Japan tillæg: Ryokan

Ryokan hotel job i Japan 

Vil du prøve dine kræfter af i servicebranchen mens du er på Work & Travel ophold i Japan, så har du her muligheden for at arbejde i en Ryokan – et traditionelt Japansk hotel – mens du får løn. Udover Japansk kultur og madkunst vil du opleve og lære om det, nok højeste, serviceniveau i hele verdenen!

Ryokan er af høj standard og går målrettet efter både japanere og udenlandske turister. Værelserne er traditionelle tatami med skydedøre. Personalet ruller hver aften futons ud.

Der er ingen andre møbler ud over et lille bord hvor morgenmaden og aftensmaden serveres ved hvis ikke der er restaurant faciliteter, som der dog er ved nogle af de større hoteller. Der er typisk op til 14 værelser – dog uden bad da Japanerne elsker konceptet fællesbad, også kaldet ”onsen” med varme kilder – og ro!

Der er i de nordlige regioner af Japan også mulighed for at arbejde på skiresorts. Snesæsonen er december til marts. Resten af året er der også jobs, men her fokuseres der på bjerg- og vandreturisme.

Om du vil starte lige efter dit ophold i Tokyo eller først senere er helt op til dig.

Hvad vil mine arbejdsopgaver være?

De kunne være følgende:

  • Housekeeping
  • Forberede futons til gæsterne
  • Opvaskning og køkken assistent opgaver
  • Forberedelse af mad og servering
  • At byde velkommen og sørge for en ordentlig afrejse
  • Rengøring samt service ydelser i ”Onsen” – badefaciliteterne
  • På ski resort er det lignende jobs ( ingen ski instruktør job)

Hvad får jeg i løn?

Ryokan job ligger mellem 690-1500 Yen per time. Du forventes at arbejde 48 timer (6 dage a 8 timer) per uge.

Hvordan bor jeg?

Hotellet arrangerer for det meste indkvartering for dig I et medarbejder hus tæt på hoteller. Det kan være et single eller dorm-room. Skulle det ligge længere væk arrangeres transport for dig. Du bor ikke på det hotel du arbejder. Måltider fås på hotellet. Dette fratrækkes din løn med til en favorabel pris så bare rolig du får stadig løn.

På hvilke hoteller kan jeg få job?

Der er samarbejde med hoteller overalt i Japan.

Fortæl os om dine præferencer så leder vi efter en passende placering til dig. Vi sender sammen med din tilmelding et separat skema du udfylder.

Hvem kan tilvælge “Ryokan hotel job i Japan”?

  • Du skal være deltager på vores Work & Travel program i Japan inklusiv 35 dage japansk sprogundervisning, så du har mulighed for at kommunikere med din arbejdsgiver.
  • Det forventes at du er seriøs, interesseret og motiveret til at arbejde på et hotel. Er der fundet en placering til dig, som du har accepteret, så er ikke god stil, at annullere og blive væk, fordi du har fået andre planer. Din arbejdsgiver regner med dig, og har måske afvist andre, da du er ventet.
  • Vær punktlig – mød til tiden og husk på japanerne går op i de små detaljer, så det er vigtigt du er i stand til at følge instrukser og er ret pertentlig.