RANCH HOMESTAY CANADA – PERNILLES SABBATÅR

mærkelig hest
Pernille Rydberg har rejst 8 uger i Canada med ALOTT. Hun boede på en ranch i Bonnyville i staten Alberta. Her fortæller hun om sin rejse.

Skoletræt = Sabatår

Efter 3 lange år på Støvring Gymnasium havde jeg ingen lyst til at læse videre efter sommerferien. Jeg har altid drømt om at opleve Canada på egen hånd. Har været i Canada tidligere med mine forældre, hvor vi besøgte min fars gamle værtsfamilie, som han boede hos den gang han havde min alder. Destinationen var derfor let at vælge for mig, og jeg var heller ikke i tvivl om hvad jeg ville bruge mit sabatår på. At arbejde med heste, min helt store passion. Jeg begyndte at søge på nettet efter muligheder for dette, og jeg faldt over Travel ALOTT og deres Ranch Homestay i Canada, og det var jo lige det jeg søgte. Jeg valgte at kombinere mit Ranchstay ophold, med et af deres andre programmer. Så jeg tilbragte først 6 uger i Vancouver Island, på deres critter care program, hvor jeg passede vilde dyr.

And then came Canada

Efter mit ophold i Vancouver Island, tog jeg til Bonnyville i staten Alberta, hvor jeg mødte min værtsfamilie. Foran deres hus lå den ene hestefold med træhegn rundt om, selvopfyldende vandtrug og skov så hestene kunne søge læ. Her gik 20 af ranchens i alt 21 quarter heste og wow, sikke et syn. Selv huset var utroligt flot. Jeg blev hurtigt en del af familien der består af ranchejerne Robert og Tanya Hollasch og deres tre børn. Det var kun deres yngste søn, Cody der boede hjemme. 

Op på hesten

Tanya brugte den første dag på at vise mig rundt og introducere mig til de 3 vallakker og 17 hopper som gik på den store fold. Jeg måtte give op på navnene og først efter 2 uger kunne jeg navnene på alle 21 heste, dog kun deres ranchnavne da man i westernverdenen, giver hestene navne efter deres blodlinjer. Allerede dagen efter min ankomst, skulle jeg prøve western for første gang og puha, det var ikke spor nemt. Hesten Madonna, som var Tanya’s tidligere konkurrence hest, skulle nu være min første ridehest. 

Westernridning

Hun brugte lang tid på at forklare mig hvordan de red, og hvordan western udstyret skulle lægges på osv. før vi overhovedet kom ud på ridebanen. Følelsen af at sidde i en western saddel er meget mærkelig først gang. Det er en blanding af sofa samt saddel i forhold til en dressur saddel. Det skulle jeg lige vende mig til, men det føltes godt. Jeg har i mange år selv redet min egen hest for lange tøjler så at skulle have lange løse tøjler var ikke noget nyt for mig. Min første ridetur var ikke helt perfekt og jeg synes slet ikke Madonna ville som jeg ville, men jeg fik da lært det grundlæggende og fik lov til at prøve et lille langsomt spinn på hende. Det var en fed fornemmelse at ride western, men jeg må indrømme at jeg under de første par dage var ved at give op, fordi det bare slet ikke fungere, og jeg bare ikke kunne få hesten til at lystre. Tanya og Robert var utroligt gode lærermestre, og de tog sig god tid med mig. Jeg fik meget, ros når jeg endelig gjorde tingene rigtigt, og da jeg først fik taget på det, lærte jeg hurtigt de forskellige ting.  

Hverdagens program

Vi red ca. 2-3 heste hver om dagen og pga. varmen stod vi tidligt op for at udnytte morgentimerne, inden solen for alvor fik fat. Vi red typisk 1 til 2 heste på banen om morgen, hvor vi trænede dem i reining og jeg fik i de første par uger tildelt hestene udefra. Vi red også en skovtur om dagen, hvor vi kunne ride i 1 til 2 timer på skovstierne  på deres grund, og det var bare helt fantastisk.

At lave et Sliding stop!

Efter noget tid var jeg blevet bedre til at ride og jeg fik lov til at prøve kræfter med Madonna igen. De synes vi var blevet så godt et team, at de valgte at sætte slider sko på hende, så jeg kunne prøve at lave et sliding stop og det synes jeg virkelig var en ære.
Det var ikke spor nemt at lære, og Tanya måtte også lige genopfriske Madonnas hukommelse, før det endelig lykkes for mig, men sikke en fed følelse. 
Man rider en kontrolleret galop for lange tøjler, indtil man vender ned mellem midten og siden af ridebanen og sætter fart på galoppen, når man så har ca. 10 meter til hegnet, sætter man fødderne frem, røven tilbage i sadlen og siger wooow. Så skubber hesten bagbenene ind under sig så de glider på jorden, mens forbenene stadig galopere fremad. Jeg gled ca. 5 meter på mine bedste stop og det var så vildt.

”Bliv nu ikke forelsket!”

Før min afrejse fra Danmark sagde min mor i sjov: “Det skulle ikke undre mig hvis du forelskede dig i en Canadier og blev derovre”. Det grinede vi en del af. Jeg havde på ingen måder regnet med at jeg 1,5 år senere, ville flytte til Canada for at være sammen med min redneck kærlighed, Ranchen søn. 
Cody er en stor fyr som arbejder i oliebranchen, og bruger sin fritid på sine to biler og på at træne. I de første par uger var han meget stille omkring mig, og virkede ligeglad, hvilket han senere fortalte skyldtes generthed. Han havde tit en kammerat på besøg og når jeg ikke red, brugte jeg tiden på at hænge ud og se film med dem. Vi hyggede os, og de to fyre var lige så skrupskøre som jeg selv kan være, så vi havde det godt sammen. 

Kærlighed i luften

En aften hans forældre skulle til koncert, blev han hjemme så jeg ikke skulle være alene. Vi snakkede og hyggede og besluttede os for at se en film. Det blev til den klassiske med, at man sidder genert i samme sofa og ikke helt ved hvad man skal gøre af sig selv. Heldigvis er deres kælder, hvor vi så film, utrolig kold, så da jeg begyndte at ryste af kulden, kravlede jeg ind under hans tæppe og vores hænder blev flettet sammen. Mere skete der ikke den aften, men vi begyndte efterfølgende at flirte med hinanden.

Rigtig mange nætter sneg jeg mig ned af trappen for at putte i hans seng indtil alarmen ringende og jeg måtte snige mig tilbage til min egen seng for at ingen sku opdage noget.

Er det allerede slut?

Da vi nærmede os de 8 uger mit ophold oprindeligt var, indså jeg at jeg hellere ville holde min fødselsdag hos dem, end hos vores venner i Fort St. John, hvor det var planlagt at jeg skulle tilbringe de sidste 4 uger af min rejse. Tanya synes det var en god ide, for så kunne jeg også fejre Cody’s fødselsdag som er 2 dage før mig. Så jeg fik lov til at blive yderligere 2 uger.

Det var som om at vi i løbet af den sidste 1,5 uge af mit ophold, begyndte at indse det hele snart ville slutte. Vi sov sammen næsten alle de nætter vi kunne. Til min fødselsdag planlagde vi en storslået Halloween fest for mig, da jeg fylder 20 år d. 31 oktober. Om aftenen klædte vi os ud, jeg som politikvinde og Cody som SWAT agent. Den aften blev der for første gang taget billeder af os sammen, og selvom det var for udklædningens skyld, så betyder de billeder meget, da jeg troede de ville være de eneste vi fik sammen. 

Vi tog i byen men denne gang gik det ikke som de sidste gange vi havde været af sted. De gange havde Cody ignoreret mig lidt for at skjule vores flirt, men denne aften tog han min hånd fra starten af og kyssede mig foran alle sine venner. Det var nok den bedste fødselsdagsgave jeg kunne få, og jeg husker stadig suget i maven, da han “viste” mig frem som hans pige den aften.

****JPEG Compressor Copyright (C) 1991-1997 STOIK Software Ltd.****

Den sidste dag!

Vi havde planlagt at slutte mit ophold af med en bytur i Edmonton, sammen med hans bedste ven Damien og hans kæreste Jenna. Så fredag d. 1 november holdte familien en afskedsfest for mig og de så for første gang hvor meget Cody og jeg holdte af hinanden, da Cody holdt mig tæt flere gange den aften. Jeg knep en tåre da jeg krammede familien farvel og da bilen trillede ud af indkørslen løb tårerne ned af kinderne, for jeg viste jo ikke om jeg nogensinde ville vende tilbage til dette paradis.

Den 3. november skulle jeg rejse videre til Fort St. John og morgenen startede med tårer. Den store hårde fyr som Cody normalt er, brød fuldstændig sammen og sagde: “hvad er det dog du har gjort ved mig, jeg græder aldrig”. Det er noget af det hårdeste jeg nogensinde har prøvet, at skulle sige farvel til den fyr, jeg har haft ved min side gennem hele opholdet. Intet kram eller kys var langt nok den dag! Vi havde slet ikke indset, hvor meget vi var kommet til at betyde for hinanden før den dag. På et eller andet tidspunkt under vores flirt, var vi faldet pladask for hinanden.

Langdistanche forhold

Da jeg landede hos vores venner i Fort St. John, var jeg fuldstændigt splittet og havde utrolig svært ved at være glad. Heldigvis var moren i familien forstående og vi brugte de næste to dage på at trøstespise og se Supernaturel maraton. 
Jeg vidste ikke helt hvordan jeg skulle forholde mig til det hele, andet end at jeg allerede savnede ham. Heldigvis havde Cody det på fuldstændig samme måde, og vi blev enige om at prøve et langdistanche forhold. Det gav mig ro i kroppen at vide at jeg skulle se ham igen, men savnet var stadig utroligt stort, når man er vant til at ses hver dag. Cody bookede billetter til Danmark allerede i starten af december, og det blev starten på vores forhold. Det var nervepirrende at skulle præsentere ham for mine forældre for første gang, men heldigvis kunne både min mor og far lide ham. De 9 dages besøg var alt for hurtigt overstået. Vi besluttede at jeg skulle komme til Canada igen i februar, og herefter så vi hinanden hver 2-3 måneder.

Happy ending

Da vi for 15 måneder siden startede vores forhold, var der mange der ikke troede på at det ville holde ret længe, men vi beviste at kærlighed virkelig kan overleve en lang afstand. Vi har 7000 km imellem os og vi er stadig dybt forelskede og vi glæder os så utroligt meget til april hvor jeg flytter over til Cody. Jeg havde aldrig regnet med at mit Ranchstay skulle blive permanent, men sådan blev det og jeg fortryder intet! 

Mit liv er blevet et langt eventyr og jeg har fundet min Redneck Romeo. 

Læs meget mere om vores forskellige FarmALOTT og homestay programmer lige her!