Lærke i Zimbabwe Lion Park og Kruger to Coast

Lærke har været med ALOTT i Zimbabwe – først i Zimbabwe Lion Center og derefter på Kruger to Coast grupperejsen.

Her kan du se hendes skønne billeder og læse hendes egne ord om turen.

Lærke om sin tur:

Zimbabawe Lion Center, Zimbabwe

Antelope Park er fantastisk. Jeg har aldrig været så glad for en beslutning, som den jeg tog, da jeg valgte at tage til Zimbabwe Lion Center. I Lion Centeret er der plads til alle. Om det er heste, community eller løver du vil arbejde med, så er der plads til det. Man bliver mødt af et suverænt team, som kun er der for at gøre din oplevelse helt utrolig. 
Jeg valgte programmet, lion and community, og det har jeg aldrig fortrudt. Jeg var hurtig til at beslutte, at jeg kun ville have med løverne at gøre, og så ville jeg besøge børnehjemmet osv. i weekenderne. Og det gjorde jeg. 

I hverdagen bliver man en del af et team, både sammen med de andre frivillige, men også de ansatte. Jeg glemmer ikke første gang jeg skulle være med til at partere en ko. Jeg havde fået af vide hjemme fra, at blev jeg tilbudt at prøve, skulle jeg bare sige ja. Det gjorde jeg så, og har aldrig fortrudt det. For med det samme blev jeg set som en ligeså modig person som dem selv. De har respekt for unge piger/drenge fra Europa, når de kommer til Afrika og partere en ko uden kvaler. 

Trods vanskeligheder i starten med nogle af de andre frivillige, som ikke var meget for at snakke engelsk, kom jeg alligevel ud på den anden side. Man knokler hver dag, og man føler faktisk at man hjælper. For som Antelope Park selv siger, så ville de ikke få det til at kunne løbe rundt, hvis ikke det var for vores hjælp. Både økonomisk, men også praktisk. 

Man bliver en familie og alle passer på hinanden. Folk kommer og folk rejser hjem, men man formår alligevel at knytte en masse bånd og få venner for livet. Venner fra alle mulige steder i Verden. 

Ud over meat prep, var min yndlingsaktivitet, lion walks. Det kan nemt komme til at lyde som om at man går tur med en hund. Men sådan er det slet ikke. Løverne går deres egen tur, det kan godt være vi guider dem retningen, så de ikke støder ind i de andre løver eller elefanterne. Ellers styrer de præcis hvad de vil lave. Ideen med det er jo, at de skal følge deres instinkter. En løve vil aldrig glemme dens instinkt, men det skal stadig holdes ved lige. Det var helt utroligt at se hvordan de sneg sig ind på zebraer, gnuer eller endda giraffer. For hver gang, blev de bedre. Det var virkelig noget af det fedeste, at se hvordan en løve ville begå sig ude i naturen.

Når den ikke står på arbejde, så er der også tid til at slappe af ved poolen og hygge sig endnu mere med de andre frivillige. Om dagen kan man købe sig en lækker milkshake eller en vaffel med is i Coffee shoppen. Og om aftenen en øl eller sodavand i baren. 

Jeg vil aldrig glemme Antelope Park, dyrene eller menneskene. Det har været den bedste oplevelse i mit liv! Jeg kommer helt sikkert tilbage på et tidspunkt!

Gruppetur til Swaziland, Kruger National Park og Mozambique.

Endnu en uforglemmelig tur tog jeg på, da jeg besøgte Swaziland, Kruger National Park og Mozambique. I gruppen var der 8 piger og 1 mand, og så mig. Vi var en blanding af diverse europæere, som ville ud og opleve verden og hjælpe til. Ideen med turen var, at rejse og samtidig lave frivilligt arbejde. En perfekt blanding. Første uge besøgte vi Kruger National Park og tog på safari. Det var vildt! Vi så the big 5 og the super 7. Super fedt at se vilde løver nedlægge en vandbøffel eller to giraffer slås. 

Efter Kruger National Park havde vi et par uger på vores skoler. Vi blev inddelt i grupper efter nationalitet. Hvilket jeg ikke forstod. Hvorfor ikke sætte os sammen på kryds og tværs og på den måde også udvikle vores engelsk, som jo også var et af formålene med turen. Da jeg var den eneste dansker, på det tidspunkt, blev jeg sat sammen med to søde piger fra Holland. I vores klasse var der ca. 30 børn, i alderen 3-6 år. Vi var med til at lære dem engelsk, ved fx at tælle eller synge på engelsk. Vi underviste dem også i at kunne sige simple sætninger. 

En gang om ugen havde vi sportsdag. Børnene elskede det og deltog med glæde. Der blev igen danset og sunget. 

Desværre var vores gruppe ramt af, at Swaziland konstant havde offentlige ferier, i den periode vi var der. Så det var ikke meget tid vi fik på skolen. I stedet forsøgte All Out Africa alt hvad de kunne, for at finde andre opgaver til os. Det lykkedes ikke altid, så det meste af tiden havde vi bare fri. Jeg ville ikke råde andre til at rejse derned på samme tidspunkt som mig, hvis man virkelig gerne vil lave frivilligt arbejde. 

Vi tog til Mozambique, som jo også var en del af turen. Det var højdepunktet. Her stod den på ocean safari og kajak tur ud til en lille ø. Derudover kunne man selv betale for ekstra aktiviteter. Fx surfing timer, dykker ture (som kræver dykkercertifikat), quad biking og meget mere. Der var tid til at sole og bade på stranden og det var helt idyllisk. Hvide strande med palmer og blåt havvand. Fantastisk seafood og fisk til aftensmad og en lækker drink derefter. Der var masser af livemusik på barerne i løbet af ugen og man lærte hurtigt nogle af de lokale at kende. Gruppen blev meget mere sammentømret og vi lærte hinanden rigtig godt at kende. 

Tilbage til Swaziland, som stadig var ramt af diverse ferier. I stedet var vi med til at bygge legepladser på skolerne. De to hollændere og jeg donerede en legeplads til vores egen skole, da de intet havde. Vi var med til at købe materialerne, bygge og male det. Min sidste dag holdte vi afskedsfest, og her havde læreren kaldt nogle af børnene til skole. Her så vi for første gang børnene lege på legepladsen. De elskede det og hyggede sig. Det gjorde mig rigtig glad!

Samlet set har min tur til Swaziland, Kruger National Park og Mozambique været super god. Med en suveræn gruppe og seje guider har vi haft en uforglemmelig tur. 

Med min tid i det enestående Afrika, har jeg lært meget om mig selv, men også om andre kulturer og lande. Vi har det sgu godt hjemme i Danmark og det vil jeg begynde at sætte meget mere pris på. Det er ikke min sidste gang i Afrika, jeg kommer helt sikkert tilbage

Zimbabwe Lion Center

Kruger to Coast