Nanna i USA

Jeg valgte først og fremmest at rejse som au pair, da jeg altid har nydt at passe børn og gerne ville opnå lidt mere reel erfaring. Derudover ville jeg også gerne udforske verden, og se hvad verden har at byde på uden for lille Danmark, som jeg er stolt af at kalde mit hjem.

Hej alle sammen!

Mit navn er Nanna og jeg er au pair i USA.

Jeg valgte først og fremmest at rejse som au pair, da jeg altid har nydt at passe børn og gerne ville opnå lidt mere reel erfaring. Derudover ville jeg også gerne udforske verden, og se hvad verden har at byde på uden for lille Danmark, som jeg er stolt af at kalde mit hjem.

Før jeg besluttede mig for at rejse som au pair, tænkte jeg virkelig meget over, om jeg ville kunne klare ikke at skulle se min familie i meget lang tid. Jeg tænkte også over, hvor meget det ville ændre mig som person, da jeg vidste, det at rejse og bo i et fremmed land ville få mig til at vokse og udvikle mig på så mange forskellige områder. Jeg overvejede dog også alle fordelene ved at flytte til USA et år, og jeg vidste, at det bare var noget, jeg blev nødt til at gøre!

Jeg ansøgte gennem Travel ALOTT, som er Au Pair in Americas danske repræsentant, og de var så hjælpsomme gennem hele processen. Hvis jeg havde nogle spørgsmål, jeg skulle bruge svar på, var det super nemt for mig at komme i kontakt med min danske kontaktperson. Jeg fik det meste information, jeg havde brug for på både Travel ALOTTs hjemmeside og Au Pair in Americas hjemmeside, men hvis jeg ikke lige kunne finde den information, jeg havde brug for, kunne jeg altid kontakte min kontaktperson fra ALOTT, som svarede på alle mine spørgsmål.

Au Pair in America udbyder 3 forskellige programmer, hvilket gav mig muligheden for at finde det program, der passede bedst til mig og min erfaring. Jeg valgte au pair programmet i stedet for eduCare programmet, da jeg ikke havde en specifik aldersgruppe på børnene i tankerne, som jeg gerne ville arbejde med, men også fordi, at jeg allerede vidste, hvad jeg gerne vil læse, når jeg kommer hjem, og derfor ikke følte, at jeg behøvede at bruge ekstra tid på at studere, mens jeg er i USA.

Den første gang jeg mødte min værtsfamilie var klokken 22.30 om aftenen, hvilket jo betød at børnene sov, så jeg snakkede kun med mine værtsforældre. Jeg mødte mine værtsbørn dagen efter, da de var færdige med skole, og vi klikkede bare med det samme. Mit yndlings øjeblik indtil videre, har helt klart været da en af mine værtsbørn havde fødselsdag, for det var selvfølgelig hendes store dag og hun var SÅ begejstret, men det blev også meget tydeligt, hvor stor forskel der er på noget så simpelt som at fejre fødselsdage – ikke bare i to familier, men i to forskellige lande med forskellige kulturer og traditioner. Jeg føler mig virkelig priviligeret med de oplevelser, jeg får lov til at være en del af og bare kan fordybe mig i en anden kultur og et andet land end Danmark.

Min værtsfamilie havde en anden au pair før mig, som de var meget glade for, så de var en smule nervøse for, hvordan det ville blive med mig som deres nye au pair. Vi kommer heldigvis super godt ud af det med hinanden, og jeg føler mig uden tvivl hjemme her hos dem. Hvis du er bange for, at du ikke kender nogen i området, hvor du bor som au pair… Så lad være! Der skal nok være mange andre au pairs, som kender præcis den følelse, du sidder med. Der var endda nogle andre au pairs i mit område, der allerede inden jeg ankom, henvendte sig til mig for at se, om jeg havde nogle spørgsmål, og det fik mig bare til at føle mig virkelig velkommen.

Jeg har virkelig fået lov til at få den fulde amerikanske oplevelse – takket være min værtsfamilie, og de har været så åbne og imødekommende over for mig. De har også nydt, når jeg har delt min danske kultur med dem, hvilket jeg mest har gjort gennem madlavning. Jeg har prøvet at lave nogle af mine yndlings danske retter til dem, og min værtsfamilie prøver også at lære nogle danske ord – så sjovt!