VILD MED DYR! FRIVILLIGT ARBEJDE I UDLANDET

frivillig
Har du en passion for dyr? Vil du gerne være med til at gøre en forskel for wildlife ude i verden? Det føles bare rigtig godt, at se et rehabiliteret dyr blive sat ud i naturen igen. I mange dele af verden er dyr truede og sårbare. For at afhjælpe disse problemer har entusiaster verden over etableret projekter for at hjælpe disse dyr i frivillige projekter. Og her hjælper du med din indsats og dit programgebyr for at projekterne kan køre.

Hvad skal jeg tage stilling til?

Det kan være svært at finde et projekt, der passer netop til dig, men vi arbejder konstant på at  finde gode seriøse steder, der har brug for hjælp, så du kan finde et projekt, du kan brænde for.

Hvor lang tid har du til rådighed, hvor mange penge vil du bruge på det, hvad tid på året, hvor i verden vil du lægge sin indsats og have din oplevelse, er mange af de spørgsmål, der skal tages stilling til. Her er et par punkter, der kan guide dig lidt på vej – og så er vi ved telefonen eller på chatten for at besvare dine spørgsmål.


Begrebet – Frivilligt arbejde med dyr

Ved at deltage i et frivilligt projekt med dyr, vil du være med til at gøre en indsats, og selv få en forståelse for de forskellige problemstillinger, der er i verden. Tingene er ikke enten sorte eller hvide. 

Det kan f.eks. være svært for de lokale, at forstå at man skal passe på dyr og natur, når man selv lever under kummerlige forhold og har svært ved at skaffe mad til i morgen. Hvorfor skal vi passe på elefanterne, når de ødelægger vores afgrøder, eller beskytte løverne, når de tager vores kvæg? Mange af sådanne dilemmaer får man et indblik i og en bedre forståelse for, ved at rejse ud. 

Mange dyr i verden lever under dårlige forhold. Det kan være klimaforandring, dyremishandling og den alle steds nærværende konflikt mellem mennesker og dyr. Krybskytter truer også mange steder overlevelsen af visse arter og gør unger forældreløse. Der er situationer, hvor dyr ikke kan genudsættes i naturen. På flere af de projekter, som vi arbejder med, forbliver disse dyr på stedet, og det kræver ekstra hænder at passe dem – det er her du kommer ind i billedet. 

Dyr har også krav på beskyttelse, og det er her projekterne med dyr sætter ind. Drømmen er at få mennesker og dyr til at leve sammen med gode forhold for begge. 


Hvem kan rejse? 

Uanset om du er mand eller kvinde, ung eller gammel, rejser alene eller med en ven, så har vi højst sandsynligt et frivilligt projekt der passer til dig. 

Du skal gøre dig nogle overvejelser før du rejser ud. Er du klar til at tage en udfordring, at opleve en helt anden kultur? Hvilket type projekt vil du gerne deltage i, og hvilke dyr kunne du tænke dig at fokusere din indsats omkring? Vil du have hands-on fat i dyrene, eller er du mere interesseret i forskning og dataindsamling og tage ud i bushen for at observere dyrenen i deres naturlige element? Er du ude efter noget erfaring til din uddannelse som dyrlæge? Eller vil du bare prøve noget HELT andet i dit sabbatår?


Hvor længe kan jeg være væk som frivillig 

Hvor længe du skal lave frivilligt arbejde med dyr, er helt op til dig selv. De fleste vælger at være på et projekt fra 2 uger til 3 måneder. Flere og flere vælger at kombinere projekterne i Afrika, og nogle kombinerer projekter i forskellige lande. Det kan du gøre helt, som du vil, og vi hjælper selvfølgelig med vejledning.

Du skal være opmærksom på, at du ikke er på ferie, når du rejser ud som frivillig. Projektet regner med din indsat, og det er vigtigt, at du er motiveret og engageret. Du skal tage fat på lige fod med de andre frivillige, og nyde at du har mulighed for at hjælpe. Se her hvad det vil sige at være frivillig


Hvilke typer projekter kan jeg komme på

Det kan være svært at vide hvilke muligheder, der findes for at arbejde med dyr. 
Vil man gerne finde the big 5 (løve, leopard, næsehorn, elefant og bøffel). Måske vil man hjælpe syge og sårede dyr tilbage til naturen, eller er man mere til at passe dyr, der ikke kan komme tilbage til naturen, med hands-on opgaver. Eller en kombination af flere? Uha, det er svært at vælge.. 

Her kommer en hurtig gennemgang af vores tilbud:

  • Rehabiliteringsprojekter (syge og sårede dyr reddes og genudsættes)
  • Wildlife parker (forskellige opgaver i zoo lignende naturparker)
  • Forskningsprojekter (diverse dataindsamling, f.eks. optælling af dyr, tracking – følge spor) 
  • Nationalparker med fokus på Big five (kør ud i naturen med safari jeep og deltag i diverse opgaver)
  • Dyk og Marineprogrammer med fokus på havet (hajer, skildpadder, koraller)
  • Dyreinternater og klinikker også med hjælp til hunde
  • Andre projekter (følge elefanter i naturen Thailand, passe mishandlede heste i USA)

Uanset, så er det en kæmpe oplevelse at være tæt på dyr, vi kun har set i TV eller hørt godnathistorier om. Elefanter, chimpanser, løver, små abeunger, amerikanske mustangs, skildpadder, hajer eller søde næsehornskalve. Se her for at få lidt inspiration.

Er du mere til havdyr som skildpadder og hajer, så se her.


Hvor hen?

Destinationer er der også nok at vælge mellem: Afrika, Thailand, Australien, USA. Eller hvad med Sri Lanka, som mange end ikke har hørt om før! 
Se her hvilke lande i verden du kan arbejde med dyr.


Og forresten..

Du rejser ud i verden for at give en hånd til nogen, der trænger, og for at få en oplevelse. Men oveni hatten udvikler du din egen personlighed, får nye venner, hår på brystet, livserfaring og en kæmpe oplevelse. Se mere om frivilligt arbejde her

ALOTT har den viden, som du har brug for om de projekter og de lande vi tilbyder, for at du kan tage en beslutning. Vi skræddersyr din rejse ud fra dine ønsker, og vi sørger for sammen med dig, at du kommer på det helt rigtige projekt for dig. 

Lige som dig, elsker vi dyr og natur – lad os hjælpe dig til en VILD rejse.
 

Se her hvorfor det ikke er gratis at arbejde som frivillig.