TIPS TIL AT GØRE DIN REJSE MERE KLIMAVENLIG

klima
Du behøver ikke tage på cykel – eller vandreferie for at passe på klimaet. Der er masser af små og store ting du kan gøre for at din rejse bliver grønnere. En god tommelfingerregel er at ”Leave No Trace”. Det betyder at du ikke efterlader andet end dine fodspor, uanset hvor du rejser hen 👣

🧳 Start allerede hjemmefra med at minimere din bagage. Det vil spare på CO2 aftrykket på hele din rejse – bil, fly, tog, bus osv.

💡 Det virker måske logisk, men bor du alene, så husk at slukke for lyset i alle rum inden du tager afsted. Hiv alle stik ud af stikkontakterne, sluk for varmen og alle elektroniske enheder. Det er ren win win – du sparer en masse strøm, så du skåner både miljøet og din pengepung

♻️ Brug en genanvendelig, miljøvenlig drikkeflaske – både til kolde og varme drikke. Tænk generelt over dit forbrug af ikke genanvendelig plastik som fx sugerør og plastikposer

🚴 Gå eller cykel rundt på destinationen i stedet for at køre med bil eller taxa – skal du langt kan du tage bussen eller toget. Udover at spare miljøet for en del CO2, er det også på denne måde du oplever kulturen og de lokale bedst og tættest på.

🗑️ Følg den lokale ordning når du sorterer affald. Er der ikke nogen, eller er den meget dårlig, så følg den du kender fra Danmark – plastik for sig, rengjorte dåser for sig, batterier for sig osv.

🍲 Spis lokal mad, så ved du at det er lokalt produceret, og dermed ikke transporteret halvdelen af jorden rundt. Samtidig støtter du de lokale forretningsdrivende.

🛒 Køb lokalt ind, støt bæredygtige og Fair Trade produkter

🚮 Tilbage til den førnævnte tommelfingerregel ”Leave No Trace”. Tager du den et skridt videre, så efterlad stedet i bedre stand end du selv fandt det. Dette gøres nemt f.eks. ved at samle det skrald der ligger på gader eller stranden, og smid det i skraldespanden. På den måde ender det ikke i havet eller i maven på dyrene.

🍺 Drik ”Near Beer”! Det er et voksende, men ikke nyt koncept. Det betyder ganske enkelt, at du bør vælge øl produceret i lokalområdet på din rejse. Udover at du får prøvet en masse nye lækre øl, støtter du også de lokale bryggerier.

Rejs med ALOTT – vi kompenserer for din flyrejses CO2 aftryk – læs mere her

Dette er kun ganske få ud af mange nemme måder, at rejse mere klimavenligt. Det handler om at ændre en lille ting ad gangen…

Har du mod på at gøre en endnu større indsats, så tilmeld dig et af vores miljøprogrammer, som f.eks Plastic Recycling i Zambia eller hjælp naturen og dyrelivet på Zanzibar!

DON´T STOP TRAVELING – JUST TRAVEL BETTER!