvrosende kliche, men jeg har væ-ret den slags barn, der har glædet mig mere til at forære mine julegaver end til at pakke egne op. Jeg elsker at få folk til at le og har det bedst, når andre omkring mig har det godt.

Valg af projekt
Inden – jeg fik egen hest som 10-årig og senere begyndte at undervise som gymnastikinstruktør som 12-årig – troede jeg i lang tid, at jeg var en løve. Jeg har kravlet mine fløjlsbukser itu og brølet min strube hæs, slidt båndet i min Løvernes Konge-VHS helt ned, samt fostuet den ene tå efter den anden i kampens hede mod min søster som faretruende løvinder. Mandag var vi pantere, tirsdag tigere, onsdag oselotter, torsdag no-get fjerde og om lørdagen løver, atter løver. At arbejde med dette prægtige dyr vil derfor være ubeskrive-ligt uforglemmeligt.
Da jeg har stor interesse for alle tre projekter, har det dog ikke været en let sag at vælge mellem dem, så hvis lykken skulle tilsmile mig og sende mig afsted på dette eventyr – ville jeg uanset hvilket projekt hoppe i med begge ben sprællende af glæde. Jeg har stor respekt for jeres arbejde og har derfor glædet mig meget til at sende denne ansøgning. Så nu er der bare tilbage at krydse forventningsfulde fingre og ydmygt ønske god jul og et brøl af et godt nytår! Mange kærlige hilsner SALLY

Lidt om mine tre billeder
At udvælge de tre billeder mellem mine i alt over ti tusinde skud har været en meget vanskelig sag.
Min selfie er taget på den traditionen tro årlige gummibådstur på vores lokale å. Her skyder min kusine (set i baggrunden) og jeg hvert år sommeren i gang med plask og sang.
Mit billede af natur (øverst) er taget på toppen af verden – ved et endeligt nået mål – efter en lang og udfordrende vandretur. Her sætter min veninde Tina vores fodspor på jord og placerer et betydningsfuldt minde.
Mit selvvalgte kreative billede, der skulle berette om mig som person, er taget af – jae, en nutella-klat på en plastikpose – men har dog en dybere betydning for mig. Mine egne øjne ser nemlig en mand i frit fald, der kaster sig ud i livet, uvidende men åben for, hvad livet vil bringe. En indstilling til livet jeg deler med denne lille nutella-mand, der svæver under solens livgivende stråler. Samtidig har billedet samme betydning for mig, som Troels Kløvedals ord – “Hvad der sker, afhænger af øjnene der ser.” – citat Sally.