METTE T: Mit eventyr i USA

Jeg var på WHRC i seks uger og det var en utrolig lærerig, spændende og sjov oplevelse. Jeg har altid haft interesse i heste, så da jeg fandt projektet var jeg næsten på med det samme. Jeg var lidt nervøs for om det ville være for barskt, men det var slet ikke tilfældet. Jeg er så glad for at jeg tog afsted!

Hver dag på centeret var der nogle morgen- og aftenrutiner med hestene – de skulle have rene bokse, hø og foder og rent vand. Udover de omkring 25 heste var der hunde, marsvin, en gris, en kat (som troede den var en hund!), en fritte og høns. Disse dyr skulle vi også passe, så dagene gik med meget dyrekontakt, hvilket var fantastisk. Vi var 4-6 frivillige. Jeg blev gode venner med en anden dansk pige og en tysk pige, som var der alle de seks uger jeg var der. Derudover kom der nye frivillige i løbet af ugerne, som også blev mine gode venner!

Vi arbejdede med både rideheste og de heste der skulle få tillid til mennesker igen – begge dele var meget lærerigt og spændende. De havde en anderledes holdning til hestetræning end herhjemme og det var meget givende. Vi trænede mest med Diane, som var lederen af centeret og hendes ven, Mallice. En gang i ugen kom hestetræneren Chessie, som er en af de sejeste mennesker jeg har mødt! Han var så dygtig og præcis i sit arbejde med heste, at man ikke kunne andet end at beundre det. Vi red også på skønne rideturer i naturen, hvilket var min favoritdel. Smuk natur og masser af dyreliv!


Udover oplevelserne på WHRC fik jeg talrige minder i Disneyworld og på Kennedy Space Center, samt oplevede både halloweenfester (både for hunde og mennesker!), airboating, hesteshows og en Native American Festival.


Jeg tror at uanset om man har arbejdet med heste før eller ej, vil WHRC være et lærerigt og spændende eventyr for alle. Man skal være forberedt at arbejde med mennesker som brænder 100% for deres arbejde og derfor til tider kan virke perfektionistiske og kontrollerende – men så længe man gør sit bedste og prøver at følge med i deres tankegang, er det utrolig sjovt. Det er en del af oplevelsen at tilpasse sig og opdage nye sider af sig selv.

Jeg er så glad for at jeg tog af sted og fik talrige minder og uforglemmelige oplevelser. Efter de seks uger på WHRC rejste jeg med en gruppe rundt i USA i 4 uger, hvilket også kan varmt anbefales.

“You are gonna touch the sky, baby girl! “(for at citere Kanye West’s Touch the sky, som var en af soundtrcksangene på min tur) og det gjorde jeg flere gange på mit USA-eventyr og det kan du også gøre. Uanset om det bliver i USA eller et andet sted i verden. 

Mette Tiselius