Sabbatår i udlandet

Sabbatåret er én af de særlige perioder i dit liv, hvor du har mulighed for at begive dig ud på eventyr og opnå vigtig livserfaring – som du ikke havde fået ellers.

Der er mange måder at holde sabbatår på, men mange unge vælger at rejse i sabbatåret. ALOTT har specialiseret sig i rejser til unge, der har sabbatår.

Læs med her og bliv klogere på, om du skal bruge dit sabbatår på at opleve verden i samarbejde med ALOTT.

Sabbatår

En lille historie…

Du kender det. Du sidder hjemme i kolde Danmark og kigger på billeder på Facebook af Lise, der lige har tilbragt et halvt år af hendes sabbatår ude og rejse. Din ven Thomas er desuden lige kommet hjem fra sit livs oplevelse i Australien.

Du tænker: Hvor er det bare snyd… Men hey cupcake! Så er det tid til at gøre noget ved det nu!

Du er selvfølgelig typen, der elsker at have det sjovt, være på eventyr og få fede oplevelser med andre friske unge mennesker. Hvem er ikke det?
Så hvorfor sidder du hjemme og liker billeder på Facebook, når du selv kan rejse ud i verden og se det hele med dine egne øjne?

sabbatår i udlandet

Sabbatår i udlandet: Dine muligheder

Kom ud og oplev verden i dit sabbatår! Der er et hav af forskellige muligheder. 

Så kan du, som mange andre, rejse ud og få et ganske almindeligt lønnet arbejde som tjener, frugtplukker eller lignende med et working holiday visum.

Mulighederne er uendeligt mange og vi hjælper gerne på vej. Men beslutningen om, hvad du vil i dit sabbatår, er din – og kun din!

sabbatår rejse

Vi sørger for…

Du får mange fordele, når du rejser med ALOTT. Vi sørger blandt andet for at du har styr på:

 • Job eller praktikplads
 • Visum
 • Forsikring
 • Afhentning i lufthavnen
 • Skattenummer, hvor nødvendigt

Sabbatår tilpasset dine ønsker

Vi skræddersyr mange rejser og sammensætter dem efter, hvad du ønsker.

Ja, vi sørger generelt bare for, at du får en stor oplevelse uden store bump på vejen.

Kommer der alligevel et bump, står vi klar til at hjælpe dig – uanset hvor i verden du er – 24/7.

Med andre ord sørger vi for alt det kedelige, og i mellemtiden kan du koncentrere dig om at have det fedeste sabbatår i udlandet.

Vi glæder os til at se dine farverige og varmende fotoalbums! 🙂

Sabbatår i udlandet med ALOTT

 • Få livserfaring
 • Lær at stå på egne ben
 • Lær dig selv bedre at kende
 • Få unikke oplevelser
 • Bliv bedre til at tale et andet sprog
 • Få indblik i en anden kultur
 • Bliv klogere på hvad du vil
 • Få erfaring til din kvote 2 ansøgning
 • Oplev forandring og nye indtryk

Kan du nikke genkendende til ovenstående?

Så er et sabbatår med ALOTT en fantastisk ide!

Sabbatår hest

Hvor rejser du hen i sabbatåret?

Her er nogle eksempler:

Rejs til Afrika og pas vilde dyr

Tag job i et skiresort i Japan eller New Zealand

Få et praktikophold i Australien

Arbejd i New Zealand eller Canada

Få en hverdag på en farm i USA

Bliv Au Pair i USA

En ting er sikkert – du skal have dit kamera med, for du kommer til at tage nogle fantastiske billeder!

Sabbatår med ALLOT

Vi sidder klar til at tale med dig om alle dine spørgsmål og overvejelser.

Ring til os på 74 42 11 88 eller send en mail til info@alott.dk

sabbatår undervisning

Til forældre

Læs forældreguiden, hvis dit barn overvejer at rejse i sabbatåret.

SABBATÅR I UDLANDET?

Gymnasiet er næsten overstået, hvad nu? Jeg har overvejet flere forskellige ting, jeg vil gerne ud at rejse, opleve verden, så ordinært som det end lyder. Samtidig vil jeg gerne tjene penge undervejs, måske bare flere mindre jobs til at betale alle de vilde oplevelser, jeg forhåbentlig kommer ud på. Jeg overvejer dog også stærkt praktik, da det virkelig giver god erfaring til senere brug, derudover kunne det også være fedt at arbejde med noget, som man godt kunne forestille sig at arbejde med, når man kom hjem igen. Oven i alt det så tror jeg bare gerne, jeg vil væk, væk fra de faste rammer med skole, familie og venner. Har hørt om flere forskellige der skal eller har været på sabbatår i udlandet, hvor det så enten har været som backpacker eller i praktik eller frivillig, her kombinerer man rejse med arbejde. Det er en vildt god mulighed.

Jeg tror det kun kan gavne en at prøve at være alene på den måde, hvor man ingen kender, og hvor alt man skal er op til en selv. Ens væsen vil helt sikkert blive udfordret på flere tænkelige måder, jeg tror man vil komme til at lære meget mere om sig selv.

Destinationen for min rejse er for mig underordnet, det eneste jeg ved er, at jeg skal ud for Europas grænser. Steder som USA, Australien, New Zealand eller det sydlige Asien tiltaler mig alligevel mest. Selvfølgelig er det også et plus hvis locationen befinder sig i et varmere klima, det er dog ikke noget, jeg finder altafgørende. Jeg vil bare gerne opleve en anden kultur, synes selv det er enormt spændende, hvordan man lever i diverse lande.

Alt det praktiske med destination, job, praktik osv. er egentlig ikke det mine tanker går mest på. Nervøsitet over utroligt mange ting fylder mit hoved, ”jeg har jo aldrig taget fly alene”, ”er mit engelsk overhovedet godt nok?”, ”hvad hvis jeg ingen venner får?”, ”er jeg selvstændig nok?”, ”kan jeg undvære mine venner og familie i en længere periode?”. Flere og flere angst-provokerende scenarier og diverse bekymringer opstår, og det skræmmer mig nu lidt.

På den anden side gør tanken om at rejse på den måde mig vildt spændt, det er jo en oplevelse for livet. Man oplever en helt ny kultur fra helt andre aspekter, end man ville hvis man kom som turist. Det er det, jeg synes er noget af det fedeste ved det, at man kommer ind under overfladen, man ser andet end strand, hotel og turistattraktioner. Derudover er jeg sikker på, at alle mine værst tænkelige scenarier aldrig ville ske, man overtænker bare altid, og der er jo styr på alle ting inden, jeg ville skulle rejse.

Jeg er sprængfyldt med forventninger og til dels bekymringer, men samtidigt vil jeg ikke sætte for høje forventninger, da jeg så er bange for at blive skuffet. Alt i alt er jeg alligevel sikker på det vil være en sindssygt god oplevelse, og at det hele nok ville skulle gå perfekt, selvfølgelig vil der kunne komme udfordringer på vejen, men det er jo bare en del af det.

Jeg skal bare afsted, det er da helt sikkert. Kan ikke vente til at se hvordan det hele ender.