Mød Anne Katrine

Da jeg startede på min kandidat uddannelse i Medievidenskab på Syddansk Universitet i Odense, var en af de ting jeg så allermest frem til, praktik opholdet. Meget blev der snakket om denne periode og flere fortalte at det ville blive noget af det mest lærerige man kunne forestille sig- Men, hvordan gør man så med den her praktik? Med min store rejselyst, stod det mig hurtigt klart at det ville være en fantastisk oplevelse at komme til udlandet og tage praktikopholdet, og i lang tid havde jeg haft en drøm om at komme til Australien.

Der blev sagt ”ok” fra kæresten derhjemme og i gang var jeg med at finde informationer om udenlandske praktikpladser og om et ophold i Australien overhovedet var realistisk.

Hurtigt fandt jeg ud af, at det at skaffe sig en praktikplads ikke lod til at blive det store problem, derimod kunne en god praktikplads blive en noget sværere opgave at finde for, hvordan sikrer man sig at man får lov til at gøre de ting man helst vil? Kan man være sikker på at arbejdspladsen overholder de krav, de bliver stillet – både overfor dig som praktikant, men også universitet?

Der er mange spørgsmål man ønsker besvaret og helst ville man gerne kunne have nogle at spørge til råds, nogle der kan undersøge ting for dig og i det hele taget få hjælp til alt det man ikke ved noget om selv.

Min søgen sluttede da jeg faldt over Alott. De kunne tilbyde alt, hvad jeg ledte efter. Gode kvalificerede praktikpladser, samarbejdspartnere på destinationen, kontaktperson under praktikken, hjælp til at søge visum, feedback under og efter praktikopholdet, sprogtest og meget andet.

Mit praktikophold skulle være en stor og ikke mindst god oplevelse. I forvejen kan det være et stort spring at hive rødderne op derhjemme og finde sig på plads i et nyt land med nye mennesker, praktikdelen skulle bare være i orden.

Tiden gik og afrejsedagen kom. Jeg var på vej til Melbourne og et rejseselskab, hvor jeg skulle arbejde i ca. 3 måneder. Det var med stor spænding og en nervøs sitren i kroppen at jeg troppede op på kontoret første dag. Jeg blev mødt af min supervisor og et stort smil og så var vi ellers i gang. 

Dagene i Australien bød på et væld af varierende opgaver og jeg fungerede skiftevis som deres fotograf, event koordinator, medieplanner, social media planner, blogger, webredaktør og nyhedsbrev redaktør. Ofte var det ”learning by doing” som for det meste var virkelig sjovt, andre gange var det utroligt frustrerende men alt i alt, meget lærerigt.

Her, nogle måneder efter min hjemkomst, kan jeg kun sige at jeg absolut ikke har fortrudt mit valg omkring at rejse med Alott. Jeg har haft en fantastisk og lærerig oplevelse der både har givet mig minder for livet men også et stort plus på mit CV når jeg efter endt kandidatuddannelse skal på jobjagt.   

Min praktikplads var mere end jeg turde drømme om og jeg er blevet udfordret på både sprog og arbejdsopgaver. De krav jeg selv havde til praktikken blev i høj grad indfriet og mine ønsker blev uden tvivl imødekommet. Derudover har min praktikplads været meget interesseret i både at bidrage til min uddannelse men også at give mig forskellige vinkler på min fremtidige uddannelses forskellige arbejdsområder. Desværre er mit ophold slut, men til alle jer der overvejer at hoppe ud i det, kan jeg kun sige SPRING! I vil aldrig fortryde det.

Anne Kathrine Sønnichsen