Lines ranchstay i Canada

“Det her er kun en brøkdel af det jeg har oplevet, men man er jo nødt til at begrænse sig.”

Barnedrømmen går i opfyldelse:

“Min tur startede på vestkysten af Canada, mere præcist Vancouver og Vancouver Island. De første par dage var lidt skræmmende, man er “Palle Alene I Verden”. Hurtigt finder man dog ud af, at der er mange mennesker, der står i sammen situation som dig. Så du er ikke alene, der er altid nogen du kan snakke med!

Efter jeg havde tilbragt et par dage i Vancouver, dog jeg ud på Vancouver Island. Her blev pusten virkelig taget fra mig, storslået natur, bjerge, skove og sidst men ikke mindst dyrelivet. Jeg valgte at tage ud på et tre-dags kajaktur ved Telegraph Cove, hvor man bruger alt ens tid ude i naturen. Her så jeg spækhuggere, pukkelhvaler, sæler, søløver, delfiner og havørne. Jeg har altid haft en drøm, om at se spækhuggere ude i naturen, og det var den drøm der gik i opfyldelse!

Efter min kajaktur tog jeg til Ucluelet, en by der ligger på modsatte siden af øen. Her besøgte jeg et sted som opretter laks, men det var nu ikke så meget laksene jeg var kommet for, det var bjørnene. Det var et meget øde sted og ingen turister, men der gik noget tid inden der var noget at se. Jeg sidder på en lille bro og kigger ned i vandet, her svømmer alle laksene forbi under mig. Længere oppe af vejen, den vej, hvor jeg var kommet fra, gik en lille sortbjørn. Det var totalt surrealistisk, det var jo det, jeg var kommet for at se, men alligevel gav det sommerfugle i maven. Bjørnen gik stille og roligt ned mod vandet og hoppede i. Jeg holdte selvfølgelig afstand, men jeg var så betaget af den her ikke bjørn. Men fordi den var så lille, havde jeg en fornemmelse af, at mor-bjørn skulle kigge forbi. Det skete dog ikke, men det var en fantastisk oplevelse.

Efter min tur i Ucuelet tog jeg til Victoria, som er hovedstaden i British Columbia. Her stod den på hvalsafari, to dage i træk (jeg kunne jo ikke nøjes med en enkelt dag). Var super spændt, havde jo set hvalerne da jeg var på kajaktur, men håbede virkelig, at jeg kunne få lov at se dem lidt tættere på. Det skal jeg da love for, jeg også kom til. Kaptajnen slukkede motoren og lod hvalerne komme tættere på. Vi havde flere af hvalerne, der svømmede under båden og kom enormt tæt på. A dream come true.

Jeg er nødt til at springe rigtig mange af mine oplevelser over, ellers kunne jeg blive ved. Men en ting jeg vil nævne er The Rocky Mountains. Hvis du rejser i Canada, så er det en ting, du ikke kan gå glip af. Kæmpe bjerge (det kan IKKE sættes i perspektiv), gletscher søer, canyons, vandfald, Athabasca gletscheren og meget, meget mere. Her tog jeg til byen Jasper, hvor jeg tog på en mountainbike tur.

Her mødte jeg en flok nordamerikanske kronhjorte. Først så jeg omkring 10 mennesker med hver deres kamera (det skal lige siges, at deres linser på kameraerne var kæmpe store), derefter gik det op for mig, hvad det var de stod og kiggede på. Der var en stor kronhjort med kæmpe gevir og hans folk af hinder og deres kalve. Jeg stod af min cykel og gik efter de her fotografer. Vi fulgte dem rundt i en halv times tid, før de gik ind i skoven, hvor vi ikke kunne følge efter dem.

Ranch Stay

Jeg tog bussen fra Jasper til min destination i Alberta, hvor ranchen lå. Jeg var rigtig spændt, det var jo her, jeg skulle tilbringe de to sidste måneder, med en familie jeg ikke kendte. Men alle mine bekymringer var ubegrundet, familien var super sød og imødekommende. Der var desuden også en anden pige, som var der på ranch stay. Hun kom fra Tyskland, og det var hende, som satte mig ind i rutinerne på ranchen. På ranchen var der mange forskellige dyr, ca. 30 heste, 2 æsler, 9 hunde + hvalpe, 3 katte og høns. Hundene var dem som jeg knyttede mig mest til, og lærte deres forskellige personligheder at kende.

Men hundene var jo ikke det hele. Heste var der adskillig af, men mange af dem blev brugt til avl ellers var det ungheste, der aldrig havde haft en rytter på ryggen. Så vi trænede rigtig meget fra jorden – lære hestene at vænne sig til saddel, hovedtøj og hvad der nu ellers kunne forskrække dem.

På et ranch ophold, skal man regne med en masse andre praktiske opgaver, der er ikke kun ridning. Man skal også fodre hestene, det foregik med traktor og hø baller. Derudover var der også en masse andre praktiske ting, som var en del af livet på en ranch. Der skulle også gøres rent ved hundene og hønsene, og alle skulle fodres to gange om dagen. Derudover skulle vi også ud og kigge på indhegningerne, det kunne gøres til fods, 4 hjulet crosser eller til hest.

De bedste ture på hesteryg var de lange ture, hvor vi skulle kontrollere hegnene om ranchen. Jeg fik mange timer til at gå på hesteryg, og western stilen var meget mere afslappende, end det jeg var vant til. Men en tur skiller sig virkelig ud, og det var klart noget af det sjoveste jeg har prøvet på hesteryg. Vi havde en stor mark, hvor vi red rundt med hestene. Selvfølgelig skulle vi udnytte alt den plads vi havde, derfor løb vi om kap med hestene. Det var ud over stepperne, og se hvem der kunne drive hesten hurtigst frem! Min hest vandt, og det er en oplevelse jeg tænker tilbage på med et smil.

Når du bor ude på landet, skal man ikke forvente at besøge byen ofte. Normalt handles der ind til en uge eller to af gangen – til gengæld, bliver man rigtig gode venner med alle de lokale.

En sidste oplevelse jeg vil tage med her, er Canadian Finals Rodeo i Edmonton. Det var en super fed dag med blandet andet bareback riding, steer wrestling, saddle bronc, ladies barrel racing og sidst men ikke mindst bull riding. Men den sjoveste oplevelse var i pausen mellem de forskellige discipliner, her var flere hold bestående af fire børn. Et hold af fire børn, fik stukket et reb i hånden, rebet sad fast på en vild pony. Ponyen blev herefter lukket uf af sin boks, så var det bare at holde fast. Det hold som først fik en rytter på hesten vandt. Det var utroligt underholdene, de fleste hold blev bare trukket efter hesten og faldt af én efter én.

For at runde af her til sidst, vil jeg bare sige tusind tak til ALOTT, som gjorde denne tur mulig. Det var en fantastisk familie jeg boede hos, og det var super nemt at falde til. Har fået så mange nye venner og en skønne dag vender jeg tilbage til Canada. Jeg er så priviligeret, jeg har ikke kun familie her i Danmark – jeg har også fået en ny familie på den anden side af jorden!”