Der findes nogle gode sider på nettet der kan hjælpe med information om specifikke legater og gode råd til hvordan du søger:
Selv om vi efterhånden lever i en tidsalder, hvor vi er så forkælede at næsten alt ligger på internettet, er der faktisk også meget information at finde udenfor internettet:
Legathåndbogen – har fandtes i mange år og mange fonde vælger at offentliggøre deres information om deres legater i Legathåndbogen. Den kan findes på alle offentlige biblioteker.
Din uddannelsesinstitution – af og til giver skolerne selv legater til de unge der rejser ud som en del af deres studie. Ellers har studievejledere også tit god erfaring med legatsøgning og kan give dig nogle fif.
Generelle tips:
Søg tidligt! Ofte skal en udfylde en masse informationer og af og til også skrive essays, så selve søgningen kan tage lang tid og før man får svar på hvorvidt man modtager legatet kan tage et godt stykke tid, så start søgningen tidligt.
Tilpas dit legat hver gang du søger. Ansøgningsbehandlerne læser en masse ansøgninger hver dag, så det handler om at skille sig ud og fange deres interesse. Så tag dig god tid til at tilpasse ansøgningen og undlad at sende den samme standart-ansøgning til alle, for det kan de hurtigt gennemskue og du vil virke useriøs – på den måde kan legatansøgningen sammenlignes meget med at søge job – du skal bevise hvorfor de skal vælge dig og hvorfor netop du fortjener dette.
Hvad får andre ud af det? Legatfonde har ofte til formål at gavne samfundet, så derfor vil de altid gerne høre hvordan de igennem dig kan gavne samfundet med den viden du vil samle dig på din rejse. Og husk altid at skrive et takkebrev. Beslutter en legatfond sig for at støtte netop dig økonomisk, er det mindste du kan gøre at vise dem din værdsættelse med et tak.
På EDU’s hjemmeside kan du finde endnu flere tips og modeller til opsætning af legatansøgninger.
Grib verden. Du kan også læse flere tips i vores tidligere post om minimering af udgifter.