Japan tillæg: Farm

Du har i forbindelse med dit Work & Travel ophold i Japan mulighed for at komme på landet og få et lønnet job. Om det skal være lige efter de første uger med sprogskole og selve opstarten i Tokyo eller først senere, er op til dig. Rideskoler er også en mulighed.

For mange japanere er kvaliteten af mad, og hvor den kommer fra, meget vigtig. Japanske farmere stræber derfor efter at producere den bedst mulige mad af højeste kvalitet. Under et farmophold vil du lære en masse, have det sjovt og samtidig få dejlig sund mad.

Du behøver ingen farmerfaring for at deltage, men det er vigtigt at du har lidt japansk sprog på plads.

Arbejdsopgaver

Dine opgaver kunne være:

  • Arbejde med heste, køer eller kyllinger: Fodring, udmugning, maskin-rengøring, malkning, pleje/rense dyrene, salg af produkter som æg, mælk, is med mere.
  • Plantning af frugt og grøntsager (f.eks. græskar, kartofler, salat, tomater, jordbær, ferskner og meloner) pleje af planter og høst af afgrøder muligvis også salg lokalt af disse
  • Planter – blomster og træer
  • Såning, pløjning og høst af afgrøder som ris, hvede med mere.

Hvad får jeg i løn?

Farm jobs bliver aflønnet mellem 690-1500 Yen per time. Det forventes generelt at du arbejder 48 timer (6 dage a 8 timer) per uge.

Hvordan bor jeg?

Farmerne sørger for mad og bolig. Dette fratrækkes din løn men til en meget lavere pris end normalt. Du kan regne med at der bliver noget til overs af din løn! Hvordan man bor er meget forskellig fra farm til farm – de mest typiske muligheder ser således ud:

  • Hos farmere i huset eller i separate medarbejder boliger
  • Single room/dorm room (typisk tatami værelser med futons)
  • Enten færdig tilberedt mad eller ingredienser, så du selv kan lave den

Vi finder en passende farm ud fra dine ønsker.

Hvilke farm kan jeg få job på?

Der er samarbejde med farme overalt i Japan.

Mindre farme er ofte “family-run”, hvor du bor sammen med familien og hvor man oftest spiser sammen. Nogle af disse mindre farme bliver også besøgt af turister som en slags Farm stay – Petting Zoo.

De større farme har ofte deres ansatte boende i fælleshuse, hvor det er normalt at man selv tilbereder sin mad enten på egen hånd eller sammen med ens kolleger. Nogle store farme har endda en kantine, og på disse finder man ofte også japanske elever og nogle gange internationale, der er i praktik og skriver opgave om deres ophold.

Fortæl os om dine præferencer, så leder vi efter en passende farm til dig. Vi sender sammen med din tilmelding et separat skema du udfylder.

Hvem kan tilvælge Farm programmet i Japan?

  • Du skal være deltager på vores Work & Travel program i Japan inklusiv 35 dage japansk sprogundervisning, så du har mulighed for at kommunikere med din arbejdsgiver.
  • Det forventes at du er seriøs, interesseret og motiveret til at arbejde på en farm. Det kræves ingen forkundskaber men en god arbejdsmoral. Er der fundet en placering til dig, som du har accepteret, er det dårlig stil bare at annullere og blive væk – farmeren regner med dig og har måske afvist andre, da du er ventet.
  • Det forventes at du kan stå tidligt op specielt, hvis du har en placering, hvor der er dyr, da arbejdsdagen her som oftest starter tidligt om morgenen.