Camilla på farm down under

Jeg rejste af sted med FarmALOTT-programmet til Australien. Jeg har altid vidst, at jeg ville ud at rejse efter min studentereksamen og i mange år var USA mit foretrukne valg, men efter et oplæg på min efterskole omkring udveksling blev jeg helt hooked på Australien. Det havde så meget at byde på! Storbyer, strande, outbacken og meget mere!

Jeg var slet ikke i tvivl om, at jeg skulle rejse med TravelALOTT efter at jeg havde mødt dem på en uddannelsesmesse, hvor jeg allerede der var blevet introduceret for FarmALOTT.

De var en stor hjælp ift. at søge visum og give pakkelister og gode råd inden afrejse og man var sikret et job gennem træningsfarmen.

I lufthavnen mødtes jeg med to andre danskere, der også rejste med FarmALOTT. Da jeg er heste-pige, fik jeg en hel del tilbud på arbejde med heste og valgte derfor at arbejde på et stutteri for væddeløbsheste, hvor jeg ville komme til at arbejde sammen med en anden dansker, Mette.

Mit arbejde havde forskellig karakter alt efter sæsonen. Jeg endte i stalden, hvor jeg i løbet af dagen skulle trække væddeløbshestene op til ”walkeren”, så de blev motioneret lidt, mens vi mugede ud. I løbet af dagen var der en masse andet vi kunne blive sat til fx at vaske foderspande. En gang om ugen havde vi hver især en ”dogwatch”, hvor vi sad i et tårn over folingsfoldene og skulle holde øje med de gravide hopper. Her var jeg med til et par fødsler. En helt fantastisk oplevelse!

På mine fridage gjorde jeg gerne rent og fik vasket tøj og hvis muligheden bød sig tog jeg gerne med til andre stutterier, hvis en hoppe skulle til hingst på et andet stutteri. Da sommersæsonen kom, begyndte det hårde arbejde med unghestene. De skulle lære at håndteres og stigles hver dag, så de blev fine til de store hestesalg. Jeg kom med til et stort hestesalg på Gold Coast. Super fedt, men også meget hårdt med lange arbejdsdage.

På stutteriet var vi en meget blandet landhandel – her var både ukrainere, newzealændere, nepalesere, svenskere, en irer, en sydafrikaner, en englænder og en tysker. Alle med vidt forskellige forudsætninger for arbejdet på stutteriet. Jeg tilbragte sammenlagt 5 måneder her og jeg har haft så succesoplevelser her og enkelte nedture.

Efter dette job i NWS tog jeg et job i Queensland i outbacken, hvor jeg her skulle drive kvæg sammen på hesteryg. Jeg startede sammen med en anden dansk pige, men hun kunne ikke rigtig falde til, så hun rejste efter to uger. På farmen arbejdede jeg sammen med en ældre herre og hans 30-årige søn. Dertil havde de en ung dreng, der kom et par gange løbet af ugen og hjalp til. Jeg havde mit eget hus, men aftensmaden spiste jeg sammen med min arbejdsgiver og hans kone. Vi var næsten hver dage ude at ride og gerne på forskellige heste. Vi drev kvæg sammen i flere timer om dagen nogen gange. På de varmeste dage måtte vi skåne dyrene, så på disse dage reparerede vi hegn – hvilket var en meget anstrengende fornøjelse for vores vedkommende. Jeg tror aldrig jeg har svedt så meget!

Når vi fik indfanget kvæget – delte vi dem, så unge dyr kunne brændemærkes, kastreres og få klippet horn. Man fik virkelig rykket sin etik omkring dyrevelfærd ift. Forholdene hjemme i Danmark. Jeg fik lov til at prøve at træne med ungheste, der kom direkte ude fra de åbne vidder og aldrig har været håndteret. På fridage tog min arbejdsgiver mig gerne med ud på længere rideture fx op i bjergene eller en køretur op til flotte vandfald. Jeg tilbragte to måneder på dette sted inden jeg måtte videre.
Det har været en super oplevelse at arbejde i Australien og det har givet mig så meget!

Efter mine jobs mødtes jeg med en veninde i Sydney, hvor vi sammen rejste op ad østkysten til Cairns og herfra besøgte de større byer; Darwin, Perth og Adelaide, for herfra at tage Great Ocean Road til Melbourne. Vi sluttede af med to uger på New Zealand inden vi vendte snuden hjem til meget lille Danmark.

Selvom det nu er et stykke tid siden, jeg kom hjem fra min vilde rejse, sidder oplevelserne dybt i mig og føles som om det skete for kortere tid siden. Mit engelske slipper jeg ikke – tager stadig mig selv i at tænke og skrive på engelsk selvom jeg er omgivet af danskere.