PERNILLE ARBEJDER PÅ EN RANCH I AUSTRALIEN & NEW ZEALAND

heste og solnedgang
Har fået en masse brugbar viden samt god erfaring fra alt mit arbejde med dyrene på farmene, dette kan jeg uden tvivl tage med hjem, og det er fantastisk, specielt når man som mig gerne vil læse til dyrelæge.

Hvorfor valgte du dette program ?

Efter at have kigget stort set alle Alott’s programmer igennem, besluttede jeg mig for Ranch Homestay. Kunne også have valgt programmet Farmalott, da begge programmer har det til fælles at man kommer ud på en gård og arbejder. Der er dog en lille forskel, hvilket for mig var det der gjorde det. Hvis jeg havde valgt Farmalott, ville jeg rejse afsted uden at være sikret et sted, en arbejdsplads. Dette kunne have betydet, at jeg kunne have rejst afsted, og i værste tilfælde ikke få noget arbejde de først to, tre uger, og dette var jeg personligt ikke interesseret i. Ville derudover blive behandlet som en ansat, i stedet for en del af familien. Dette var alt sammen afgørende for at jeg valgte Ranch Homestay. I programmet Ranch Homestay, bor man hos en familie og man arbejder og hjælper familien, men man bliver samtidig en del af familien. Derudover er det meningen er familien man skal bo hos, er på plads allerede inden man forlader Danmark, dette var det dog ikke tilfældet i min situation. Men da jeg ankom til Sydney, ventede der en mail med information om familie og det hele, så risikerede ikke at skulle gå i flere uger uden et sted og et arbejde.

Hvad har været/er det bedste?

Har tilbragt 3 måneder i Australien og befinder mig nu i New Zealand, hvor jeg skal være i 3 måneder. Det bedste i Australien var den familie jeg endte med at være hos. De blev som et ekstra par forældre for mig. Elskede at bo hos dem, blev behandlet som var jeg deres datter, samtidig med at jeg arbejde med hestene på farmen. Kom med dem rundt til familie arrangementer, ud og handle og alt derimellem. I New Zealand befinder jeg mig hos en familie, på en rigtig stor farm med heste, kvæg og får. Her bor jeg i et lille hus for mig selv, men spiser alle måltider sammen med familien. Også her føler jeg mig som en del af familien. Hjælper til med hestene og alt andet der lige skal ordnes. Passer deres to drenge, når deres forældre ikke er hjemme. Læser lektier med den ældste, hjælper med at lave mad osv.

Kort sagt, det bedste har været familierne. At føle sig så velkommen i deres hjem er fantastisk. Det er en utrolig dejlig følelse at føle at man er en del af en familie når man er så langt væk fra sin egen familie. Og selv når jeg om en lille måned fylder 21 år, er jeg sikker på at det bliver en rigtig god dag, selvom jeg ikke er sammen med mine forældre, netop fordi jeg er sammen med min nye ekstra familie.  😊

Har der været/er nogen udfordringer?

Da jeg ankom til Sydney, fik jeg endelig af vide hvor jeg skulle hen. Skulle til en familie i Melbourne, men dagen efter blev jeg ringet op med en besked om at familien havde aflyst. Dette var bestemt en udfordring, for hvor skulle jeg så hen. Alt dette betød at jeg måtte booke en ekstra nat i Sydney. Der var dog dagen efter en ny familie klar i Armidale. Dette sted var dog kun en midlertidig løsning, og skulle kun have været for 3-4 uger. Jeg tog afsted til familien og var mentalt indstillet på at få det bedste ud af det selvom det kun var midlertidigt. Dette var jeg bestemt ikke tilfreds med, så fik fat i Internex som havde fundet denne familie til mig, og bad dem om at finde en anden hurtigst muligt. Endte med at være i Armidale i en uge, og derefter kom jeg til den dejligst familie i Toowoomba, hvor jeg tilbragte resten af mit ophold i Australien.

Da min tid i Australien var ved at være slut, havde jeg et ønske om at blive en uge ekstra, men havde faktisk allerede en aftale med en familie i New Zealand. Dette blev dog nemt løst, fik kontaktet familien i New Zealand, og spurgte om lov til at blive en uge ekstra, hvilket var intet problem for dem. Så hvis jeg skal komme med et godt råd, hvis der opstår udfordringer undervejs, er bare at tage det roligt. Der er en løsning til alt! Så hvis det er udfordringer med familien man bor hos, snak med dem. Snak med Internex eller ens kontaktperson fra Alott. Der er en løsning til alt, og når man er så langt væk hjemmefra kan ens problemer pludselig virke virkelig store, men hvis man husker at kommunikere samt spørger om hjælp, så er der intet problem der er for stort 😊

Hvad lavede/laver du i din fritid når du ikke arbejder?

I Australien befandt jeg mig for det meste på farmen, hvor jeg endten læste, svømmede i deres pool og ja bare slappede af. Tog engang i mellem med ind til byen, hvor jeg fik shoppet lidt. Derudover tog jeg på nogle weekends turer afsted til bla. the Goldcoast, samt en uge til Cairns og the Great Barrier reaf, dette er dog noget man selvfølgelig skal aftale med familien man bor hos.

Her i New Zealand læser jeg eller hygger med børnene når jeg ikke arbejde på farmen. Og engang om ugen tager jeg med til byen, hvor jeg har mig lidt alene tid, for shoppet lidt og hygget på cafe 🙂  

Hvad kan du tage med hjem fra denne oplevelse?

Har oplevet så mange fantastiske ting, samt mødt rigtig mange dejlige mennesker. Familien i Australien samt i New Zealand er jeg sikker på at jeg vil holde kontakten med, så det kan man vist kalde nogle ret fantastiske venskaber at tage med hjem. Derudover har jeg selvfølgelig forbedret mit engelsk en del. Når man stort set kun snakker engelsk, begynder man også at tænke på engelsk, ja alt foregår bare på engelsk. Har også fået en masse brugbar viden samt god erfaring fra alt mit arbejde med dyrene på farmene, dette kan jeg uden tvivl tage med hjem, og det er fantastisk, specielt når man som mig gerne vil læse til dyrelæge. 

Vil du opfordre det til andre?

Vil bestem opfordre folk til at tage af sted. Det er en fantastisk oplevelse, der styrker en selv som person men også ens sociale kompetencer. Man kan lære så meget om sig selv og andre, ved at leve i et andet samfund end det man er vant til. En anden kultur, et andet sprog, en helt anden måde at leve på. Og der er ingen der siger at man skal være væk i mindst et halvt år. Så hvis man er en smule nervøs for at rejse afsted, så kan man sagtens starte med 1 måned eller måske 2 måneder. Og selv på den tid vil man lærer en masse. Kan kun anbefale folk at rejse. At rejse er at leve. Og denne rejse bliver bestemt ikke min sidste 😊