JULIE – AU PAIR IN AMERICA

led lys
Julie er lige nu au pair i USA, og hun oplever en masse spændende, får nye veninder og meget mere.

Hvorfor valgte du at blive Au Pair?

Først og fremmest valgte jeg at blive Au Pair, da jeg ønskede at forbedre mit engelsk både grammatisk og sprogligt. Jeg undersøgte mange muligheder online for at komme tættere på drømmen om at forbedre mit engelsk og Au Pair lå for mig lige til højre benet. Grunden til, at jeg valgte Au Pair skyldes ALOTT’s fantastiske hjælp med et gennemført program, vejledning og fantastisk service under hele forløbet. Jeg har aldrig være ”bange” for at lave en fejl eller glemme at oplyse vigtige informationer til den Amerikanske regering, da alt var skræddersyet på forhånd af ALOTT. Der var selvfølgelig mange andre spændende muligheder for at forbedre mit engelsk; jeg tænkte på grupperejser, jordomrejse, safari, back-packing and you name it! Jeg fandt ud af at et Au Pair program vil give mig muligheden for at forbedrer mit engelsk på en daglig basis, da jeg er tvunget til at formulere og kommunikere på engelsk, hvilket i starten var ret grænseoverskridende, men noget at det letteste idag, da du er blevet en del af en amerikansk familie!

Hvad har er det bedste?

Det bedste ved at være Au Pair i America er klart de venskaber du bygger op gennem dit ophold herovre. Jeg har personligt skabt en stor vennekreds og mødt andre Au pair girls verden over, samt en masse amerikanere, som har været utrolig gode til at åbne op og dele deres kultur med mig! Det er jeg rigtig taknemmelig for og det vil skabe venskaber for livet! En anden mere praktisk ting er, at du bliver betalt hver uge, du får mad og har et fast sted at bo. Det vil sige du slipper for en del bekymringer og du kan lettere fokuserer på det vigtige, nemlig at nyde dit Au Pair år bedst muligt!

Har der været nogen udfordringer?

Årgh ja!! Det er ikke bare sjov og glade dage hele vejen igennem. Det der har været den største udfordring for mig, har simpelthen været at finde det korrekte match! Det lyder skørt, men hold da op hvor er snakken om kulturchock rigtig og jeg vil gerne understrege for fremtidige Au Pairs at det er ekstremt vigtigt at tage en dag af gangen og nyde USA hvert eneste øjeblik du kan. Lukker du dig inde på dit værelse efter en lang dag med sure børn og irriterende host parents, jamen så kan jeg lige så godt være ærlig og sige, at du aldrig oplever det fantastiske ved USA. Skab en vennekreds, det er uhyre vigtigt for din trivsel og dit velvære, husk på vi er alle i samme båd når det kommer til stykket.

Hvad lavede/laver du i din fritid når du ikke passede børn?

Jeg tager så meget med jeg kan, fester, fodbold, parkture, venner, shopping, broadwayshows, cafeture, rooftop bars, skyline, osv. Det gælder om at komme ud og opleve USA så meget som muligt. Jeg går tit ture eller tager metroen nye steder hen og oplever fantastiske områder. Storbyer tæt på som DC., Boston eller Philadelphia er klart et besøg værd og det kan let gøres ved offentligt transport enten ved bus eller tog. Jeg er så heldig at bo i NYC så her er i sig selv en del at opleve og det elsker jeg!

Hvad har du kunne tage med hjem fra denne oplevelse (hvis du stadig er afsted, hvad tror du at du kan tage med hjem)?

Jeg kan tage en hel rygsæk af venskaber med hjem, oplevelser i verdensklasse og en selvtillid der er forbedret i forhold til at kommunikere på engelsk. Jeg har helt klart et andet syn på USA nu end da jeg først ankom. Jeg vil også helt klart vende tilbage, det er blevet mit andet hjem og det bliver svært for mig at undvære!

Vil du opfordre det til andre?

Jeg vil opfordre fremtidige Au Pairs til at være tålmodige og forstående. Det er vigtigt at forstå der er en kultur forskel, den er anderledes og der er bestemt en stor forskel når man bor og lever med en familie, end når man er her som turist og besøger alle seværdighederne. Jeg vil opfordre andre til at være åbne og modtagelige for forandringer og nye tiltag. Jeg havde virkelig svært ved at vænne mig til det nye liv og derfor vil jeg endnu engang understrege at det er vigtigt at opbygge venskaber og deltage i de forskellige arrangementer og cluster meetings! Undersøg dine muligheder og lad være med at stresse dig igennem din ansøgningsproces, det skal nok lykkedes! Jeg synes det er vigtigt, at man gør op med sig selv hvilken slags persontype man er. Jeg er f.eks. fuld af energi og elsker fest og farver, så at bo i storbyen NYC er et genialt valg for mig! Er man mere den stille type, der ønsker natur og rolige omgivelser, skal man fokusere på andre dele af Amerika, der er familier og steder nok, så mærk efter og gør drømmen til virkelighed!

MVH Julie Andersen  😉