Frequently Asked Questions New zealand

Vi har nedenfor besvaret nogle spørgsmål som vi ofte møder. Gå dem igennem, og du vil finde ud af at de fleste af dine spørgsmål er blevet besvaret. Sidder du stadig med ubesvarede spørgsmål, er du naturligvis meget velkommen til at kontakte os.
(Q = question/spørgsmål / A = answer/svar)

Q: Hvorfor vælge ALOTT Work & Travel Company, når jeg skal til New Zealand?
A: ALOTTs partner i New Zealand tilbyder dig den mest udbyggede service og de bedste tilbud på markedet. Der er meget lidt at bekymre sig om, når du er i hænderne på vore dygtige og erfarne medarbejdere, både i Danmark og i New Zealand. Vi har manges års erfaring

Q: Jeg rejser alene. Er det nemt at møde andre mennesker?
A: Omkring halvdelen af deltagerne på programmet starter alene, men så snart man er ankommet, er der mange unge mennesker i samme situation som dig. Du vil opleve at netop de unge, der rejser alene, er dem der får flest nye venner. Husk på, at mange der deltager i programmet, gør det for at møde nye mennesker! 

Q: Jeg vil gerne finde en rejsepartner hjemmefra, kan jeg det? 
A: Ud fra din ønskede ankomstdato kan vi se om vi har andre danskere der har valgt samme dato. Da I selv booker jeres flybillet kan det være svært at komme på samme fly, men vi har sat mange i kontakt med hinanden inden afrejse så man i det mindste ved der er en anden der ankommer samme tid som dig.

Q: Hvor længe må jeg arbejde i New Zealand?
A: Du må arbejde hele perioden du er i New Zealand, dvs i op til et år. Men du må højst tage lønnet arbejde i 3 måneder for den samme arbejdsgiver. Det betyder, at du skal skifte job når du har arbejdet i alt 3 måneder for den samme arbejdsgiver.

Q: Skal jeg være i New Zealand i et helt år?
A: Du må selv bestemme hvor længe du vil være i New Zealand, bare det ikke overstiger de 12 måneder som dit visum tillader dig. Ønsker du f.eks. kun at være væk i 6 måneder, så er det helt op til dig.

Q: Hvordan virker jobservicen?
A: Jobservicen sikrer at du vil få tilbudt et job gennem vores arbejdsformidling, typisk indenfor de første par uger efter din ankomst. Jobbet kan være i Auckland eller omegn og det kan være 3 uger som frugtplukker på landet, det kan være som hjælper én dag ved et sportsarrangement, det kan være som afløser i 3 måneder i en bar eller noget helt andet. Det er en god ide også selv at gøre noget aktivt i forbindelse med jobsøgning, da du så har større indflydelse på, hvad du bliver tilbudt. Du kan benytte jobservicen under hele dit ophold i New Zealand. Husk dog, at der er højsommer i december og januar. Her har mange arbejdsgivere ferielukket, og det kan tage længere tid at finde et job. 

Q: Kan jeg også arbejde i andre lande med mit visum?
A: Nej, dit Working Holiday Visum er kun gyldigt i New Zealand. I andre lande, du måtte besøge undervejs, må du kun være turist.

Q: Er det svært at finde e-mail og Internet adgang i New Zealand?
A: Nej, det er meget nemt at finde disse faciliteter i New Zealand. Desuden er der, hvis du deltager på vores program, flere steder, hvor du kan bruge Internet og e-mail GRATIS.

Q: Kan jeg bruge min mobiltelefon i New Zealand?
A: Ja, hvis du har en GSM telefon kan du bruge din mobiltelefon i New Zealand. Du skal bare huske, at den ikke må være låst til et bestemt abonnement. Alternativt kan du købe en billig mobil i New Zealand. 

Q: Hvor kan jeg købe busrejser i New Zealand?
A: Når du ankommer til Auckland, vil du blive informeret om alt, hvad du har brug for med hensyn til rejse i New Zealand, også busrejser. Vores servicekontor yder en god service for alle Work & Travel Company deltagere, når det kommer til rådgivning om rejse. 

Q: Er det let at købe en bil i New Zealand?
A: At købe en bil i New Zealand er ikke svært, bare du ved hvad du gør. Da ikke alle ved lige meget om at købe biler, har vores partner i New Zealand sat sig ind i detaljerne og kan derfor råde og hjælpe dig. Bare for at undgå at du pludselig sidder midt ude i ingenting med en bil der ikke vil køre mere.

Q: Hvor mange penge skal jeg medbringe, hvis jeg bliver i et år?
A: Det er et godt spørgsmål, som ikke er let at besvare. Det afhænger af, om du er en “big spender”, og hvor lang tid dit ophold varer. En “gennemsnits-forbruger”, der arbejder 6 ud af 12 måneder, har brug for 6-7000 NZD oveni det, der kan tjenes.

Q: Hvad skal jeg betale i skat i New Zealand?
A: Som midlertidig indbygger i New Zealand skal du betale 29% i skat. 

Q: Kan jeg søge et WHM visum?
A: Kravene fra myndighederne er enkle. Du skal:
– være mellem 18 og 30 år begge inklusive
– have 4200 NZD til rådighed ved indrejse
– ikke være forsørger
– have en rejseforsikring
– være dansk statsborger
– højst arbejde 3 måneder for den samme arbejdsgiver i New Zealand

Work and Travel New Zealand - ALOTT

Arbejde i New Zealand - ALOTT

Working Holiday New Zealand - ALOTT