FAQ - Au Pair in america

Q: Jeg har ikke kørekort. Kan jeg godt blive au pair i Amerika alligevel? – ! Nej. Du kan ikke blive Au Pair i America uden et kørekort, da næsten alle vore værtsfamilier kræver en au pair med kørekort. Er du derimod i gang med at tage det, kan du godt sende din registreringsformular og du kan forberede din ansøgning. Så snart vi så har modtaget en kopi af dit kørekort vil vi sende din komplette ansøgning til USA. Skal du være EduCare deltager skal du have minimum 6 måneders køreerfaring, da en af dine opgaver med sikkerhed vil være at bringe og hente børnene.

Q: Jeg har selv fundet en familie. Hvad gør jeg så? – ! Vi kan hjælpe dig med de praktiske ting i forbindelse med et ophold i Amerika, selvom du allerede har kontakt med en værtsfamilie. Din værtsfamilie skal kontakte Au pair in America i Connecticut, og du skal søge gennem ALOTT. Så vil vi lave alt papirarbejdet for jer, og opholdet bliver på den måde legalt. Kontakt os for at få nærmere oplysninger.

Adressen til kontoret i USA, som din værtsfamilie skal kontakte:

Au Pair in America
River Plaza, 9 West Broad Street
Stamford, CT 06902-3788, USA
Att: Annabel Martinez

Tel: 001 203 399 5161
Fax: 001 203 399 5598
E-mail: amartinez@aifs.com

Q: Kan jeg blive placeret over hele USA? – ! Ja. Vi har ca. 165 clusters spredt over hele USA. Du vil blive kontaktet af værtsfamilier, der matcher din ansøgning, og derefter vælger du den familie, som du ønsker at gå videre i processen med. Du bestemmer selv, hvilken familie du føler passer til dig, og vi er her til at støtte dig i valget eller hvis du har brug for råd. Husk mavefornemmelsen.

Q: Hvad sker der, hvis det ikke fungerer mellem min værtsfamilie og jeg? – ! Hvis noget, mod forventning, ikke er som dig og din værtsfamilie havde aftalt, eller du ikke føler, at du passer ind hos familien alligevel, så hjælper vores kontaktpersoner dig med at udrede tvivl og finde en ny løsning, der passer jer alle. Hvis nødvendigt, en helt ny familie.

Q: Hvor lang tid går der efter jeg har været til interview? – ! Dette vil i høj grad afhænge af hvornår du søger og hvor god din ansøgning er. Mange au pairs modtager opringninger kort tid efter optagelse i programmet og oftest bliver au pairs placeret indenfor 1-3 måneder.

Q: Kan jeg rejse hjem, hvis jeg får hjemve? – ! Du må overveje grundigt før du ansøger og tænke på at du vil være væk fra familie og venner i 12 måneder. Mange au pairs har hjemve i starten, hvilket er naturligt, men de fleste kommer hurtigt over denne følelse med hjælp fra deres lokale Community Counsellor, værtsfamilie og andre au pairs. Rejser du hjem før den aftalte tid mister du dit depositum og skal selv betale din hjemrejse.

Q: Hvordan er værtsfamilierne? – ! I langt de fleste tilfælde arbejder begge forældre og mange har små børn eller spædbørn. Det er vigtigt at huske at du vil være et familiemedlem i det “rigtige” Amerika, og at fjernsynet ikke altid giver et realistisk billede af livets realiteter for størstedelen af Amerikas befolkning. Der findes lige så mange forskellige familie-sammensætninger som i Danmark; kernefamilier, sammenbragte familier, enlige forældre, homoseksuelle par, forskellige kulturelle baggrunde osv.

Q: Hvad hvis jeg ikke har 200 timers erfaring med børn under 2 år? – ! Vi kan alligevel placere dig ved en familie med ældre børn. Men, da over halvdelen af vore familier har børn under 2 år, kan du eventuelt udnytte tiden mellem ansøgningen og placeringen til at øge din erfaring med børn under 2 år gennem f.eks. børnepasning, og på den måde forbedre dine chancer for at blive placeret.

Q: Vil der være andre au pairs i mit område? – ! Ja. Vi placerer altid au pairs tæt ved hinanden, så du har mulighed for at få et socialt netværk og så vores Community Counsellor let kan opretholde kontakten.

Q: Hvilke kurser kan jeg følge? – ! Både din værtsfamilie og din Community Counsellor kan hjælpe dig, når du skal vælge blandt de mange forskellige kurser, der er til rådighed på lokale colleges og universiteter. Måske ønsker du at udvikle dine kvalifikationer igennem et computerkursus eller forbedre dine sprogkundskaber. Måske vil du hellere være kreativ og deltage i et kunstkursus, drama eller lære at male – mulighederne er uendelige. Udvalg, skema og pris på kurserne varierer meget fra sted til sted, men uanset hvor, vil du gennem deltagelse i sådan et kursus lære mere om amerikansk kultur og få nye venner.

Q: I hvor god tid skal jeg ansøge? – ! Vi anbefaler at du ansøger så snart du har besluttet dig for at deltage i programmet. Som minimum bør du ansøge 3 måneder før du ønsker at rejse, men husk at jo før vi har din ansøgning og du bliver placeret, jo bedre kan du nå at lære familien at kende, før du rejser til USA.

Q: Er det muligt at være au pair i mindre end 12 måneder? – ! Nej, 12 måneder er den korteste periode du kan søge for. Til gengæld kan du efter et fuldendt år, FORLÆNGE dit ophold. Glem ikke at langt de fleste au pairs siger “Tiden fløj af sted!”.

Q: Kan jeg forlænge min tid som au pair? – ! Ja, det kan du som oftest uden problemer. Du kan forlænge dit ophold med 6, 9, eller 12 måneder.

Q: Kan drenge også søge? – ! Værtsfamilierne søger i langt overvejende tilfælde piger som au pairs. I ganske få tilfælde kan vi placere drenge, men der kræves ofte mere erfaring for at det lykkes og så er muligheden for genplacering mindre, hvis det ikke fungerer med den første familie. Så svaret er ja, men drenge må desværre være mere tålmodige.

Q: Kan jeg ansøge sammen med en ven? – ! Det er muligt at rejse sammen med en ven og dele jeres au pair ophold ved forskellige familier. Vores erfaring siger dog, at du får det bedste år, hvis du vælger den værtsfamilie, du har det bedst med i stedet for at vælge en værtsfamilie ud fra, hvor de bor. Dig og din veninde kan altid se hinanden når i har fri, hvis i skulle ende hos værtsfamilier, der ikke bor tæt på hinanden.