Australien
Hovedstad: Canberra (Sydney er største by)
Befolkning: 24 mio.
Areal: 7.713.000 km2 (Danmark 43.000)
Valuta: Australsk dollar (AUD)
Rejs med ALOTT til Australien, hvis:
– … du er helt vild med “No worries”-mentaliteten, hvor alt nok skal gå.
– … du vil dykke på Great Barrier Reef, Surfe på en af de 7000 smukke strande eller udfordre dig selv på andre måder. Måske et bungy jump eller to?
– … du har lyst til at skifte danmarks kolde vintervejr ud med sol, sommer og hygge.
– … du vil synes dit engelske kunne blive bedre.
– … du er klar på fest, farver og glade dage i et land, der nærmest er fyldt til randen med unge backpackere fra hele verden.
SE video om skønne Australien nederst!
Hvordan “startede” Australien?
Se svaret fra Australienshistorie.dk her – tak for info til dem!
Det sidste kontinent
Verdens største ø – Australien – blev som det syvende kontinent opdaget sidst. Et kontinent som gennem 2000 år været omgæret af mystik og som ingen rigtigt har villet gøre krav på – udover de som fra “starten” beboede det.
Siden 1600 tallet har vi takket være blandt andet portugiseren Fernao de Maguelhas (kaldet Ferdinand Magellan), med sikkerhed vidst at jorden er rund.
Men allerede i det andet århundrede tumlede grækerne med en idé om, at der måtte være en lige så stor landmasse på den sydlige- som på den nordlige halvkugle, for at jorden kunne balancere.
Med kortlægningen af det meste af den nordlige landmasse, fulgte denne overbevisning kartograferne helt op til midten af vort årtusinde og de fleste indtegnede således med stor fantasi et ukendt landområde på den sydlige halvkugle. Landområdet havde efterhånden også et navn “Terra Australis Incognita” – det ukendte sydland.
Hvem kom først?
Man ved med sikkerhed at kineserne har været i Australien, længe før nogen europæer. Nær Darwin finder man nemlig i 1879 en lille stenfigur under roden af et stort træ. Portugiseren Menezes kan have været den første europæer som faktisk ser den australske (vest-) kyst, mens andre mener at spanieren Christo de Mendonca skal have æren.
Men hollændernes kolonisering af øst-Indien i 1600-tallet, fører for første gang med sikkerhed europæere til Australien og dermed frembringes der konkret bevis for eksistensen af et ukendt sydland.
Gennem de næste 200 år kortlægger hollænderne det meste af Australiens kyststrækning, med undtagelse af øst-kysten. Det som de leder efter er ikke nye kolonier, men derimod handelsmuligheder med de indfødte. Efterhånden går det op for hollænderne, at der hverken findes rigdomme eller vilje hos de indfødte til at handle, så i slutningen af 1700-tallet opgiver man endeligt og overlader initiativet til de nye store sømagter; Frankrig og England.
Frankrig kommer aldrig i nærheden af Australien, før englænderne allerede er inde i billedet. Englænderne skal ikke bruge mange opdagelsesrejser før de lægger beslag på det nye kontinent og sidst i 1700-tallet starter man koloniseringen.