Hvem kan være frivillig i udlandet
I princippet kan alle blive frivillige, men det er vigtigt at du overvejer, hvorfor du gerne vil rejse ud til en anden del af verden og være frivillig. Du har helt klart tænkt, at du gør en god gerning, og at det giver en god følelse at hjælpe andre. Og det gør det også!
Men du skal også tænke på, at det kan være udfordrende både mentalt og fysisk. De børn du arbejder med, kan knytte sig til dig og omvendt, der er måske ikke undervisningsmateriale. Eller de dyr, der har brug for hjælp, kan være hårdt sårede og overlever måske ikke. Det er hårdt at være vidne til.
Du skal være forberedt på at forholdene er simple og at hverdagen ikke er så struktureret, som vi kender den fra Danmark. Ting kan ændre sig af uforudsigelige forhold som vejr, strejker, forsinkelser, indflydelser fra naturen og andre ting, og så må du være klar til at tilpasse dig. Det behøver ikke være en dårlig ting – det kan faktisk være med til at gøre din hverdag spændende og lærerig!
Så som du kan regne ud, skal du være forberedt på lidt af hvert, og det forventes at du pakker både ja-hatten og en god portion tolerance i din rygsæk.
Noget af det vigtigste er at du er åben, fleksibel, proaktiv og klar på at give en hånd med. Nu må ikke tage tingene personligt. Det kan være en god ide at tage tingene med et smil, når de ikke går, som du forventede.
Det er en skøn fornemmelse at kunne hjælpe andre – uanset om det er mennesker eller dyr – og at gøre det sammen med andre ligesindede er med til at give dig en kæmpe oplevelse.
Hvor meget hjælper min indsats
Det er vigtigt at forstå at man ikke kan ”redde verden”, men der er ingen tvivl om at, hvis du kommer med den rigtige indstilling så er du med til at gøre hverdagen en lille smule bedre for de mennesker og dyr du arbejder med. Du er en lille, men meget vigtig brik i en større sammenhæng.
Og det gode går begge veje – for du får selv meget ud af det! Mange der tager ud for at ”redde verden”, bliver selv bedre mennesker. Du får nye venner, oplevelser for livet og en følelse af at have givet tilbage. Det er jo ikke så ringe endda!
Vær opmærksom på
Der er kulturforskelle uanset, hvor du rejser hen, men i udviklingslandene er forskellene størst. F.eks. så er punktlighed en ting man lægger mindre værdi i end i Danmark, så forbered dig på at forsinkelser er normalt.
Beklædning kan der også være stor forskel på. I nogle lande er det meget vigtigt, hvordan man klæder sig, men vi hjælper naturligvis med vejledning, hvor det er nødvendigt.
De store forskelle er samtidig det, der gør oplevelsen stor og spændende, så se dem som en interessant udfordring – de ender med at være værdifulde for dig!
Du vil aldrig glemme din oplevelse som frivillig. Den har du med dig i din rygsæk resten af dit liv.
Hvad gør ALOTT for dig?
En oplevelse på et projekt med frivilligt arbejde i udlandet, hvor du møder en anden kultur vil udvikle dig og give dig hår på brystet. Det ved en arbejdsgiver godt, så det er noget der virkelig tæller på dit CV.
Derudover giver det at arbejde frivilligt i udlandet dig mulighed for at:
- lære at tilpasse dig nye forhold
- få overblik og udvikle din tolerance
- få indblik i andre kulturer og arbejdsforhold
- lære at tage initiativ og større ansvar
- se tingene hjemme med andre øjne
- få værdifuld livserfaring som du kan bruge hele livet.
ALOTT er med dig hele vejen. Før rejsen hjælper vi med at arrangere alle de nødvendige ting so visum, flybillet, forsikring, afhentning i lufthavnen, tilmelding ved vores samarbejdspartner osv. Har du spørgsmål undervejs – uanset om det er før, under eller efter rejsen, så er vi der for dig.