MISFORSTÅELSER VED WORKING HOLIDAY OPHOLD I JAPAN

Japan
Blandt de, der tager på Working Holiday i Japan, er der mange misforståelser og myter. Disse kan skyldes forældede oplysninger fundet på nettet eller fra fejlagtige tolkninger af officielle tekster. De forkerte oplevelser bliver givet videre fra en person til en anden, der er på Working Holiday ophold. Men bare rolig, i dette blogindlæg vil vi aflive nogle af disse myter!

Myte 1: På et Working Holiday visum er det ikke tilladt at arbejde på barer.

Det er helt lovligt at arbejde på en bar, så længe det er en ”normal bar”, der bare sælger drikkevarer og ikke tilbyder nogen tjenester, der er ”mod den offentlige moral i Japan”, så som spilleklubber og sexindustien.På sådanne steder er det ulovligt at arbejde på et Working Holiday visum – uanset om det bare er som rengøringsdame eller opvasker.

Myte 2: På er Working Holiday visum må du kun have et deltidsjob.

Der er ingen begrænsning for antal arbejdstimer, du har lov at arbejde på et Working Holiday visum. Nogle arbejdsgivere forvirrer Working Holiday visummet med et student Visa, som har en begrænsning på 28 timers arbejdstilladelse pr. uge.

Myte 3: Hvis du vil forlade Japan under gyldigheden af dit Working Holiday Visa, og du ønsker at vende tilbage og fortsætte din arbejdsferie, skal du gå til indvandringsbureauet og søge om genindtræden.

Disse oplysninger er forældede. Hvis du vil forlade Japan under gyldigheden af din arbejdsferie visum, og du planlægger at vende tilbage til lufthavnens indvandringstællere, når du forlader, skal du bare udfylde en hvid form, som du finder der kaldes ” Startkort til reentrant “. Du skal markere feltet “Jeg forlader Japan midlertidigt og vender tilbage”. Immigrationsansvarlig vil derefter hæve et andet kort i dit pas, der hedder “Afgangskort til reentrant”. Når du vender tilbage til Japan under gyldigheden af din Working Holiday Visa, skal du ved indvandringstællerne på lufthavnen gå til tælleren, som siger “Special Re-Entry Permit Holders”, hvor du viser dit pas med det udfyldte Disembarkation-kort og dit opholdskort, og du må indtaste og fortsætte din arbejdsferie.

Myte 4: Du har bug for en referenceperson samt garant i Japan for at få et Working Holiday visum.

Du behøver ikke en reference og garant i Japan. Du kan bare lade disse felter være tomme i visumansøgningsskemaet.

Myte 5: Alle som har et Working Holiday visum til Japan kan få gratis Japansk sprogundervisning.

Dette er ikke sandt, og vi kender ikke rigtig oprindelsen af denne myte. Der er fællesskabscentre i hver by i Japan, der tilbyder billige (og i nogle byer gratis) japansk sprogundervisning til udlændinge. For nogle (men ikke alle) byer er det nødvendigt at være bosat i Japan for at deltage i disse lektioner. Hvis du har et Working Holiday Visa, er du bosiddende, så du kan deltage i disse lektioner, men der er ikke generelt gratis.

Myte 6: I dit Working Holiday ophold kan du rejse billigt rundt i Japan, ved at bruge et Japan Rail Pass til at få en billig togbilletter.

Japan Rail Pass kan kun købes af turister. Hvis du har et Working Holiday Visa, er du ikke turist, men bosiddende, og derfor kan du ikke købe Japan Rail Pass.

Myte 7: I forhold til indkvartering er det billigst og bedst mulighed for at leje din egen lejlighed i Japan (som du måske deler med venner, du får Japan, som også er på en arbejdsferie visa).

Især i centrale steder i Tokyo, hvor der er en meget høj efterspørgsel efter lejligheder, kan udlejere vælge mellem mange mennesker, der er villige til at leje en lejlighed. De vil højst sandsynligt ikke vælge en udlænding, der vil opholde sig i maksimalt et år og ikke har en fast ansættelseskontrakt.

Den mest mulige boligmulighed for udlændinge, der er i Japan på et Working Holiday visum, er de såkaldte “Share Houses”.

Myte 8: Den bedste mulighed for at få internetadgang i Japan er at leje en bærbar i lufthavnen.

Når du skal være i Japans i lang tid, vil den billigste løsning være at få et Japans SIM-kort til din mobiltelefon. For ophold på op til 90 dage vil valget være et forudbetalt Travel SIM-kort og for længere ophold at foretage en telefonkontrakt med en japansk mobiludbyder.

Hvis du har en supportpakke af World Unite! til dit Working Holiday ophold  eller praktik i Japan, vil de sørge for den bedste mulighed for mobiltelefon / internetadgang for dig.

Myte 9: Du kan få tilbagebetalt din skat, når du forlader Japan for den indkomstskat, som din arbejdsgiver har betalt for dig.

Du kan ikke få tilbagebetalt den indkomstskat, som din arbejdsgiver har betalt for dig i Japan, når du forlader Japan efter dit Working Holiday-ophold.

Hvis du har udbetalt pensionskasser i Japan, kan du få dem tilbage, når du forlader Japan. Det er dog usandsynligt, at pensionskassens betalinger blev foretaget for dig af din arbejdsgiver, da dette ikke er et krav til medarbejdere, der er på et Working Holiday visum.

Er du interesseret i Working Holiday i Japan, kan du læse mere her!