Nanna møder en helt anden kultur

Da jeg tog fra Danmark havde jeg ingen idé om hvad jeg kunne forvente. Men alt har været den helt perfekte oplevelse, at møde ”Karen folket” og leve som dem, og samtidig have den store mulighed for at komme tæt på det store dyr elefanten. 
 
Den første dag i Thailand bliver man indlogeret på et dejligt hotel i Chiang Mai, her foregår de første møder hvor du får information om elefanterne som du skal ud og se. Samtidig får du også mødt de andre frivillige som skal være på projektet sammen med dig. Efter en dejlig nats søvn venter en lang køre tur ud til landsbyen. Man bliver kørt i en songthaew det er noget af et eventyr.

På vejen stopper man ved et kæmpe vandfald ”Mae Pan Fall” det er helt fantastisk og Thailands største. Samtidig stopper man på en rigtig thailands restaurant hvor du for serveret noget rigtig thailandsk mad.


Det er virkelig fantastisk at køre i bjergene og endelig nå frem til landsbyen.


Landsbyen er helt fantastisk og meget anderledes. ”Huay Pakoot” er navnet på landsbyen. Under sit ophold skal man bo hos en familie. Min familie var rigtig sød, selvom det er lidt svært at kommunikere med dem, da ikke alle er lige gode til engelsk, men de gør alt for at få en til at føle sig helt tilpas.

Om aften har man en ceremoni ”Geshew” hvor man bliver takket for at man er kommet for at tage sig af elefanterne og hjælpe, man for en snor på armen som symboliserer dette.

Mandag er den første dag hvor man får mulighed for at komme helt tæt på elefanterne, her har man banan fodring ude i det frie, det er så vildt at stå helt tæt på en elefant og kan give den bananer.

Man får tildelt en elefant som man skal lære lidt bedre at kende hvis der skulle ske nogle forandringer. Vandringen ud til elefanterne er hård men det hele værd når man er der.

 Den første uge får man rigtig mange informationer og man lære samtidig at snakke deres sprog ”Pakinyoh”. Man laver andre ting i landsbyen, der er en masse hunde som har brug for kærlighed, samtidig underviser man i engelsk, både små børn og mahooterne, som er dem der har styr på elefanterne, og sørger for at alt er sikkert når man bevæger sig i nærheden af elefanterne, og der er mange projekter man kan vælge at være med til, som f.eks. elefant papir ud fra deres afføring, undersøge planter, ordne have, undersøge hvordan landsbyen hænger sammen.

Ellers bare være sammen med de mange andre frivillige, der også er på projektet.

Hver anden mandag når nogle nye kommer, har man banan fodring og der er den bedste mulighed for at få den bedste kontakt med elefanten, så den kan lugte dig og ikke bliver bange de andre gange. Hver tirsdag og torsdag har man helbredstjek her er det vigtig at man lære sin elefant at kende, her kommer du rigtig tæt på elefanten og skal finde ud af om den har det godt, om den har nye bid, om øjnene er som de skal være, bare generelt om den har det godt.

De andre mandage, onsdag og fredage har man observations tjek, har følger man elefanterne rundt i det frie og ser hvordan de opfører sig overfor hinanden og om de gør som de skal. Det er helt vildt at opleve et dyr som elefanterne og komme så tæt på hver eneste dag, og få lov at se hvordan de opføre sig vildt i naturen.

Dette er det første projekt nogensinde hvor man har mulighed for at se elefanter i deres vilde natur. Det er hårdt at vandre, og det er fra 3-6 timer hver dag, så det er vigtigt at man er indstillet på det, men det er virkelig flotte omgivelser og har været det bedste for mig.

Jeg har samtidig været så heldig, at det skiftede til regntid, da jeg var der og oplevede derfor også at vandre i regn, men det er en oplevelse.


Dette projekt drejer sig om elefanter men det er ikke kun det man får ud af det, man lære en masse nye mennesker at kende og samtidig for man kendskab til en helt anden kultur.

Jeg var så heldig at opleve en kæmpe buddafest i min landsby, hvor man oplevede, hvordan folk sætter pris på deres tro, og det var super godt at se, hvordan hele landsbyen arbejdede sammen.

Du oplever noget nyt hver eneste dag, jeg har oplevet at elefanterne har været ude og bade, at mahooterne lavede te til os i skoven via bambus, så hver dag er en ny og spændene dag, som man ikke vil gå glip af.


Jeg tog turen til Thailand i 6 uger, en tur jeg aldrig vil glemme, en tur der har lært mig så meget, og en tur der har givet mig bekendtskaber fra hele verden.


Nanna Nygaard Andersen