FAQ Professionel Praktik australien

Der er mange spørgsmål, når man overvejer en praktikplads i udlandet, og hvor skal man snart starte?

Her finder du de mest almindelige spørgsmål, men du er naturligvis velkommen til at kontakte os hvis du ikke finder svar her eller hvis der er noget du gerne vil have uddybet.


Hvad hvis engelsk ikke er mit første sprog?
Du skal besidde nok engelsk til at kunne udføre dit arbejde og arbejde effektivt i arbejdsmiljøet. Krævet engelsk niveau svarer til IELTS 6 eller TOEFL 550. Det anbefales ansøgere med begrænset engelsk at tage et engelskkursus i Australien før praktikken påbegyndes. Vi kan tilbyde sådanne kurser.

Er der en fast periode for praktik i Australien?
Der er ingen fast tidsramme for praktik og varigheden forhandles i hvert enkelt tilfælde på plads med praktikudbyderen. Generelt skal du være til rådighed for minimum 6 uger, og kan søge en plads op til max 6 måneder afhængigt af din uddannelse.

Vil jeg møde andre praktikanter under mit ophold i Australien?
Ja, der arrangeres løbende sammenkomster med andre deltagere i løbet af ugen og somme tider også weekendture, så der er rig mulighed for at møde andre.

Hvad er den ideelle varighed af en virksomhedspraktik?
Det er vores erfaring, at 12 – 20 uger er passende. Så har du tid nok til at lære dine kolleger at kende, du finder ud af, hvordan hele virksomhedskulturen, arbejdet osv. fungerer. Desuden er der større mulighed for at få et interessant projekt, hvis du bliver længere tid i virksomheden. En værtsvirksomhed kan godt tænke, at det er spild at sætte en praktikant ind i et komplekst projekt, hvis vedkommende skal forlade virksomheden efter kort tid. Hvis du derimod stiller dig til rådighed 12 uger eller længere, kan du gennemføre relevante opgaver/projekter for virksomheden, samtidig med at du har tid til at udvikle venskaber, netværk og indsamle al den information, du har brug for både personligt og professionelt. Mindre end 8 uger er svært at arrangere, da kun meget få virksomheder vil acceptere så kort en periode. Praktik i en folkeskole er undtagelsen.

Kan min praktik i Australien godkendes til min uddannelse?
Vores samarbejdspartner vil hjælpe med at skaffe de nødvendige dokumenter for at sikre, at du får merit for praktikken i Australien. Vi arbejder sammen med dig om dette og beder i opstartsfasen altid om at få krav fra din praktikplads, så vi kan forespørge vores partner om disse kan forventes opfyldt, før vi tager imod din ansøgning.

Hvor lang tid tager det at arrangere min praktik?
Vi anbefaler at du giver os minimum tre-fire måneder til at arrangere din praktik og dit visum. Det kan sommetider lade sig gøre at placere med kortere varsel. I sådanne tilfælde kontakter du os, og vi vil undersøge dine muligheder.

Hvad hvis mit interesse område ikke er på listen?
Vores samarbejdspartner i Australien er eksperter i at arrangere praktik ophold og har en meget høj succesrate. Vi laver altid en uforpligtende forespørgsel, før vi starter en ansøgning, så kontakt os!