Indkvarteringsmuligheder ved praktik i new zealand

INTERNeX kan hjælpe og vejlede dig i 3 typer indkvartering i Auckland: Homestay, Student Residence og Vandrerhjem.

Værtsfamilie

At bo i en værtsfamilie (Host Family) betyder at du bor hos og deler hus med en New Zealand familie. Du får dit eget værelse og seng og morgenmad og aftensmad samt frokost i weekenderne*. Dine værter ser dig generelt som en del af familien og derfor er der forskellige regler fra hus til hus i overensstemmelse med deres familieregler. Internettet er generelt tilgængeligt, bemærk dog at internettet i New Zealand betales pr. megabyte, hvorfor download er ikke tilladt.

Vi vil selvfølgelig forsøge at få dig en familie, der har samme interesser som dig, så du vil føle sig godt tilpas, og vi indhenter altid kommentarer fra tidligere gæster, så vi ved, hvilken type liv familien fører for at kunne vurdere om du ville være egnet til denne familie.

Dette er en rigtig god måde at opleve, hvordan en typisk New Zealand familie lever, at have et sikkert sted at komme hjem til hver dag, hvor du ikke behøver at bekymre sig om omkostningerne og energi til lave dine måltider.

Det giver også gode muligheder for at forbedre dit engelsk og til at få en virkelig kulturel oplevelse.

Nogle deltagere foretrækker at booke minimum 4 uger i værtsfamilie og i denne periode kigge efter en delelejlighed til resten af deres praktikperiode. Andre foretrækker at bo hos værtsfamilie i hele perioden, de er i New Zealand. Bemærk dog, at du skal give 2 ugers varsel, før du flytter ud fra en værtsfamilie. 

Forud for ankomsten i New Zealand vil du modtage en komplet værtsfamilie profil med navn, adresse, telefonnummer og en beskrivelse af værtsfamilien. Du vil også modtage information om offentlig transport til byen og til din praktikplads.

Prisen for homestay er 266 NZD per uge, inkluderer kost*, og betales før afrejse.


Studenterboliger

Studenterboliger (Student Residence) er hovedsageligt mindre “lejligheder” (delelejligheder) generelt beliggende centralt i Auckland. Der er typisk 3 værelser i hver lejlighed, og hver lejlighed har et badeværelse og et køkken til madlavning, et opholdsrum, tv og spisebord. I bygningen er der ofte et fælles område / restaurant / bar og vaskeri.

Andre studerende er primært asiatiske, men der er også nogle amerikanske, canadiske og europæiske studerende i New Zealand. Der er regler, der skal følges for at leve i boligen, disse aftales på forhånd. Adgang til studenterboliger er afhængige af tilgængelighed, ligesom man skal binde sig mindst 4 uger.

Opsigelsen er 4 uger. Bemærk, at du skal give 4 ugers varsel i forvejen for at flytte ud. Et depositum på op til $ 1.000 NZD kan også være kræves (og returneres hvis lejligheden er i samme stand som da man flyttede ind). Internet er tilgængelig for ekstra betaling og sengetøj stilles til rådighed for omkring 100 NZD.

Der er udgifter i forbindelse med flytning mellem værelserne (ca $ 50) og prisen for tabte nøgler (ca 150 NZD)


Flatting

Nogle deltagere foretrækker selv at lede efter deres egen bolig eller “delelejlighed”. Dette er generelt et hus eller lejlighed, hvor du har et værelse, og du deler madlavning, spise- og opholdsarealer med de andre roomies. Du kontakter de personer, der bor i huset via email eller telefon (vi vil vise dig, hvordan du gør dette efter din ankomst i Auckland), og så besøger du stedet for at se om du kan lide det og de mennesker der bor der.

Vi anbefaler dog, at du reserverer værtsfamilie i 4 uger, hvis du gerne vil gøre det på den måde. Så har du en god rolig start og kan falde til.
Hvis du ikke ønsker at gøre dette, anbefaler vi at du forlænger de første 4 nætter på vandrerhjem i Auckland, som er inkluderet i prisen, og dermed giver dig selv et par uger til at lede efter en lejlighed. I denne tid anbefaler vi dig at bo på vandrerhjem i en forstad (vi vil rådgive dig om et godt vandrerhjem du kan reservere, hvis du vælger denne mulighed).