KATRINE- AU-PAIR I AUSTRALIEN

Katrine er Au-apir i Australien, og hun har fået en ekstra familie, nye venner og en masse skønne oplevelser for livet.

Hvorfor valgte du at blive Au-pair?

Jeg ville rigtig gerne prøve at bo i et andet land, så jeg kunne lære en anden kultur og et andet folk at kende. Desuden ville jeg gerne forbedre mit engelsk, og så er det jo sjovt og hyggeligt at passe børn(for det meste altså), så au pair syntes som en god ide. Sikkerheden, der ligger i at bo hos en familie, fandt jeg også meget tiltrækkende, når man nu flytter til et andet land og for mit vedkommende om på den anden side af jorden.

Hvad har været/er det bedste?

Uden tvivl min værtsfamilie! De er simpelthen så rare, hjælpsomme og åbne, og jeg har det super godt hos dem. Jeg føler mig som en del af deres familie, og de tre drenge, jeg passer, er de bedste. Husk at vælge din familie ud fra hvem, der virker rare og vil behandle dig godt og ikke ud fra location. Jeg havde tilbud fra familier i Melbourne og Sydney men endte med at vælge en familie i en lille landsby fire timer fra Sydney, og jeg har ikke fortrudt det et eneste sekund.

Derudover er australiere altså bare mere flinke end danskere, og det har i sig selv været fantastisk at opleve. Jeg har også fået nogle rigtig gode veninder, og det har helt klart også være noget af det bedste at dele vores oplevelser med hinanden.

Har der været nogen udfordringer?

Den eneste udfordring har været kænguruer og køer på vejen, men de kan også være meget irriterende.

Hvad lavede/laver du i din fritid når du ikke passede børn?

Jeg mødes for det meste med andre au pairs, og da jeg bor på landet, tager vi ofte på bushwalks, besøger et nærtliggende bjerg, arrangerer picnics og andre udflugter til bl.a. grotter, gamle mineskafter og nationalparker. Weekendture er endvidere en god måde at se lidt af landet på, imens du arbejder. Jeg har bl.a. besøgt Sydney og Blue Mountains, og den kommende weekend skal jeg til Canberra med fire veninder. Derudover har jeg babysittet en del for andre familier for at tjene lidt mere.

Hvad kan du tage med hjem fra denne oplevelse?

Jeg kommer til at tage en masse fantastiske oplevelser med hjem fra min tid med min værtsfamilie, og kærlighed til og fra de tre drenge, jeg passer. Jeg rejser også hjem med en masse venskaber med andre au pairs og min værtsfamilies venner og familiemedlemmer, der alle har taget imod mig med åbne arme. Kufferten bliver også pakket med en masse oplevelser fra min rejse i januar, hvor jeg havde fri i en måned, og min kommende rejse, der starter om to uger. Desuden tager jeg et forbedret engelsk og lidt australsk slang med hjem, hvilket dog er på bekostning af et nu haltende dansk. At svare på disse spørgsmål har været noget af en udfordring.

Vil du opfordre det til andre?Ja! Hvis du synes, at børn er sjove at bruge tid sammen med, og du ønsker at lære mere end bare turistattraktionerne at kende, så vil jeg helt sikkert anbefale det. Du rejser hjem med så meget mere end blot ferieminder, og det er en fantastisk udfordring og oplevelse for dig selv.