Marie Louise i Zimbabwe

Marie Louise har været med ALOTT i Zimbabwe på projektet Løveprojektet i Antelope Park. Hun har sendt os en tilbagemelding om hvad hun har oplevet – tak for det Marie Louise!

Det har uden tvivl været de bedste 4 uger i mit liv!

“Jeg har været 4 uger i Zimbabwe i juli og august og arbejdet på Løveprojektet i Antelope Park. Det har uden tvivl været de bedste 4 uger i mit liv!

Vi (jeg og seks andre frivillige) blev hentet i lufthavnen af en af de ansatte fra parken. Han var super sød og sjov, og stemningen var allerede fra start af i top. Et par timer senere ankom vi til parken. Der var mange frivillige dernede på den tid af året, så alt var rimeligt overvældende.

Men folk var super søde og imødekommende, og alle kom over og introducerede sig selv og virkede interesserede i at lære en at kende. Vi fik aftensmad og gik tidligt i seng ovenpå en lang rejse.

Legetøj til løverne ud af elefantlort og hø

Første uge var introduktion, hvor vi bl.a. hørte om formålet med projektet, hvilket var super spændende. Vi lærte en masse om løverne, parkens historie osv.. Dernæst startede “hverdagen”:
Hver morgen startede klokken 6:25 med en lion walk. Det er den allerbedste måde at starte dagen på! Vi fik set solopgangen i bushen sammen med to løver – mega fedt! Efter lion walk var der morgenmad.

Derefter var aktiviteterne forskellige. Man kunne fx forberede fodring af de store løver, hvilket indebar at partere en ko, et æsel, eller hvad der nu ellers var og derefter se løverne blive fodret. Det kunne også være ting som rengøring af burene, vedligeholdelse af parken, lave research på løverne i stage 2, søgen efter snarer i bushen eller lave legetøj til løverne ud af elefantlort og hø.

Yndlingsaktiviteter..

En af mine yndlingsaktiviteter var at passe de små løveunger på 3-4 mdr. Vi fik lov til at lege med dem, kæle for dem og se dem blive fodret – de er bedårende!! Ligesom dagen startede med en lion walk, så sluttede den ligeledes ofte med det. Om aftenen inden aftensmad havde vi et møde, hvor vi blev informeret om morgendagens aktiviteter osv..

Efter aftensmaden sad alle os frivillige omkring bålet og snakkede om dagen. Det var helt vildt hyggeligt!

Hver lørdag var der mulighed for at tage ind til byen, hvor vi besøgte et børnehjem for drenge. Det var tankevækkende at se, hvor skræmmende lidt de har, men at de alligevel har et stort smil på læben og elsker at danse og lege! Meget livsbeskræftende og man indser virkelig hvor heldige og forkælede, vi er.

Jeg har nydt hvert sekund!

Jeg valgte desuden at tage på over night horse safari, hvilket var fantastisk. Vi var på safari om dagen, svømmede med hestene og sov i bushen efter en tre-retters menu.

Derudover var vi 6, der tog 5 dage til Victoria Falls fyldt med adrenalin og gode minder! Der er mulighed for at tage på andre ture også af kortere varighed, hvis man har lyst til det.

Alt i alt har det været en fantastisk rejse! Jeg var meget overrasket over, hvordan alle var så super rare, hjælpsomme og udadvendte. Man får sig så mange gode, tætte og livslange venskaber fra hele verden.

Jeg har nydt hvert sekund, og der er ingen tvivl om, at dette ikke var min sidste tur til Afrika!