MILLE EGGERT HAR DYKKET PÅ FANTASTISKE FIJI

“Min tid på marineprojektet på Fiji var absolut en af de bedste oplevelser, jeg har haft”. I den tid jeg var der, mødte jeg fantastiske mennesker, som virkelig gik op i det arbejde, som blev udført der. Man bliver hurtigt en del af det lille samfund, der er på øen, og det var helt fantastisk. Alle blev mødt med åbne arme, og man bliver som en lille familie med de mennesker, du møder.er om sin oplevelse og nyd hendes smukke billeder.

Jeg fik også en del kulturelt med mig, da man møder en helt ny kultur, og jeg lærte også i den grad, hvad Fiji-time betyder. Fiji-time betyder egentlig bare, at man tager det stille og roligt og ikke tænker så meget over tiden, man møder bare op omkring det aftalte tidspunkt. Dette var et udtryk jeg især syntes var sjovt, for de lokale landsbyer brugte det en del.

I de 2 måneder jeg havde på Fiji, fik jeg både oplevet det med at dykke og se den verden, som er under overfladen, men jeg fik også et indblik i, hvad en lokal landsby var, og hvad vi kunne gøre for at hjælpe dem.

Igennem det marineprojekt jeg deltog i, kom vi også ud for at underviste de lokale børn omkring økosystemer, global opvarmning og livsformer i havet. Dette var super spændende, da vi fik lov til at videregive den viden, vi havde fået ud af det arbejde, vi lavede på vores base.

For mig var den største oplevelse at få lov til at se alt det vidunderlige, som er under vandet. Jeg havde ikke dykkercertifikat, inden jeg kom til Fiji, og det er jeg kun glad for. Vi havde nogle dygtige og skønne dykkerinstruktører, som lærte os, hvordan man dykker til perfektion. Det var en helt oplevelse i sig selv at lære at dykke.

Du kommer med det samme ud og se alt det skønne, som havet kan byde på. Ikke nok med det, så får du nogle oplevelser for livet, du sent vil glemme. Projektet har givet mig en viden og en helt ny måde at se på havet, og hvor vigtigt det er for os at passe på det. Du vil ikke personligt se en kæmpe forandring af det arbejde, du har lavet, men alligevel tager du derfra med en følelse af, du har gjort en forskel. De forskellige dataindsamler man har lavet bliver brugt til at se, om revet har udviklet sig, og dette kan biologerne bruge i deres forskning om revene i Fiji.

Jeg kan stærkt anbefale at tage til Fiji og prøve marineprojektet der, også selvom man ikke har prøvet at dykke før. Jeg har fået en helt del ud af dette projekt både læringsmæssigt men også personligt.

Jeg har udviklet mig meget på det personlige plan, hvor jeg har fået lov til at overskride nogle grænser, jeg ikke troede, var muligt.” Se mere om programmet her